spot_img

Εγκρίθηκε το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Εγκρίθηκε χθες η 2η αναθεώρηση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, παρά τις αντιδράσεις συλλογικοτήτων και κατοίκων της Φυλής να ακυρωθεί η διαδικασία του περιφερειακού συμβουλίου.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, μετά την ψήφισή του.

Υπέρ της εισήγησης της διοίκησης Δούρου ψήφισαν η «Δύναμη Ζωής» αλλά με απώλειες (κατά από την αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Θανοπούλου και τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρίνα Κουκά και Γιάννη Πρωτονοτάριο, ενώ “ψήφο κριτικής στήριξης” δήλωσαν ότι έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αθανασιάδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Δημάκος και Θέμης Γρηγοριάδης, όλοι μέλη της ΛΑΕ, αλλά και οι Αγγέλικα Σαπουνά και Κατερίνα Κρητικού που έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένουν ανένταχτες), η «Αττική Συμμέτοχοι στο αύριο» (ΑΝΕΛ), ο Αντώνης Γάκης (Ανάσα για την Οικολογία) και Μαρία Γιαννακάκη (Παρέμβαση για την Αττική).

Κατά ψήφισαν η “Αττική” του Γ. Σγουρού, η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η «Ελληνική Αυγή», η Δέσποινα Κουτσούμπα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή) και οι (πρώην «Δύναμη Ζωής» και νυν ανεξάρτητοι, επίσης μέλη της ΛΑΕ) Φλώρα Νικολιδάκη, Μάκης Μαντάς, Ζωή Ράικου και Άννα Βασιλάκη. Τέλος λευκό ψήφισε ο Συνδυασμός “180º Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ” (ΝΔ).

Να σημειώσουμε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν περιλαμβάνεται το κλείσιμο της χωματερής, ενώ αυξάνονται και οι ευθύνες του δήμου στην διαχείρισή τους.

Ειδικότερα, η διαδικασία της έγκρισης έγινε με άνευ προηγουμένου συνοπτικές διαδικασίες (μάλιστα εκδόθηκε δελτίο Τύπου πριν καλά καλά αδειάσει η αίθουσα και χωρίς να έχουν αντιληφθεί οι μισοί εκ των συμμετεχόντων αν ψήφισαν ή όχι), με τους διαμαρτυρόμενους ωστόσο να αρνούνται να τοποθετηθούν μέσω εκπροσώπου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πολύωρη διακοπή και εφ’ όσον δεν διαφαινόταν πρόθεση αποχώρησης τους, η περιφερειακή αρχή σε συνεννόηση με τις παρατάξεις προχώρησαν στην ψήφιση της εισήγησης για τον ΠΕΣΔΑ, η οποία είχε αποσταλεί σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους από την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου, αναφερόμενους στους «ιαδηλωτές, δήλωσε ότι «έχουν τις εξής δύο επιλογές: Είτε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να συνδράμουν στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ, είτε να γίνουν βαρίδια στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που ξεκινά η περιφέρεια Αττικής, η οποία όμως αποτελεί και την μοναδική ευκαιρία για όλους και κυρίως για την Φυλή, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα».

ΔιαβάστεΚάτοικοι του Δήμου Φυλής κατέλαβαν το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...