spot_img

Τελειώνει το θέμα της Μυρσίνης – Εγκαθίστανται κανονικά οι πρόσφυγες (φωτό)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Θέμα ωρών είναι όπως όλα δείχνουν το θέμα της εγκατάστασης αριθμού προσφύγων στις εγκαταστάσεις της Μυρσίνης, αφού οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Ακόμα και χθες, 25η Μαρτίου, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα της Ηλείας στον χώρο γίνονταν οι εργασίες, ενώ οι όποιες αντιστάσεις του Δήμου Φυλής κάμφθηκαν αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια του χώρου.

Μάλιστα σε δηλώσεις του και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας  Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ως τελεσίδικη την απόφαση για εγκατάσταση των προσφύγων στη Μυρσίνη.

Το ρεπορτάζ του ilialive.gr αναφέρει:

Με εντάσεις συνεχίζεται η προετοιμασία στο παραθεριστικό κέντρο LM Village στη Μυρσίνη, προκειμένου να υποδεχθεί πρόσφυγες. Τις τελευταίες ώρες αυξάνονται οι αντιδράσεις, όχι τόσο από την τοπική κοινωνία της Μυρσίνης που είναι άρρηκτα δεμένη, όσο από άλλες περιοχές του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Την 25η Μαρτίου ο διοικητής της 117 ΠΜ μαζί με προσωπικό της μονάδας και τον αντιδήμαρχο Φυλής Γιώργο Κρητικό βρέθηκαν στο παραθεριστικό κέντρο, έγινε αυτοψία εκ νέου και εκφράστηκαν οι αντιδράσεις του δήμου Φυλής, ως προς την προστασία του χώρου. Έγινε σύμφωνα με πληροφορίες συζήτηση για να μεταφερθούν σε αποθηκευτικούς χώρους – πιθανότατα στην 117 ΠΜ – τα έπιπλα και ο εξοπλισμός των 38 κατοικιών και προφανώς θα αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία την κάλυψη των κλινών κατά τέτοιο τρόπο που θα αυξηθεί η χωρητικότητα. Μάλιστα με βάση τις ίδιες πηγές υπάρχουν ανάλογες εντολές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να προχωρήσει η μεταφορά και αποθήκευση του εξοπλισμού. Κάτι που μπορεί να συμβεί και σήμερα το πρωί.

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται από την περασμένη Πέμπτη – που όπως αναφέραμε στο ρεπορτάζ μας – μετέβη κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ για τον έλεγχο του δικτύου. Όμως αυτό το πρόβλημα – καθώς λείπουν σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά καλώδια – μπορεί να λυθεί με παρέμβαση ιδιωτικού συνεργείου άμεσα.

Ο εκπρόσωπος του δήμου Φυλής αντιδήμαρχος κ. Κρητικός που βρέθηκε χθες και προχθές στη Μυρσίνη επέμεινε σε δηλώσεις του στο ilialive.gr πως προτεραιότητα του δήμου είναι η προστασία της περιουσίας του παραθεριστικού κέντρου και της περιοχής. Αναχώρησε χθες το μεσημέρι για Αθήνα με σκοπό να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες, για το θέμα.

Εκτιμάται όμως πως η υπόθεση “εγκατάσταση προσφύγων στο LM Village” είναι θέμα του υπουργείου Εθνικής άμυνας και αυτό θα αποφασίσει πότε και πόσοι Σύροι μετανάστες θα μεταφερθούν.

Σε γενική συνέλευση που έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ενημέρωσε τους κατοίκους για τα θέματα που αφορούν την ιδιοκτησία του LM Village καθώς όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, υπάρχουν οφειλές και εκκρεμότητες σε εργαζόμενους και προμηθευτές από προηγούμενες χρήσεις και αυτό αποτελεί ένα από τα πρώτα που ενδιαφέρει τους κατοίκους. Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις για τη φιλοξενία προσφύγων αυτές ήταν μάλλον “χλιαρές”.

Τέλος πέρα από το παραθεριστικό κέντρο στη Μυρσίνη, επανέρχεται με έντονη φημολογία στο προσκήνιο, η πιθανή χρήση της Μιμόζας, του παραθεριστικού κέντρου για το προσωπικό της 117 ΠΜ Ανδραβίδας, στην Κυλλήνη.

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

mirsini1a_1
 
 
mirsini3 copy
 
mirsini2
 
mirsini3
mirsini4
 
mirsini5
mirsini6
mirsini7
mirsini8
 
 
JAS 7098
 
mirsini1a
 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...