spot_img

Θανάσης Σχίζας – Συνέντευξη στο CityFace.gr: «Καταφέραμε πολλά και θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα…»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Επί των ημερών του, ο Δήμος Φυλής χαρακτηρίστηκε ως ο «Δήμος των Έργων» και η Τεχνική Υπηρεσία, της οποίας και προΐσταται, αναγνωρίζεται ως μια από τις πλέον δραστήριες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Διαχείρισης του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, μιλά αποκλειστικά στο CityFace.gr, για την επιτυχημένη διαδρομή των τελευταίων ετών.

«Από το 2014 και μετά, είναι γεγονός πως ο Δήμος μας έχει κάνει πραγματικά βήματα προόδου…» τονίζει, αναφερόμενος στην ανοδική πορεία του Δήμου Φυλής. Και συνεχίζει: «Αυτά τα χρόνια έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ, καταβάλλοντας μεγάλο κόπο αλλά και αδιάκοπο αγώνα, προκειμένου να υλοποιήσουμε το όραμα του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού, για ένα πρότυπο Δήμο με αναπτυξιακό χαρακτήρα και σύγχρονες υποδομές. Θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό το έχουμε καταφέρει, αν και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε…» λέει ο αντιδήμαρχος, ο οποίος έχει παραδώσει δεκάδες έργα τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας.

Μιλώντας για τη δική του συμβολή σε όλο αυτό: «Αισίως αυτή είναι η ένατη χρονιά μου ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τα όσα έχουμε πετύχει σε αυτή τη διαδρομή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία η αναμόρφωση μιας ολόκληρης περιοχής. Ωστόσο, προσωπικά, πιστεύω πολύ στη δουλειά που κάνουμε και θεωρώ ότι κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχουμε επιτύχει τον αρχικό μας στόχο, που δεν ήταν άλλος από τη βελτίωση της καθημερινότητας. Τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον Δήμο μας, την καλυτέρευση της ίδιας μας της ζωής. Εξάλλου, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαι με τα κοινά: ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Και μπορώ να πω ότι είμαι υπερήφανος για τα όσα έχω πετύχει κι εγώ στο πλευρό του Δημάρχου και ενθουσιασμένος για τα όσα καταφέραμε και θα καταφέρουμε με όλους τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία».

Η τετραετία 2019-2023, «σημαδεύτηκε» από μεγάλα έργα. Μιλώντας για αυτά, ο Θανάσης Σχίζας τονίζει πως αποτελούν τον «καθρέπτη» της προόδου του Δήμου και τα δείγματα γραφής, τόσο του ιδίου, όσο και συνολικά της δημοτικής αρχής: «Η εικόνα του Δήμου μας είναι πολύ σημαντική. Σε αυτό το πλαίσιο, φροντίσαμε να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο, σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά, κάνοντας έτσι πιο λειτουργική την καθημερινότητα των οδηγών, αλλά και την πόλη μας πιο «όμορφη». Παράλληλα, κομβικό σημείο αποτελεί η αντιπλημμυρική θωράκιση, την οποία συνεχίζουμε να υλοποιούμε βάσει των νέων δεδομένων, αλλά και όλα τα έργα υποδομής που αναβαθμίζουν συνολικά τον Δήμο Φυλής.

Δημιουργήσαμε νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες και συνεχίζουμε με παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων. Φτιάξαμε χώρους αναψυχής και άθλησης, όπως πλατείες, παιδικές χαρές και πάρκα. Αναμορφώσαμε και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για την ανάπλαση του κέντρου των Άνω Λιοσίων, ενώ επενδύσαμε και στον πολιτισμό, καθώς προχωρήσαμε στην ανέγερση κτηρίων για τη στέγαση πολιτιστικών συλλόγων.

Όλα αυτά έχουν βοηθήσει τον Δήμο Φυλής, αφενός να αλλάξει επίπεδο σε σχέση με παλαιότερα και αφετέρου να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους δήμους όλης της χώρας. Και όπως αντιλαμβάνεστε, μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμένα από αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει…».

Βέβαια, όπως αποκαλύπτει ο αντιδήμαρχος, θα έχουμε και συνέχεια στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου: «…φυσικά έχουμε και συνέχεια. Μεγάλος μας στόχος είναι η ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής, η οποία γίνεται μέσω της ανάπλασης του ΧΥΤΑ και της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να παρέχουμε δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θεωρώ πολύ σπουδαίο, καθώς δεν έχει μόνο οικονομικά οφέλη, αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις.

Από εκεί και πέρα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σπουδαία, έργα, τα οποία περιλαμβάνουν τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, ένα έργο το οποίο θα φέρει τον Δήμο Φυλής στο προσκήνιο και θα τον μετατρέψει σε σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Προχωράμε στην κατασκευή του Πάρκου Logistics, την ολοκλήρωση του δικτύου ακαθάρτων, την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και πολλά άλλα ακόμα».

Τι είναι αυτό που ό ίδιος περιμένει εν όψει εκλογών και ποιο το μήνυμά του στους δημότες; «Κοιτάξτε, όπως έχω πει, μεγαλύτερη επιβράβευση από την καθημερινή αναγνώριση του έργου μας, δεν μπορεί να υπάρξει. Ακούμε πολλά θετικά σχόλια και αυτό μας ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό. Όπως φυσικά θεωρώ πολύ σημαντικά και τα λάθη μας, καθώς μαθαίνουμε από αυτά. Σαν Τεχνική Υπηρεσία, έχουμε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, οι οποίοι μας ενημερώνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τυχόν προβλήματα, τα οποία σπεύδουμε να διορθώσουμε.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου, σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια προς το πρόσωπό μου. Ελπίζω να έχω φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους και υπόσχομαι να συνεχίσω αυτό που ξέρω να κάνω καλά, να δουλεύω για εκείνους με στόχο την βελτίωση της ζωής μας. Ζητώ για ακόμη μια φορά τη στήριξή τους, για να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει όλα αυτά τα χρόνια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ομόφωνη αθώωση όσων κατήγγειλαν τους φασίστες χρυσαυγίτες

Με ομόφωνη απόφαση που αθωώνει όλους τους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ, εκπροσώπους σωματείων, φορέων έληξε η δίκη στην οποία τους...

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...