spot_img

Φωτεινή Κόκκινου: «Η πόλη χρειάζεται ανθρώπους με διάθεση για προσφορά»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Δραστήρια, με ιδέες, άποψη και διάθεση, η Φωτεινή Κόκκινου αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές γυναίκες και άξιες εκπροσώπους της νέας γενιάς στο Δήμο Φυλής.

Μιλώντας στο cityface.gr, η πρόεδρος του συλλόγου Νέων Φυλής, αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές, στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στην απόφασή της να σταθεί στο πλευρό του, αλλά και στο αύριο του Δήμου.

Διαβάστε:

Τι σε οδήγησε στην απόφαση να μετέχεις  ενεργά στη διαδικασία των εκλογών;

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι νέοι πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά, καθώς κάθε πόλη χρειάζεται ανθρώπους με νέες ιδέες και με διάθεση για προσφορά και αλλαγή, αν θέλουμε να γίνει καλύτερη.

Προσωπικά, 7 χρόνια τώρα κάνω μια σταθερή προσπάθεια μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα και τον εθελοντισμό, να συμβάλω ουσιαστικά προς αυτή τη κατεύθυνση.

Αποφάσισα λοιπόν να διεκδικήσω μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φυλής με σκοπό να πετύχω ακόμα περισσότερα.

-Πως προέκυψε η απόφασή σου να βρεθείς στο δυναμικό της παράταξης «Νέα Εποχή» και κοντά στον επικεφαλής και δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού;

Η απόφαση μου προέκυψε μετά την τιμητική πρόταση του κ. Παππού, γνωρίζοντας ο ίδιος τη δράση μου και αφού συζήτησα μαζί του υλοποιήσιμες προτάσεις για τη νεολαία, τον πολιτισμό, τα παιδιά και τα καταστήματα, όπως ψηφιακός κατάλογος καταστημάτων και  οργανωμένη προβολή τους από την  επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Φυλής, γραφείο ευρέσεως εργασίας, ρομποτική για όλα τα παιδιά, μουσικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή σχολικών συγκροτημάτων κ.α. Όλα τα παραπάνω έγιναν αποδεκτά,  υιοθετήθηκαν άμεσα από τον δήμαρχο και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ποια είναι τα στοιχεία που προσδίδουν δυναμική στην παράταξη «Νέα Εποχή» και τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σε σχέση με τις υπόλοιπες;

Η «Νέα Εποχή» διαθέτει ανθρώπους ικανούς , με εμπειρία και το σημαντικό είναι ότι έχει γίνει δουλειά  σε πολλούς τομείς. Σαφώς, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη και υπάρχει δρόμος καθώς ο Δήμος Φυλής αποτελεί ένα Δήμο με δυσεπίλυτα προβλήματα. Η προσπάθεια δε σταματά εδώ!

Ποιος είναι ο βασικός άξονας και ο κύριος προγραμματικός σχεδιασμός της παράταξής σας για το μέλλον του Δήμου Φυλής;

Η ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες και τη πόλη και η έναρξη- ολοκλήρωση σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν τη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργο παντού-Φροντίδα για όλους

Ποιο από τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες της Φυλής θεωρείς ότι είναι το πλέον «φλέγον» και άλυτο;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους είναι η παραβατικότητα. Ο κόσμος φοβάται και αγανακτεί, νιώθει αρκετές φορές απροστάτευτος και αδικημένος καθώς οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και οι ενέργειες που γίνονται βελτιώνουν τα πράγματα αλλά δεν αρκούν. Ο Δήμος Φυλής  στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, προχώρησε στην επισκευή και παραχώρηση του κτιρίου της πολεοδομίας επί της οδού Κρητικού Πελάγους , με σκοπό την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής όπως επίσης και στην αγορά 8 οχημάτων για το σώμα.  Απαιτείται η δράση της αποκεντρωμένης διοίκησης με  απογκετοποίηση, βάσιμη ένταξη και  ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Το ρόλο παίζουν οι κομματικές αντιλήψεις στην παράταξή σας;

Για εμάς δεν υπάρχουν κόμματα και χρώματα. Δεν πρέπει άλλωστε!

Ένας υγιής και όμορφος δήμος είναι αποτέλεσμα μιας ομάδας χωρίς κομματικές διαφορές και  πολιτικές εξαρτήσεις.

Προσωπικοί στόχοι για την επόμενη ημέρα;

Η αληθινή ανάπτυξη του τόπου που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ. Του Δήμου Φυλής!

 

Λίγα λόγια για τη Φωτεινή:

Απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού Τ.Ε και της σχολής του ΑΝΤ1 με ειδικότητα ‘’Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία’’, μπασκετμπολίστρια στις ακαδημίες και τα τμήματα του Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων (Εύνικος Γ.Α.Σ.), ιδρύτρια και πρόεδρος μέχρι σήμερα του Συλλόγου Νέων Φυλής, δημιουργός του Φεστιβάλ Χειροποίητων Προϊόντων, του Κέντρου Νεολαίας και Πολιτισμού Φυλής και του πιλοτικού προγράμματος «Μεταφορά των φοιτητών με πούλμαν στο Καποδιστριακό και το Πολυτεχνείο», ιδιοκτήτρια και εμψυχώτρια της εταιρίας διοργάνωσης εκδηλώσεων ‘’Μουσικά Μπαλόνια’’-τα οποία έχουν χαρίσει εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...