spot_img

Ανοιχτή επιστολή Δ. Μπουραΐμη προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Άνω Λιόσια, 19/12/2017

Θέμα: «Δήμος Φυλής – Προϋπολογισμός 2018: πρώτος δήμος σε έργα σε όλη τη χώρα, πρώτος δήμος σε ψέματα σε όλη τη χώρα»

Κύριε Υπουργέ,

Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεν παραβρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε η Δευτέρα 18/12/2017 για τον Προϋπολογισμό του 2018. Ως ελάχιστη ένδειξη υποχρέωσης, σας καλούμε να παρέμβετε σε έναν από τους στρατηγικότερους δήμους της χώρας και της Δυτικής Αττικής, ελέγχοντας τη νομιμότητα των πράξεων της δημοτικής αρχής.

Θεωρώντας ότι δεν ενστερνίζεστε το δόγμα «ο επόμενος πληρώνει για τον προηγούμενο», παρακαλούμε να ελέγξετε πώς μπορεί ένας δήμος που υπάγεται στη γενική κυβέρνηση να δεσμεύει τις επόμενες 50 γενεές, διακανονίζοντας ανύπαρκτα χρέη 486 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 2.125 χρόνια και χρεοκοπώντας στο διηνεκές ένα δήμο, αφού η ετήσια τοκοφορία είναι 15 εκατομμύρια ετησίως. Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε σύντομο ιστορικό:

• 2007: Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραλαμβάνει από τον απερχόμενο δήμαρχο Ευάγγελο Χριστοφιλάκη, υποχρεώσεις δημοτικών επιχειρήσεων 70 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς τόκους και ανατοκισμούς).

• 2010: Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης παραλαμβάνει, με επιφυλάξεις, από τον απερχόμενο δήμαρχο Χρήστο Παππού, υποχρεώσεις δημοτικών επιχειρήσεων 500 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων τόκων και ανατοκισμών).

• 2014: Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν παραλαμβάνει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, διακανονισμένες υποχρεώσεις ασφαλιστικών ταμείων και ΔΟΥ και θετικό ταμείο 30 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, παρακαλούμε να ελέγξετε πως μπορεί ένας δήμος που υπάγεται στη γενική κυβέρνηση – και έχει εισπράξει από 1/9/2014 έως σήμερα 150 εκατομμύρια ευρώ αντισταθμιστικά από τον ΕΔΣΝΑ, έχει δαπανήσει σε έργα, μελέτες, επιχορηγήσεις μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια, έχει κατά δήλωσή του αποθεματικό 28 εκατομμύρια, δεν έχει κάνει απολογισμό, ισολογισμό, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι δημότες που πήγαν τα υπόλοιπα 100 εκατομμύρια – να φέρνει προς ψήφιση τον 4ο Προϋπολογισμό.

Παρακαλούμε επίσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να λάβετε υπόψη τις παρακάτω προτάσεις:

1) Να αποτρέψετε κάθε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο ΧΥΤΑ Φυλής – Άνω Λιοσίων και να οριστικοποιήσετε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ, στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων (άπαξ δάσος, εσαεί δάσος). Επίσης, να δώσετε κατ΄ εξαίρεση τη δυνατότητα στο δήμο Φυλής να αναπτύξει εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σε κατάλληλες τοποθεσίες εντός των διοικητικών ορίων, δημιουργώντας νέα έσοδα και απεμπλοκή από τα έσοδα των σκουπιδιών

2) Να συμβάλλετε στην άμεση υλοποίηση του φορέα ΒΕΠΕ αλλά και στην επίσπευση – ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

3) Να παρέμβετε στη διαδικασία εξυγίανσης του δήμου Φυλής (ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα στον Προϋπολογισμό του 2018) και να υλοποιήσετε προγράμματα σχολικής στέγης μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ένταξης και συνοχής του πληθυσμού, όπως δηλώσατε κατά την τοποθέτησή σας στο 8ο Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.

4) Να δώσετε ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της παραβατικότητας στην περιοχή μας, καθώς γνωρίζετε ότι δεν αντιμετωπίζεται αποσπασματικά με επικοινωνιακές πράξεις, όπως δωρεές μηχανοκίνητου εξοπλισμού και κτιριακές εγκαταστάσεις στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και στην ειδική υπηρεσία της αστυνομίας. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και θα εμπεριέχει απογραφή – καταγραφή κατοίκων και δραστηριοτήτων, δημιουργία πλήρους απασχόλησης και αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς κ.α.

Κύριε υπουργέ,

ένας δήμος όπως ο δήμος Φυλής έχει ανάγκη από την άμεση συνεργασία της πολιτείας αλλά και τη συνεργασία των δημοτών του, για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Έχει, επίσης, ανάγκη από μια διοίκηση που θα αποτελεί τον κύριο βραχίονα της βασικής ηθικής πρόσδεσης των δημοτών της, οι οποίοι θα απορρίπτουν απολύτως τρία πράγματα: α) το δόγμα «πληρώνει ο επόμενος», β) κάθε πολιτική που εμπεριέχει το ψέμα γ) κάθε πολιτικό απατεώνα

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μπουραΐμης

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Φυλής

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...