spot_img

Δήλωση στήριξης του Γ. Τασιόπουλου στο ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 27/1 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής για την παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκου Ζαπάντη, τη στήριξή του δήλωσε ο Γιώργος Τασιόπουλος, δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. Η δήλωσή του ήταν η παρακάτω:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

H κρισιμότητα των καιρών απαιτεί συμπόρευση και συνεργασία στη βάση δοκιμασμένων ιδεολογικοπολιτικών αρχών. Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ειδικά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να τροποποιήσει δεδομένα.

Το παράδειγμα αγωνιστών δημάρχων όπως στην Πάτρα, την Πετρούπολη, την Καισαριανή, το Χαϊδάρι, την Ικαρία απέδειξε ότι δεν επρόκειτο για εκλογική επιτυχία ενός συνδυασμού ή ενός Κόμματος, αλλά για κατάκτηση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της. Ήταν μια ανάσα και μια προοπτική που καθοδηγεί την υποχρέωση των πολιτών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, να συστρατευτούν στο κοινό αγώνα των ανθρώπων της εργασίας απέναντι σε αντιδραστικές επιλογές που θα απεμπολήσουν κάθε δικαίωμα των πολιτών και θα εκχωρήσουν τους δήμους στα συμφέροντα της αγοράς.

Ο κοινός μας αγώνας υπερασπίζεται πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία. Να ξανανάψουμε τη φλόγα στην πίστη ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Είναι τιμή για εμένα, να απευθύνομαι σε πολίτες του δήμου Φυλής που για είκοσι χρόνια, μαζί αγωνιστήκαμε για τη μόρφωση των παιδιών μας, αγανακτήσαμε και δώσαμε αγώνες για την περιβαλλοντική καταστροφή των γειτονιών της Δυτικής Αθήνας, το συνεχιζόμενο έγκλημα της διατήρησης της υγειονομικής βόμβας της χωματερής στη Φυλή.

Συμπορευτήκαμε, διαδηλώσαμε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξεθεμελίωσαν το κοινωνικό κράτος, παιδεία και υγεία, απέκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες από το συνταγματικό τους δικαίωμα στην εργασία, αφαίρεσαν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και καταδίκασαν την πλειοψηφία των εργαζομένων στην ελαστική ή την απλήρωτη εργασία.

Βρεθήκαμε πλάι-πλάι, στο πλευρό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών που αγωνιούν με την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια σχολεία που βρίσκονται στο δήμο μας. Τα πιο πληθωρικά σχολεία σε όλη την Αττική, που στο σύνολό τους, αδυνατούν να στεγάσουν στοιχειωδώς τους μαθητές μας. Την περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό σε απασχόληση αναπληρωτών, μη μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικεί το «εδώ και τώρα άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή» σταθερά απέναντι στα σχέδια για επέκταση με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούσε και διεκδικεί μαζί με το λαό της Αττικής ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, με ενιαίο κρατικό φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα. Είναι ο μόνος δρόμος και για την αποκατάσταση των πληγών από τις χωματερές και για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, που αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη συνθήκη για την επιβίωση των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς τους εκπαιδευτικούς να ηγείται του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο δάσκαλος Νίκος Ζαπάντης! Σεμνός αγωνιστής, σταθερά ανυπότακτος και πρωταγωνιστής στους πανεκπαιδευτικούς και κοινωνικούς μας αγώνες! Και του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας ο Γιάννης Πρωτούλης!

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Οι επικείμενες εκλογές για την Τοπική Διοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού έχουν ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτικό βάρος.

Οι διαχειριστές της Τοπικής Διοίκησης στις μέρες μας, αντί για προστάτες των λαϊκών συμφερόντων μετατρέπονται σε ιμάντα μεταφοράς προς τα κάτω των πλέον αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ με τη μεθοδική υποχρηματοδότηση και τα τεράστια κενά σε εργαζόμενους, χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπια για το ξεπούλημα και την παραχώρηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στο κεφάλαιο.

Να γνωρίζουμε ότι η εκλογή δημάρχων σαν το Νίκο Ζαπάντη και περιφερειαρχών σαν το Γιάννη Πρωτούλη, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και κάτω από τις σημερινές, αντίξοες πολιτικές συνθήκες θα είναι η εγγύηση για τον κοινό μας αγώνα, η σιγουριά της συνέχισης της έως τώρα πάλης τους με όλες τους τις δυνάμεις για το καλό των γειτονιών της Δυτικής Αθήνας. Αυτός ο αγώνας πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και με αφετηρία την ιδεολογική τους συγκρότηση και από θέση απαράβατων αρχών οι σύντροφοι θα σταθούν μπροστάρηδες αγωνιστές κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολλούς και παραδίνουν τη χώρα όλο και πιο πολύ στα νύχια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η συμπόρευση μαζί τους, είναι χρέος και υποχρέωσή μας, η εκλογή τους και η επιστροφή στην αριστερή πολιτική, της Αριστεράς της προσφοράς και της θυσίας, κόντρα στην Αριστερά του κυβερνητισμού και της εξουσίας, την τάχα Αριστερά των υπηρετών του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, την τάχα Αριστερά όσων παραχαράσσουν ιδεολογίες, μεταμορφώνουν τις λέξεις και το περιεχόμενό τους.

Με αυτά τα δεδομένα, σε αυτή την πολυσύνθετη συγκυρία, ανταποκρίθηκα στο σημερινό κάλεσμα και απευθύνω έκκληση στους πολίτες του Δήμου Φυλής για συμπόρευση, συστράτευση, ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού. Εύχομαι, λοιπόν, καλό αγώνα στην προσπάθειά μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...