spot_img

Φεουδαλισμός και Αριστερά

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Είμαστε ένα έθνος που δεν πέρασε από τον φεουδαλισμό και τον αντιπραγματισμό στην βιομηχανική επανάσταση και τον καπιταλισμό διαμέσου του διαφωτισμού και της αναγέννησης.

Είμαστε το έθνος  που αντικατέστησε τον τούρκο αγά με τον Έλληνα τσιφλικά. Το έθνος που δεν ωρίμασε μέσα από την διαδικασία της εκβιομηχάνισης και της δημιουργίας αστικής τάξης.  Είμαστε το έθνος που δεν εμπνεύστηκε από τα κηρύγματα των Διαφωτιστών για «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη». Είμαστε το έθνος που την επανάσταση του δεν την ξεκίνησε η πεφωτισμένη αστική τάξη του τόπου, αλλά οι Έλληνες του εξωτερικού που είχαν αποκτήσει πλούτο και που θέλησαν με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων να αποκτήσουν  πολιτική εξουσία.

Είμαστε το έθνος που βίαια, πέρασε στον 19ο αιώνα και την βιομηχανική επανάσταση χωρίς την πνευματική ζύμωση που έπρεπε να είχε δεχθεί. Το 96% του πληθυσμού ήταν αναλφάβητο στην επανάσταση του 1821 αλλά απαιτούσε πανεπιστήμια από τον Καποδίστρια.

Απελευθερωτικοί  πόλεμοι, πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, Βασιλεία, σκοταδισμός.   

Οι ενοχές του νικητή του εμφυλίου και η κακή Δημοκρατία που κερδήθηκε, το πέρασμα της χούντας,  οι άδικες φυλακίσεις και ο διωγμός των αριστερών, έστρεψε την Ελληνική διανόηση και το απαύγασμα των αστικής καταγωγής νέων της Μέτα χουντικής εποχής να ενστερνισθούν  τις αριστερές διδαχές ανάγοντας κάθε τι το αριστερό σε επαναστατικά προοδευτικό.

Το παιδί μεγάλωσε αλλά παρέμεινε παιδί. Η αστική τάξη και η δήθεν αριστερή διανόηση απορρόφησε ότι πιο λούμπεν επικρατούσε στην νεώτερη ιστορία μας πουλώντας το σαν προοδευτικό. Η καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας, η ανυπακοή σε νόμους της πολιτείας, η ελλιπής παιδεία και εκπαίδευση θεωρήθηκαν επαναστατικές πράξεις. Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 η υφήλιος έζησε τη Περεστρόικα και το γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου.

Στην Ελλάδα του 2015 – 2018 ζούμε την αναβίωση του Σταλινισμού. Βρισκόμαστε 100 χρόνια πίσω από τις εξελίξεις της ανθρωπότητας.

 Το 60% με 70% των απόφοιτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι λειτουργικά αναλφάβητοι», είχε δηλώσει στον Alpha 9,89 τον Μάρτιο του 2013 ο καθηγητής της ΠΑΝΤΕΙΟΥ κ. Δονάτος Παπαγιάννης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «Σε ερώτηση του σχετικά με το τι είναι η τρόικα, το 95% των μαθητών δεν ήξερε» συνεχίζοντας δε, πρόσθεσε «μόνο μία φοιτήτρια από την Αλβανία, μεταξύ 40 φοιτητών της ΠΑΝΤΕΙΟΥ σχολής, γνώριζε για τη μάχη του Μαραθώνα».

Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα μέσα από τον λαϊκισμό που έχει περισσέψει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την καταστροφική του πολιτική, έχουν ξεκινήσει και ακούγονται ψίθυροι, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την γύμνια αυτού του χώρου που λέγεται αριστερά.

Μα δεν είναι αυτοί αριστεροί! Δεν είναι έτσι η αριστερά…..

Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι η αριστερά! Αυτοί είναι οι αριστεροί! Τα χρόνια του παραμυθιού τελείωσαν η γύμνια του βασιλιά φάνηκε. Η σωτηρία του λαού μας θα ξεκινήσει την στιγμή που θα περάσει από τα κόμματα φέουδα και τον σκοταδισμό, στην εποχή της πραγματικής παιδείας και της συνεργασίας!

Πέτρος Βιρβίλης

Οικονομολόγος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...