spot_img

Έξυπνο «deal» Παππού με Πραχαλιά – Θεσμικό ή… πολιτικό το «ναι»;

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με το πολιτικό «παζλ» στο δήμο Φυλής να μην έχει ακόμα συμπληρωθεί εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου, οι όποιες κινήσεις… προετοιμασίας πραγματοποιούνται από εδώ και πέρα, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Χθες λοιπόν, από το γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής, ανακοινώθηκε η άτυπη μορφή μιας πρώιμης συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Φυλής και του Γιώργου Πραχαλιά, ο οποίος εκτός από δημότης Φυλής και πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Αρκάδων, είναι Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, ενώ, μάλιστα, το όνομά του είχε συνδεθεί στενά με τη δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης.

Ο ίδιος τον περασμένο Μάρτιο είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τη δημιουργία νέου αυτοδιοικητικού σχηματισμού (διαβάστε ΕΔΩ), σχέδιο που τελικά από ότι φαίνεται δεν προχώρησε, ωστόσο οι πληροφορίες τον ήθελαν το τελευταίο διάστημα να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με -υπό δημιουργία- νέα παράταξη η σύνθεση της οποίας ακόμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή.

Εν μέσω πολιτικών φημών και… σεναρίων λοιπόν, ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς ζήτησε τη συμμετοχή του κ. Πραχαλιά στην προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Φυλής σε τρία (!) χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Κίνηση που δημιουργεί κάποια ερωτήματα, δεδομένου πως για να υλοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο, θα πρέπει να συναινέσει και η επόμενη δημοτική αρχή, η οποία για να λειτουργήσει (ακόμα κι αν δήμαρχος παραμείνει ο Χρήστος Παππούς) θα απαιτεί πιο ευρείες συνεργασίες.

Πολλοί έσπευσαν να μεταφράσουν το γεγονός ως μια έξυπνη από πλευράς Παππού προσπάθεια πολιτικού εναγκαλισμού του Πραχαλιά -η τεχνογνωσία του οποίου σε ότι αφορά τα ιστορικά γεγονότα, είναι δεδομένη- καθώς το επονομαζόμενο επιχειρησιακό σχέδιο «Φυλή 2021», δεν αφορά μόνο την προετοιμασία για τις εκδηλώσεις της επετείου των 200 ετών: όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η πλήρης ετοιμότητα της πόλης για την επέτειο του 2021 θα είναι ο «ενδιάμεσος στόχος», καθώς ο τελικό σκοπός θα είναι μέχρι το 2023 να υπάρξουν «συνεκτικές οικονομικές, κοινωνικές, χωρικές, αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές, τεχνολογικές, πολιτισμικές και εκπαιδευτικές δημόσιες πολιτικές».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο κ. Πραχαλιάς αποδέχθηκε τη «θεσμική αυτή πρόσκληση», η οποία αφορά τις προετοιμασίες για την επέτειο του 2021, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το ευρύτατο πλαίσιο που δημιουργούν οι λοιπές «δημόσιες πολιτικές» του επιχειρησιακού σχεδίου, δεν σχετίζεται μόνο με το θεσμικό του ρόλο, αλλά, ίσως, έχει και πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες πιθανώς σύντομα θα γίνουν πιο κατανοητές.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Φυλής:

Επιχειρησιακό σχέδιο «Φυλή 2021»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Στο πλαίσιο της προετοιμασίας που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Φυλής για τον επικείμενο εορτασμό το έτος 2021 της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς προσκάλεσε στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φυλής την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 το συμπολίτη μας και Τακτικό Μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών κ. Γιώργο Πραχαλιά, προκειμένου να συνδράμει εθελοντικά με την τεχνογνωσία του στην όλη προσπάθεια του Δήμου Φυλής.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς πρότεινε στον κ. Γιώργο Πραχαλιά να ενισχύσει και να υποστηρίξει επιστημονικά το Δήμο Φυλής στην προσπάθεια για άρτια προετοιμασία της πόλης ενόψει της σημαντικής επετείου των διακοσίων χρόνων από το 1821, μεταφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του από την ενεργό συμμετοχή του επί σειρά ετών στην αντίστοιχη προετοιμασία της ιδιαίτερης πατρίδας του της Αρκαδίας.

Ο κ. Γιώργος Πραχαλιάς αποδέχθηκε τη θεσμική αυτή πρόσκληση του Δημάρχου Φυλής, δηλώνοντας ότι θα συμμετέχει αφιλοκερδώς στην όλη προσπάθεια, συμβάλλοντας επιστημονικά στην εκπόνηση και υλοποίηση ενός γενικότερου επιχειρησιακού σχεδίου για την άρτια προετοιμασία της πόλης ενόψει της επετείου του 2021.

Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο θα φέρει συμβολικά τον τίτλο «Φυλή 2021», θα τελεί υπό την άμεση και προσωπική επίβλεψη του ιδίου του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού συνεπικουρούμενου από τους καθ’ύλην αρμοδίους αντιδημάρχους και Προέδρους ΝΠΔΔ, ενώ συμφωνήθηκε να μην περιοριστεί απλώς στην προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το έτος 2021 στη Φυλή, αλλά να περιλαμβάνει ένα συνεκτικό πλέγμα ευρύτερων δημοσίων πολιτικών, που θα εξελιχθεί σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό αναμόρφωσης της ταυτότητας της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο σχεδιασμός αυτός, ο οποίος θα έχει ως ενδιάμεσο επιχειρησιακό στόχο την πλήρη ετοιμότητα της πόλης για την επέτειο του 2021 και ως τελικό στόχο τη ριζική αναμόρφωση της πόλης μέχρι το έτος 2023, θα περιλαμβάνει συνεκτικές οικονομικές, κοινωνικές, χωρικές, αρχιτεκτονικές, περιβαλλοντικές, τεχνολογικές, πολιτισμικές και εκπαιδευτικές δημόσιες πολιτικές, καθώς και μια ολιστική πολιτική δημόσιας ασφάλειας, που θα καταστήσουν το Δήμο Φυλής μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς και ο κ. Γιώργος Πραχαλιάς διαπίστωσαν τη δυνατότητα άμεσης κατάθεσης και έναρξης υλοποίησης του ενδιάμεσου επιχειρησιακού σχεδίου «Φυλή 2021» που θα ολοκληρωθεί το έτος 2021, καθώς και του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού αναμόρφωσης της πόλης που θα ολοκληρωθεί το έτος 2023.

Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την υλοποίηση του ενδιάμεσου επιχειρησιακού σχεδίου «Φυλή 2021» και του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, ενημερώνοντας αρμοδίως το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της πόλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...