spot_img

Τα σκουπίδια κάτω από το χαλί (των εκλογών)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές  το θέμα των σκουπιδιών ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα των υποψηφίων για την περιφέρεια Αττικής.

Πίσω από τον τίτλο «αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός»  που προήλθε από μια ατάκα της κ. Ρ.  Δούρου σε μια τηλεοπτική συνέντευξη,   κρυβόταν δυο διαφορετικά  σχέδια για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Υπήρχε το σχέδιο του κ. Γ. Σγουρού με τα 4 εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης που είχε την υποστήριξη του λόμπι των σκουπιδιών και των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και το σχέδιο της κ. Ρ. Δούρου που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων και των εργαζομένων στους δήμους μέσω της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το «σχέδιο Σγουρού» είχε υποστεί συντριπτική ήττα πολύ πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος , όταν η ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και δήμαρχοι από τον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κ. Σγουρό είχαν εκδηλώσει ανοιχτά και με δυναμικό τρόπο τις διαφωνίες τους.

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για τις 4 μονάδες επεξεργασίας από την κ. Ρ. Δούρου και την ορκωμοσία  του νέου περιφερειακού συμβουλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Φυλής για συμβολικούς λόγους , όλα έδειχναν πως κυοφορούνται μεγάλες αλλαγές στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Το τι συνέβη,  ή καλύτερα το τι έφταιξε και οι κυοφορούμενες αλλαγές δεν προέκυψαν ,  θα έρθει η ώρα που θα το συζητήσουμε.

Αυτό που έχει σημασία αυτή την ώρα είναι να ξεκαθαρίσουν οι υποψήφιοι τι θα κάνουν με τους νέους ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ  μετά την εκλογή τους . Πριν από τις εκλογές είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να πάρουν θέση για τους νέους ΧΥΤΥ .

Τώρα όλοι προσπαθούν  να βάλουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί της Φυλής μέχρι να περάσουν οι εκλογές .

Γνωρίζουν ότι ο ΧΥΤΑ θα αντέξει (χωρίς απρόοπτα) μέχρι τα τέλη του 2019 και προτιμούν να μην το σκαλίζουν και πολύ το θέμα , γιατί φοβούνται μήπως η μπόμπα σκάσει στα δικά τους τα χέρια και εκτεθούν . 

Μέχρι τις εκλογές θα ακούμε από όλους πόσο καλή είναι η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση . Κάτι σαν την «ευχή της μάνας» δηλαδή.

Θα μας λένε πως «θα δρομολογηθεί» το κλείσιμο της Φυλής με την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων από τους δήμους και άλλα τέτοια παραμύθια που κυριολεκτικά έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε.

Όμως κάποια στιγμή τελειώνουν τα ψέματα που λέει και ο λαός.

Όποιος εκλεγεί θα υποχρεωθεί να πάρει αποφάσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα γιατί με την κρίση των ψηφοφόρων μπορείς να κάνεις παιχνίδια , με την κρίση των σκουπιδιών δεν θα μπορεί να παίξει κανείς .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...