spot_img

Μείωση των αντισταθμιστικών από τη Δούρου, υποκρισία από τους δημάρχους των σκουπιδιών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Μεγάλη σπέκουλα γίνεται από τους δημάρχους των σκουπιδιών (πως αλλιώς να αποκαλέσει όσους έχουν διαχρονικά δεχθεί την παραμονή του ΧΥΤΑ με αντάλλαγμα τα εμπνεύσεως Λαλιώτη αντισταθμιστικά;) για τη μείωση των αμαρτωλών αντισταθμιστικών του Δήμου Φυλής, μείωση που αποφάσισε, το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Μαΐου 2015, μετά από εισήγηση της Προέδρου και Περιφερειάρχη  Ρένας Δούρου, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρέπεμψε το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία, αφού καταλήξει για το ύψος της μείωσης θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική Απόφαση. Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν η Περιφερειάρχης, η Αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπιζά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βρούστης Αριστείδης και Κορωναίου-Καμπά Σοφία, ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας και ΔΣ Λαυρεωτικής Σταύρος Ιατρού, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης.

 

Με αυτήν την απόφαση της Ρ. Δούρου και του ΕΔΣΝΑ για μείωση των αντισταθμιστικών (η οποία έγινε για να μην αυξηθούν ακόμα πιο πολύ τα δημοτικά τέλη στους δήμους της Αττικής) ξανανοίγει η κουβέντα για το πώς πρέπει να αξιοποιούνται τα αντισταθμιστικά.

 

Από το άνοιγμα αυτής της απαγορευμένης συζήτησης, κερδισμένη είναι πρώτιστα η κοινωνία της Φυλής η οποία πρέπει πλέον να απαιτεί το  κάθε ευρώ που θα εισπράττει ο δήμος να πηγαίνει σε έργα απορρύπανσης  και περιβαλλοντικής και χωροταξικής αναβάθμισης.

 

Σημαντική υποσημείωση: Παρ’ όλον τον πακτωλό χρημάτων που εισέρρευσαν στο δήμο, αυτός κατέληξε σήμερα να είναι στους 3 πιο υπερχρεωμένους δήμους της Αττικής (χρωστώντας στο δημόσιο γύρω στα 500 εκ, χρέος που διακανονίστηκε στα 180.000 για τα επόμενα 2500 χρονιά από το ΥΠΕΣ- σημερινή διοίκηση). Εύλογη απορία: που επενδυθήκαν όλα αυτά τα χρήματα; Οι δημότες Φυλής αλλά και οι δήμοι-μέλη του ΕΔΣΝΑ (πρέπει να) έχουν λόγο να γνωρίζουν αν τα κονδύλια αυτά, που συλλέχθηκαν με κόπο, και εις βάρος των πολιτών, επενδύθηκαν σε έργα ανάπτυξης και αποκατάστασης του περιβαλλοντικού εγκλήματος ή σε εκμαυλισμό συνειδήσεων.

 

Όμως, αυτοί που ακόμα δεν μας έχουν πει που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που από το 2001 πήρε ο Δήμος Φυλής ως… αντιστάθμισμα για το έγκλημα του ΧΥΤΑ, απειλούν τη νέα περιφερειακή αρχή, που επιτέλους δίνει μια μικρή ελάφρυνση στους πολίτες και πιέζει για διαφανή αξιοποίηση των αντισταθμιστικών, καθώς η περιοχή χρειάζεται μεγάλα έργα απορρύπανσης και περιβαλλοντικής αποκατάστασης (και σε αυτά θα πρέπει να πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ από τα αντισταθμιστικά).

 

Απειλούν ότι αν μειωθούν τα αντισταθμιστικά (επανέρχεται διαρκώς  το ερώτημα: πως αξιοποιήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα υπέρογκα αντισταθμιστικά και τελικά πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον στο οποίο ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι;) θα κλείσουν τη χωματερή τον προσεχή Δεκέμβρη.

 

Στους όψιμους αγωνιστές που ακόμα δεν έχουν λογοδοτήσει για το βρώμικο (ας το εκλάβουν εντελώς κυριολεκτικά) παρελθόν τους Δήμου μας, πρέπει η κοινωνία της Φυλής να απαντήσει ξεκάθαρα: Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει (και) χάρη στην απόφαση της Δούρου και όχι χάρη στις ψευτοπαλληκαριές όσων θυμούνται το κλείσιμο της χωματερής μόνο όταν πάει η συζήτηση στα αντισταθμιστικά!

 

Τ.Γ. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...