spot_img

Απάντηση Δ. Μπουραΐμη σε ανάρτηση blog

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το γεγονός ότι η ηγεσία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, όπως αυτή εκπροσωπείται στο δήμο Φυλής από το Θωμά Μπιζά, σύζυγο της αντιπροέδρου (και αντ΄ αυτής προέδρου) του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτης Μπιζά, εμφανίστηκε στη συνάντηση Συλλόγων και φορέων για το ΧΥΤΑ Φυλής, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Τριτέκνων, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους κατοίκους του δήμου και να «καπελώσει» τον αγώνα τους.

Η απουσία του Θωμά Μπιζά, για πολλοστή φορά σε σημαντικά θέματα, από την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και η σιωπή του γύρω από το τραγικό θέμα της εναπόθεσης σκουπιδιών σε, προς δεντροφύτευση, τμήμα του ΧΥΤΑ Φυλής, απέδειξε πώς στην πραγματικότητα όχι μόνο στηρίζει την πολιτική της Ρένας Δούρου στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά έχει ως σκοπό να προετοιμάζει κάθε φορά την κοινή γνώμη, προκειμένου να δεχθεί το λιγότερο κακό.

Αμέσως μετά τη ψήφιση του περιφερειακού σχεδιασμού στο τέλος του 2016, ο Θωμάς Μπιζάς αποδέχεται τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και του αποτεφρωτήρα. Θέση που περιέχει λειτουργία εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή, στην ουσία διαιωνίζει το ΧΥΤΑ.

Η τελευταία του προσπάθειά να υποδυθεί τη «Μάτα Χάρι» της διαχείρισης απορριμμάτων (διπλή πράκτορας του Β΄ παγκοσμίου πολέμου για όσους δε γνωρίζουν) και να παρουσιάσει τα δήθεν ευρήματά της κατασκοπείας του για τη Β΄ φάση και τη βαθιά εκσκαφή, εξηγεί και την παρουσία της συζύγου του στον ΕΔΣΝΑ: μαθαίνει από πρώτο χέρι τι μέλλει γενέσθαι για να προετοιμάζει τη κοινή γνώμη.

Σε ότι αφορά το πρόσωπό μου και τα όσα κακόβουλα μου αποδίδει, δηλώνω υπεύθυνα ότι:

• Εξελέγην στον πρώην δήμο Φυλής με τη θέση ότι η διαχείριση απορριμμάτων μπορεί να αντιμετωπιστεί με εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και όχι καύσης (κυκλικής οικονομίας). Έτσι, υλοποίησα και – είμαι υπερήφανος για αυτό – την εγκατάσταση ανακύκλωσης (ΕΠΑΝΑ) εντός του ΧΥΤΑ σε ιδιοκτησία του δήμου.

• Όταν αποφασίστηκε η ακύρωση των διαγωνισμών για την κατασκευή των εργοστασίων από την περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, εγκρίθηκε ταυτόχρονα η υλοποίηση του υπολοίπου της, δημοπρατημένης από το 2006, Β΄ φάσης (2014). Η απόφαση για τη βαθιά εκσκαφή της Β΄ φάσης ελήφθη υποχρεωτικά από τα μέλη της Ε.Ε λόγω της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της ηγεσίας – πλειοψηφίας του ΕΔΣΝΑ που δημιούργησε το έκτρωμα του περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ).

• Προσωπικά, δεν ψήφισα τον περιφερειακό σχεδιασμό, ούτε την επέκταση του εργοστασίου, ούτε καμία άλλη εγκατάσταση στην περιοχή, διότι πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να απεμπλακούμε από τα απορρίμματα μετά από μια διαδικασία αποκατάστασης – απορρύπανσης – ανάπλασης, υλοποιώντας ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα προεδρικού διατάγματος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...