spot_img

“Φυλή.Νέο Ξεκίνημα” –  «Προτεραιότητα μας η υγεία, πιέζουμε για Κέντρο Υγείας στην πόλη μας»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτη Βαρδαρό, πραγματοποίησε στα γραφεία της παράταξης «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα» ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς παράγοντες ώστε να προάγει τις θέσεις της παράταξης, μια από τις οποίες είναι οι δωρεάν παροχές υγείας για όλους τους δημότες.

Η κα Κατερίνα Καράλη, έχοντας η ίδια συμβάλλει στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη δημιουργία τοπικών δομών υγείας στην περιοχή μας αξιοποίησε την εμπειρία της ως γιατρός και ως πολιτική οντότητα και προκάλεσε την συγκεκριμένη συνάντηση.

Κατά τη συνάντηση τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, όσο και τα στελέχη της παράταξης ενημερώθηκαν αναλυτικά ότι υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία Τοπικής Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) καθώς και κυβερνητική εξαγγελία για την μετατροπή του παλιού Ι.Κ.Α. σε Κέντρο Υγείας διότι η περιοχή μας είναι αυξημένης περιβαλλοντικής όχλησης (ΧΥΤΑ) και με μεγάλο ποσοστό ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο σχεδιασμός όμως προσέκρουσε στην έλλειψη ενδιαφέροντος από τη δημοτική αρχή και την έλλειψη ενημέρωσης των ιατρών. Για ακόμη μια φορά, η διοίκηση του κ. Παππού είναι εκτεθειμένη για την απαράδεκτη αδράνεια που δείχνει όταν πρόκειται για τις ανάγκες των δημοτών της Φυλής.

O Αλέξανδρος Κουλοχέρης απέσπασε τη δέσμευση από τον κ. Βαρδαρό ότι μετά από το ενδιαφέρον που ο ίδιος επέδειξε, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε οι δημότες της Φυλής να έχουν πρόσβαση στη Δωρεάν Υγεία. Δήλωσε δε ότι είναι διατεθειμένος ως Δήμαρχος να ξεπεράσει τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να παρέμβει δραστικά ώστε να υλοποιηθεί ακόμα και με ιδίους πόρους. 

Σε δήλωσή του ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός ανέφερε: «Για εμάς η υγεία είναι  συλλογικό και κοινωνικό αγαθό, ένα δικαίωμα των πολιτών στο οποίο η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να ανταποκρίνεται. Οι Δήμοι έχουν μεγάλες δυνατότητες για να αξιοποιήσουν υπηρεσίες. Χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας ώστε να επιτευχθούν δράσεις που θα αφήσουν το αποτύπωμα στη κοινωνία».

Από τη πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται πολιτική βούληση, για να έρθουν στο τόπο μας οι απαιτούμενες δομές υγείας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους δημότες. Είναι απαράδεκτο και συνάμα περίεργο που σε μια περιοχή με απύθμενη περιβαλλοντική όχληση δεν υπάρχει κέντρο υγείας ή ΤΟ.Μ.Υ . Δυστυχώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Παππού «έγραψε στα παλιά της παπούτσια» την υγεία των δημοτών της Φυλής, δεν διέθεσε πόρους από τα αντισταθμίστηκα οφέλη του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, δεν πίεσε τους αρμόδιους φορείς και δεν αξιοποίησε δυνατότητες και εργαλεία ώστε να έχουν οι δημότες μας τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις διαβεβαιώσεις του κ.Βαρδαρού για επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς Υπουργείου και συνεχάρη τον Υποψήφιο Δήμαρχο για την ουσιαστική άσκηση πολιτικής υπέρ των δημοτών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...