spot_img

Νίκος Λιόσης: “Ο Χρήστος Παππούς έχει κάνει έργο που το βλέπουν όλοι”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων αντιδήμαρχος και έχοντας περάσει από τα περισσότερα πόστα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Νίκος Λιόσης βρίσκεται πλέον στο δυναμικό της «Νέας Εποχής», στο πλευρό του Χρήστου Παππού ως υποψήφιος για το τοπικό συμβούλιο των Άνω Λιοσίων.

Μιλώντας στο cityface.gr αναφέρεται στην απόφασή του να συμπορευτεί με τον Χρήστο Παππού, στο αύριο των Άνω Λιοσίων, αλλά και στο αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών.

Διαβάστε:

Ποια ήταν τα κριτήρια της απόφασής σας να βρεθείτε στο πλευρό του Χρήστου Παππού, προερχόμενος μάλιστα από διαφορετική παράταξη;

Είμαι από την νεαρή μου ηλικία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πρώτη φορά ήμουν υποψήφιος το 1990 με την σημερινή Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Κα Αρβανιτάκη σε ηλικία μόλις 19 χρονών και αργότερα με τον Νίκο Παπαδήμα.  Οπότε στο σκέλος του ερωτήματος σας για την διαφορετική παράταξη , απαντώ,  ότι σε κάθε χρονική στιγμή πρέπει να βάζουμε πάνω από όλα το καλό του Δήμου παίρνοντας ως κριτήριο τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, κατά την άποψη μας , πέρα από κόμματα  και πολίτικες πεποιθήσεις. Η αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώμα, έχει πρόγραμμα ικανότητα  και όραμα και αυτό είναι κάτι που κρίνεται πάντα εκ του αποτελέσματος.

Ο Χρήστος Πάππους είναι πλέον ένας έμπειρος Δήμαρχος με έργο και όραμα, έργο  που είναι ορατό από όλους και κυρίως από τους Δημότες, οπότε μου ήταν αδύνατον να αρνηθώ την πρόταση του για συστράτευση, για συνέχιση αυτής επιτυχημένης πενταετίας.

Πως αξιολογείτε το έργο της σημερινής διοίκησης;

Ο Χρήστος Πάππους κατάφερε  να δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου. Χωρίς αυτό δεν θα είχε γίνει τίποτε άλλο , γιατί ένας μη οικονομικά ανεξάρτητος Δήμος είναι  ελεγχόμενος και εξαρτημένος από την κεντρική εξουσία. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση του. Όπως έχω πει και παλαιότερα, στους τομείς που ένας Δήμος έχει αρμοδιότητα -γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κράτος – δηλαδή στα νέα έργα πρώτον, δεύτερον στην συντήρηση των υπαρχόντων δομών (πλατείες , οδικό δίκτυο κλπ.) πιο κοστοβορο από το πρώτο και τρίτον στον άνθρωπο (πολιτισμός –αθλητισμός – πρόνοια ) νομίζω ότι πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Με πολλές ώρες δουλειάς γιατί τίποτα δεν γίνεται από μόνο του θέλει κόπο, οργάνωση , ικανότητα και συνεργασία… Μόνος δεν μπορεί κάνεις να κάνει κάτι.

Μιλήστε μας για την απόφασή σας να βρεθείτε υποψήφιος στο Τοπικό Συμβούλιο των Άνω Λιοσίων.

Ο στόχος μου είναι να έχω Δήμαρχο τον Χρήστο Παππού, οπότε είμαι μαζί του από όποιο μετερίζι αυτός αποφάσιζε ότι μπορώ να του είμαι χρήσιμος. Όσοι υποτιμούν το Τοπικό Συμβούλιο μάλλον δεν έχουν διαβάσει το νόμο Κλεισθένη και τις αλλαγές που αυτός έχει φέρει στον τρόπο λειτουργείας και στις αρμοδιότητες που έχει το Τοπικό Συμβούλιο.

