spot_img

“Τρέχουν” οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά – Ανακοινώνεται νέα παράταξη στον Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μετάθεση για το φθινόπωρο του 2019

Παρότι το τοπίο σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο για τις τοπικές και αυτοδιοικητικές εκλογές παραμένει ακόμα ομιχλώδες, οι άνθρωποι που θα συνθέσουν τις νέες παρατάξεις στον Δήμο Φυλής «φουλάρουν τις μηχανές» τους και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δούμε ιδρυτικές διακηρύξεις μέσω σχετικών ανακοινώσεων.

Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για την όποια εκτίμηση της δυναμικής των νέων συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών Φυλής, οι πρώτες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει και σαφώς δείχνουν κάποιες τάσεις. Από τις νέες παρατάξεις που θα δηλώσουν «παρών» στις επερχόμενες εκλογές, φαίνεται πως μία ξεχωρίζει από νωρίς, εμφανίζοντας -για την ώρα- αξιόλογη ισχύ: όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι διεργασίες για τη δημιουργία του συγκεκριμένου νέου αυτοδιοικητικού σχήματος δεν περιορίζονται μόνο στην ανεύρεση γραφείων (αυτό έχει ήδη συμβεί), αλλά κυρίως αφορούν τη στελέχωση ενός ψηφοδελτίου φιλόδοξου, που σαν στόχο θέτει να ανατρέψει τα δεδομένα στον Δήμο Φυλής και να μπει «σφήνα» στις δύο ισχυρές παρατάξεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι άνθρωποι που τρέχουν τη νέα παράταξη θέλουν να δημιουργήσουν ένα «μείγμα» αυτοδιοικητικά νέων αλλά και έμπειρων στελεχών και με κάποιες ηχηρές «μεταγραφές» από άλλες παρατάξεις, γιατί όχι, να μπουν στη συζήτηση για τη διεκδίκηση του δήμου Φυλής, ειδικά από τη στιγμή που ένα από τα πιο «δυνατά» στελέχη της σημερινής διοίκησης φέρεται να στηρίζει αυτή την κίνηση και πιθανή φυγή του από την παράταξη Παππού θα αποδυναμώσει εμφανώς τη «Νέα Εποχή». Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμηνεύουν διαφορετικά την κατάσταση, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση που το σημερινό Νο2 της διοίκησης προσχωρήσει στην υπό δημιουργία παράταξη, θα υπάρξουν από νωρίς… ευκαιρίες για κριτική στο νέο αυτό σχήμα.

Ήδη τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων στελεχών έχουν αρχίσει να ακούγονται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρόσωπο το οποίο επιλέγεται ως επικεφαλής, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει εμπλακεί ενεργά στο παρελθόν με την αυτοδιοίκηση, ωστόσο όπως τονίζουν κύκλοι από το περιβάλλον του, είναι δραστήριος, πολιτικοποιημένος και με ιδιαίτερα δομημένη άποψη για τα δρώμενα της περιοχής.

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις μόνο απαρατήρητες δεν περνούν, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την αντιπολίτευση του Δήμου Φυλής. Αμφότεροι εμφανίζονται «αναστατωμένοι» σε παραταξιακό επίπεδο, λόγω των εξελίξεων και των πιθανών απωλειών σημαντικών στελεχών. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε (όπως είχαμε γράψει πρόσφατα) πως ακόμα τρεις με τέσσερις παρατάξεις βρίσκονται στα σκαριά, τότε είναι σίγουρο πως ο “αγώνας δρόμου” για τις επερχόμενες εκλογές δεν θα αργήσει να ξεκινήσει…

[FBW]

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...

Απόκοσμες εικόνες από τη Χασιά – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες (video)

Μια αποφράδα ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Δήμο Φυλής. Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...