spot_img

Αναστάσης Ατζάμπος: «Οι ανάγκες των φοιτητών δεν είναι μπισκότα και ντοματάκι κονσέρβας»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Διαβάζοντας με προσοχή τις απορίες που εκφράστηκαν, για την ίδρυση του Συλλόγου Φοιτητών και Μαθητών στον Δήμο μας, σε τοπικό μέσο οφείλω να απαντήσω καταλλήλως στην αοριστολογία, μιας και απευθύνεται προσωπικά σε εμένα.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε από μια ομάδα παιδιών που τρέχουν σε κάθε γωνία της Αθήνας για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, για να μπορέσει να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και των μαθητών που υπάρχουν στην περιοχή. Δεν στοχεύει να διεκδικήσει στα λόγια, τα δικαιώματα των νέων όπως παρατηρείτε σε άλλους συλλόγους της περιοχής, που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν τις φωτογραφίες και το πρώτο όνομα στην μαρκίζα.

Ας καταρρίψω λοιπόν το αστείο επιχείρημα, οποιουδήποτε τυχαίου-ανώνυμου κειμενογράφου που το θέτει, περί ξαναζεσταμένων ιδεών για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών στα Πανεπιστήμια.

Όταν πιστεύεις σε μια ιδέα και προσπαθείς για αυτήν, όσο καιρό και να σου πάρει θα τα καταφέρεις. Και δυστυχώς για εμάς -το ενεργό κομμάτι της νεολαίας του Δήμου μας-, αν δεν υπήρχαν τόσα πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα να ξεπεραστούν, τα πούλμαν θα ήταν ήδη εν κινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017. Τότε που είχαν κοπεί εντελώς τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς την περιοχή μας και η ανάγκη για εύκολη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια ήταν ακόμα μεγαλύτερη.  Η απίθανη λεκτική εφεύρεση ως «ξαναζεσταμένης», μιας ιδέας που προσπαθεί να υλοποιηθεί εδώ και τα 4 χρόνια μόνο ως χαιρέκακη και με πολιτική σκοπιμότητα αντιμετωπίζεται στα τραπεζάκια των φοιτητών.

Ο Σύλλογος μας λειτουργεί με την απόλυτη έννοια της Δημοκρατίας και όποιος –επώνυμα- μας ζητήσει το καταστατικό ή την λίστα με τα ιδρυτικά μέλη ευχαρίστως να του τα δώσουμε. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι που αφουγκράζονται τις ανάγκες μας και εξασφάλισαν την οικονομική δυνατότητα για την επίτευξη αυτού του μεγάλου μας στόχου μέσω χορηγιών. 

Βέβαια ο ανώνυμος κειμενογράφος στάθηκε μόνο στην πρώτη δράση του Συλλόγου και παρέλειψε επιμελώς την παράγραφο με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που ήδη δρομολογούνται να γίνουν, όπως η δημιουργία ενός κέντρου νεολαίας που θα περιέχει αίθουσα διαλέξεων εξοπλισμένη με προτζέκτορα για κάθε είδους παρουσίαση, σύγχρονη βιβλιοθήκη, οικονομική κάλυψη των πρώτων υλών που ταιριάζουν στα διαφορετικά στοιχεία της κάθε σχολής για τους φοιτητές που δεν έχουν την άνεση να τα αποκτήσουν.

Δεν πιστεύουμε ότι οι ανάγκες των φοιτητών που ζουν στην επαρχία είναι μπισκότα και ντοματάκι κονσέρβα όπως τις αντιλαμβάνεται η σημερινή διοίκηση αλλά ότι υπάρχουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα που χρήζουν πραγματικής επίλυσης.

Τέλος όσον αφορά την επίθεση σε εμένα προσωπικά, στα 26 μου χρόνια θα ήταν γελοίο να μην θεωρώ τον εαυτό μου και αυτή την ομάδα παιδιών ως κάτι νέο χωρίς ερωτηματικά και παρενθέσεις.  Αν θέλετε να μάθετε γιατί έφυγα από τον Σύλλογο μπορείτε να ρωτήσετε την πρόεδρο του, αλλά να ρωτήσετε και πόσοι από τους νέους που βοηθούσαν εθελοντικά τότε έχουν μείνει ακόμα στις θέσεις τους.  Πέντε, δύο, ένας ή μήπως κανένας και γιατί;

Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων όντας  μόλις 22 χρονών, δεν έχω καμία ανάγκη προβολής από την θέση του υπεύθυνου συλλόγου όπως άλλοι κάνουν. Δεν μπορούσα όμως να μην χαιρετίσω αυτή την αληθινά νέα προσπάθεια που γίνεται για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας μας αλλά και να μην θέσω χωρίς δεύτερη κουβέντα την εμπειρία μου και τις ιδέες μου στις υπηρεσίες των πραγματικών νέων της περιοχής μας.

Αναστάσης Ατζάμπος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...