spot_img

Ένταση και… ξύλο σε κομματική διαδήλωση την Κυριακή στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή 19/12 στην πλατεία Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια, όταν κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΚΚΕ, η κατάσταση ξέφυγε και σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των διαδηλωτών και ομάδας νεαρών που βρέθηκε στο σημείο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος από τους νεαρούς κατέβασε ένα πανό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των διαδηλωτών.

Αποτέλεσμα της σύρραξης ήταν ο τραυματισμός δύο ατόμων, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με την οποία αναφέρει:

Η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας «καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια».

Μάλιστα, αναφέρει ότι «οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις σημαίες του Κόμματος που βρίσκονταν έξω ακριβώς από τον χώρο της εκδήλωσης, έβριζαν και απειλούσαν ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Βεβαίως αντιμετωπίστηκαν και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά».

«Κατά την προσφιλή τους τακτική, αφού έβγαλαν όλο το αντικομμουνιστικό τους μένος, μετά προσπαθούν να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην επίθεση, για να μπορέσουν να βρουν υποστηρικτές, μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Άνω Λιοσίων και συνολικά της Δυτικής Αττικής» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Δρουν με όρους συμμορίας»

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό των Άνω Λιοσίων, του Μενιδίου και της ευρύτερης περιοχής, «το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιες ομάδες που μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής εμφανίζονται με άλλες ονομασίες, δρουν με όρους συμμορίας. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είναι απολύτως λογικό να τους ενοχλεί. Βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στοχοποιούν εργαζόμενους μετανάστες που ζουν στην περιοχή μας. Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για επιθέσεις ακόμα και τις νυχτερινές ώρες στα σπίτια που διαμένουν αυτοί οι άνθρωποι, με πέτρες, ξύλα και απειλές».

«Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και χρόνια σε όλες τις κρατικές αρχές. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό για την αντιμετώπισή τους» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής, καλεί τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τη δράση αυτών των ομάδων που επιχειρούν να ρίξουν και πάλι το φασιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής έχουν τη δύναμη να τους απομονώσουν και να τους στείλουν ξανά στα λαγούμια τους απ’ όπου ξετρύπωσαν αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους».

Καταγγελία και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» καταγγέλλει τις φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή να επιτεθούν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια, για την προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και στα μαρτύρια των αγωνιστών της Μακρονήσου.

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος αναφέρει: «Οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες που βρίσκονταν έξω ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, έβριζαν και απειλούσαν ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Κατά την προσφιλή τους τακτική, αφού έβγαλαν όλο μένος τους εναντίον όλων όσων ήταν παρόντες στην εκδήλωση, μετά προσπάθησαν να δώσουν άλλα χαρακτηριστικά στην επίθεση αυτή, για να μπορέσουν να βρουν υποστηρικτές, μιας και η φασιστική τους ιδεολογία είναι απεχθής στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των Άνω Λιοσίων και συνολικά της Δυτικής Αττικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής “Ηρώ Κωνσταντοπούλου” καταγγέλλει στο λαό των Άνω Λιοσίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιες ομάδες, που μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής εμφανίζονται με άλλες ονομασίες, δρουν με όρους συμμορίας.

Στο στόχαστρό τους βρίσκεται η δράση αγωνιστών που δίνουν καθημερινά τη μάχη να οργανωθεί ο αγώνας για το λαϊκό εισόδημα, για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, για τα δικαιώματα της νεολαίας, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας του λαού μας μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ενώ στοχοποιούν και εργαζόμενους μετανάστες που ζουν στην περιοχή μας και τους επιτίθενται ακόμα και τις νυχτερινές ώρες στα σπίτια που διαμένουν.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά εδώ και χρόνια σε όλες τις κρατικές αρχές. Την ίδια στιγμή δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό για την αντιμετώπιση τους.

Καλούμε όλο το λαό, τη νεολαία, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη δράση αυτών των ομάδων που επιχειρούν να ρίξουν και πάλι το φασιστικό τους δηλητήριο στην περιοχή. Ο λαός και η νεολαία της περιοχής είναι τελικά οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να τους απομονώσουν και να τους στείλουν ξανά στα λαγούμια τους.

Ως εκπαιδευτικοί παρεμβαίνουμε μέσα κι έξω από την τάξη, υπερασπιζόμενοι/ες τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και το σκοταδισμό».

Για το περιστατικό έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων από το ΚΚΕ και ώρα με την ώρα προστίθενται νέα στοιχεία στην υπόθεση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...