spot_img

Συνάντηση Δημήτρη Μπουραΐμη και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με κατοίκους της Ζωφριάς

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

IMG_9569

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση με φίλους και κατοίκους της μεγαλύτερης γειτονιάς του Δήμου, της Ζωφριάς, είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΑΛΛΑΓΗΣ. Στη συνάντηση συμμετείχαν και κάτοικοι από το Ζεφύρι, οι οποίοι όπως είναι γνωστό ονομάζουν την περιοχή «Πάνω Ζωφριά».

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα προβλήματα της συνοικίας είναι γνωστά (συγκοινωνία, ανεργία κ.α) και παραμένουν άλυτα, καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με τις γειτονιές, δεν έφερε «τα κάτω, πάνω». Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν περιοχές, όπου ο χρόνος των δημοτικών έργων είναι σταματημένος στην εποχή των κ.κ. Πανάγου και Παπαδήμα.

Παρά την κριτική που ασκήθηκε στη διοίκηση Μπουραΐμη (2011-2014), υπήρξε η παραδοχή πως ήταν ελάχιστος ο ουσιαστικός χρόνος (περίπου 1,5 χρόνος) που είχε στη διάθεσή της. Ωστόσο, μέσα σε αυτόν:

  • Ολοκληρώθηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός Ζωφριάς.
  • Κατασκευάστηκε ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στην ίδια συνοικία.
  • Ανακατασκευάστηκε το Βορεινό, με σκοπό να παραδοθεί στους κατοίκους ως χώρος Πολιτισμού αλλά σήμερα δυστυχώς έχει μετατραπεί σε ΚΕΠ.
  • Δημιουργήθηκε ΚΕΠ Ζωφριάς.
  • Μεταφέρθηκε η έδρα της δημοτικής αστυνομίας.
  • Άλλαξε η χρήση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, για να μη μετατραπεί η περιοχή σε μια ακόμα τσιγγανογειτονιά του Δήμου μας.
  • Υλοποιήθηκαν μικρά έργα αποχέτευσης και δρομολογήθηκαν έργα εφαρμογής σχεδίου πόλεως, ύδρευσης κλπ.
  • Στηρίχθηκαν οι δυο μεγάλες ενορίες, τον Αη Γιώργη και την Αγία Σωτήρα
  • Επίσης, δρομολογήθηκε η κατασκευή σχολικής στέγης από την αρχή και έμειναν 50 εκ. ευρώ στα ταμεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτόν το σκοπό. 5 χρόνια μετά, δεν έχει μπει ούτε μια αίθουσα σχολείου.

Αναφερόμενοι στο μεγάλο «αγκάθι» της περιοχής, το ΧΥΤΑ-Χωματερή, τόνισε ότι επί 9 χρόνια ο Χρήστος Παππούς τάζει «λαγούς με πετραχήλια» προεκλογικά και μετά λέει «ναι σε όλα». Το ίδιο κάνει και τώρα που μιλά για αποκατάσταση της χωματερής ενώ έχει ήδη ψηφίσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, που προβλέπει ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ στο λατομείο Μουσαμά και εργοστάσιο σκουπιδιών στην περιοχή για πάντα.

Σε προσωπικό επίπεδο – επειδή όπως ανέφεραν «η χωματερή με το Μπουραΐμη φεύγει και με τον Παππού μένει» – οι κάτοικοι ζήτησαν από τον επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ να κάνει ότι μπορεί ώστε να σταματήσουν να ζουν αυτόν τον εφιάλτη και να πάρουν αξία η περιοχή και οι ιδιοκτησίες τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουραΐμης εξέφρασε την απόλυτη δέσμευσή του ότι ο Δήμος Φυλής θα τελειώσει οριστικά με το θέμα του ΧΥΤΑ-Χωματερής, αν ο λαός του δώσει την πρώτη ευθύνη στις δημοτικές εκλογές. Και πρόσθεσε: «Αν δε λύσει η περιοχή το θέμα της χωματερής, δε μπορεί ουσιαστικά να λύσει κανένα άλλο πρόβλημα, ούτε την ανεργία, ούτε την εγκληματικότητα. Για αυτό και η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα για  τα Άνω Λιόσια με σημείο αναφοράς τη Ζωφριά, η οποία θα δώσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή».

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Δημήτρη Μπουραΐμη σε κατοίκους της Ζωφριάς

https://www.youtube.com/watch?v=MH42DTHvHEQ

IMG_9540IMG_9551

IMG_9555

IMG_9560

IMG_9576

IMG_9618

IMG_9589

IMG_9599

IMG_9608

IMG_9635

IMG_9611

IMG_9605

IMG_9581

IMG_9638

IMG_9641

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...