Στο φυλλάδιό σας είπατε «τα Άνω Λιόσια σε πρώτο πλάνο».  Τι ακριβώς οραματίζεστε για την πόλη;

Τα Άνω Λιόσια είναι το… χωριό μου να στο πω απλά , είναι φυσικό να τα αγαπώ περισσότερο από τα αλλά διαμερίσματα του Δήμου μας , το ίδιο τα αγαπούν να ξέρεις και όλοι αυτοί που δεν είναι από εδώ αλλά εδώ έχουν φτιάξει την οικογένεια τους τα σπίτια τους και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Δεν είμαι αντίθετος με την ιδέα του μεγάλου Δήμου αλλά δεν είμαι και ένθερμος οπαδός του Καλλικράτη που έφερε την ένωση των τριών Δήμων. Τώρα τα Άνω Λιόσια σε «Πρώτο Πλάνο» είναι ακριβώς από πού εννοεί η φράση, αυτός είναι ο στόχος μου, ξέρετε αν δεν έχουμε όραμα για την πόλη μας, καλύτερα να μην ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση.

 Ένας  από τους λόγους που είμαι με τον Δήμαρχο μας Χρήστο Παππού είναι και αυτός , έχουμε Όραμα , δεν βλέπουμε μόνο το σήμερα, την καθημερινότητα , αλλά και το μέλλον για τις επόμενες γενιές . Παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Φυλή 2021», ένα μεγαλόπνοο και οραματικό σχέδιο για όλη την Φυλή. Θέλω να γνωρίζετε ότι θα βάλω τα Άνω Λιόσια σε Πρώτο Πλάνο, έχω και την ικανότητα και την εμπειρία αλλά πάνω από όλα, έχω την διάθεση να το κάνω.

Έχετε διατελέσει, μεταξύ άλλων, αντιδήμαρχος στο παρελθόν, αλλά και πρόεδρος του «Ξένιου». Πως είδατε την απόφαση για τη μεταφορά των εργαζομένων της πρώην δημοτικής ραδιοφωνίας στον Δήμο;

Είναι ευχής έργον που τελείωσε αυτή η περιπέτεια που ταλαιπώρησε τόσο καιρό όλες αυτές τις οικογένειες , είναι μια επιτυχία του Δημάρχου Χρήστου Παππού γιατί χωρίς την πίεση που άσκησε και τελικά απέδωσε καρπούς προς  στην κεντρική διοίκηση να νομοθετήσει για να είναι νόμιμη η μεταφορά των εργαζομένων στον Δήμο δεν θα είχε γίνει τίποτα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν νομοθετεί αλλά εφαρμόζει τους νόμους . Προσωπικά είμαι χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη γιατί όπως γνωρίζετε με αυτά τα παιδιά συνεργάστηκα 6 χρόνια στον Ξένιο.

Ποια η άποψή σας για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης; Θα μπορούσαν -ελέω Κλεισθένη- να υπάρξουν ευρείες συνεργασίες;

Δεν νομίζω ότι αυτός ο νόμος κάνει καλό στην αυτοδιοίκηση, περισσότερο θα δυσκολέψει πάρα θα διευκολύνει τους Δήμους . Δεν είναι τυχαίο που η ΚΕΔΕ με μεγάλη πλειοψηφία ήταν αντίθετη σε αυτόν τον νόμο. Εγώ έχω αποδείξει στην πράξη ότι είμαι υπέρ της συνεννόησης, καθώς πάντα προσπαθούσα από όλες τις θέσεις που είχα μέχρι σήμερα να πετυχαίνω την μεγαλύτερη συναίνεση.  Ο στόχος μας βεβαία  είναι η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» να είναι διοίκηση από την πρώτη Κυριακή και αυτοδύναμη τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο Τοπικό. Τις άλλες παρατάξεις ας τις κρίνουν οι Δημότες , εγώ κάνω την αυτοκριτική μου και προχωράω μπροστά για το καλό του Δήμου μας.

Πολλοί δε διστάζουν να φέρνουν τον Χρήστο Παππού και τη «Νέα Εποχή» κοντά όχι μόνο στη νίκη, αλλά και στην αυτοδυναμία όπως είπατε και πριν. Θεωρείτε εφικτό κάτι τέτοιο;

Νομίζω θα είναι μια μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή . Κατά την άποψη μου θα είναι μια προσωπική νίκη του Δημάρχου Χρήστου Παππού , δούλεψε πολύ σε αυτήν την θητεία του με σύστημα και όραμα και έχει κάνει μεγάλο έργο που το βλέπουν όλοι.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...