spot_img

Proastio Art Centre – Το νέο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το Proastio Art είναι ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού που επιθυμεί να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης και επικοινωνίας ανθρώπων κάθε ηλικίας με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, τον πειραματισμό και τον διάλογο πάνω σε νέες ιδέες και τάσεις στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Στόχος του είναι οι βιωματικές πολιτιστικές δράσεις, ανοιχτές σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, να αποτελέσουν μέσο ατομικής εξέλιξης, επιμόρφωσης και ολοκλήρωσης των συμμετεχόντων, αλλά και εστία ενδυνάμωσης των δεσμών της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου κοινωνικού ιστού παρέχοντας επιπροσθέτως πολιτιστικά αγαθά σε ευάλωτες ομάδες, καθώς και φορέα ενίσχυσης της διαπολιτισμικής προσέγγισης, επιτυγχάνοντας μακροπρόθεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε ένα από τα πιο αδικημένα προάστια της Αθήνας.

Με έμφαση στην προαγωγή των παραστατικών και των πλαστικών τεχνών σε όλες τους τις μορφές και διαστάσεις, καθώς και στην ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, έρευνας και πειραματισμού, φιλοδοξεί να παρουσιάσει και να προωθήσει πολιτιστικές δράσεις και νέους καλλιτέχνες, τόσο από την ελληνική όσο και διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας ένα ευέλικτο δίκτυο συνεργασίας με πολιτιστικές ομάδες και οργανισμούς.

Στον σύγχρονο και εξοπλισμένο χώρο του φιλοξενεί τμήματα χορού, θεάτρου, εικαστικών και άλλων μορφών σύγχρονης και παραδοσιακής τέχνης με Έλληνες και ξένους δασκάλους, καλλιτεχνικές ερευνητικές ομάδες, παραστάσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, πολιτιστικές και παιδικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών, προγράμματα επιμόρφωσης και συμβουλευτικής. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει εκδηλώσεις κοινωφελούς, ανθρωπιστικού και περιβαλλοντικού σκοπού και να προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ενδεικτικά, τη φετινή χρονιά, θα λειτουργήσουν τμήματα για

 • εργαστήριο κίνησης και φαντασίας (2,5 – 5 ετών)
 • κλασικό μπαλέτο
 • σύγχρονο χορό (Limon, Release, Axis Syllabus, ISTD)
 • Hip-Hop
 • Latin
 • Αργεντίνικο tango
 • χορευτική γυμναστική
 • Vinyasa Yoga
 • Pilates
 • θεατρικό παιχνίδι
 • εργαστήριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού
 • εργαστήριο ψυχοδράματος
 • ζωγραφική
 • δημιουργική απασχόληση και κατασκευές

«Θέλουμε αυτή η αδικημένη περιοχή, η υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά και κοινωνικά, να αποκτήσει τη δικής της εστία πολιτισμού, έναν χώρο συνάντησης καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα διέπεται από τις αξίες της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, της συλλογικότητας και της διαπολιτισμικότητας. Μέσα από βιωματικές πολιτιστικές δράσεις με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, θέλουμε -και πρέπει- να προσπαθήσουμε, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, για την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και βιώσιμης πόλης.»

Proastio Art, Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια

E-mail: [email protected]

Facebook: Proastio Art Centre

Instagram: proastio_art

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Θρίλερ με το ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη Χασιά

Γιατί είναι δύσκολη η ταυτοποίηση - Το εύρημα έχει ήδη σταλεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για...

Χασιά – Σκαρφάλωσε στη στέγη του σπιτιού του για να το σώσει! (video)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες με ορισμένους κατοίκους να μπαίνουν στο «πεδίο της μάχης» προκειμένου να σώσουν τα σπίτια...

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην περιοχή της Χασιάς

Εικόνες απόλυτης καταστροφής, συνάντησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε την περιοχή της Χασιάς. Στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε...

Χασιά – Αγνοείται 77χρονος: Έκκληση από τους συγγενείς του (video)

Ένας 77χρονος από τη Φυλή αγνοείται από χθες το απόγευμα, όπως αποκάλυψε συγγενής του μιλώντας σε εκπομπή του...