spot_img

«Φυλή. Νέο Ξεκίνημα» – Πολιτικοί «γρίφοι» και… βατράχια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Λίγο… η απόσταση που έχει πάρει η παράταξη «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα» από τα τοπικά δρώμενα, λίγο η αποχή των μελών της από τα Δημοτικά Συμβούλια και… λίγο οι κατά τόπους «ψίθυροι» στην πόλη, έχουν διαμορφώσει μια συγκεκριμένη εικόνα για την παράταξη που το 2019 βρέθηκε στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του Δήμου Φυλής, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 19.99% και των 4.445 σταυρών.

Ένα από τα διάφορα σενάρια που διαρρέουν, είναι πως κατά πάσα πιθανότητα η παράταξη του Αλέξανδρου Κουλοχέρη δεν θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, καθώς μέχρι στιγμής η αλήθεια είναι πως ούτε επικοινωνιακά, ούτε λειτουργικά, δείχνει να κινείται το οτιδήποτε εντός των τειχών της.

Ωστόσο ένα δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) από τον επικεφαλής της παράταξης -ο οποίος κατακεραυνώνει τον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του Θεοδόση Δρόλια- έρχεται να… μπερδέψει το σκηνικό στα τοπικά δρώμενα. Με βαρείς χαρακτηρισμούς ο Κουλοχέρης αποκαλεί ούτε λίγο ούτε πολύ «βάτραχο» τον Δρόλια, λέγοντας πως «πηδά δεξιά και αριστερά, με μοναδικό στόχο το προσωπικό του συμφέρον και την εξασφάλιση της διαβίωσης του».

Όπως γίνεται αντιληπτό, προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα: το εν λόγω δελτίο Τύπου προαναγγέλλει «είδηση», ή απλά εξεδόθη αποκλειστικά με σκοπό την κριτική στην απόφαση του εκλεγμένου το 2019 με την παράταξη «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα» Θεοδόση Δρόλια; Η φράση «…εμείς, ως Δημοτική Παράταξη «̳Φ̳υ̳λ̳ή̳.̳ ̳Ν̳έ̳ο̳ ̳Ξ̳ε̳κ̳ί̳ν̳η̳μ̳α̳»̳ συνεχίζουμε, απαρέγκλιτα και αταλάντευτα, απέναντι σε αυτό το καθεστώς που ρημάζει τον τόπο μας», έχει κι άλλη ανάγνωση, ή σημαίνει πως ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο των δημοτών;

Όπως και να ‘χει, οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου:

Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική

(𝓟𝓪𝓾𝓵 𝓒𝓪𝓻𝓿𝓮𝓵)

Είναι ολοφάνεροι σε όλους, οι λόγοι (πολιτικής και όχι μόνο) επιβίωσης που ώθησαν τον Θεοδόση να «πηδήξει» στο αντίπαλο στρατόπεδο του κ. Παππού.

Εμείς, ως παράταξη, ευχαριστούμε τον κ. Θεοδόση Δρόλια για τη συνεργασία μας, ως ιδρυτικό μέλος της.

Ο Θεοδόσης επίλεξε να μεταβεί στον «̳α̳π̳ο̳τ̳ε̳φ̳ρ̳ω̳τ̳ή̳ρ̳α̳»̳ της πολιτικής ζωής του τόπου μας, όπως ο ίδιος δήλωνε στο παρελθόν.

Τέτοιου είδους κινήσεις, σε καμία περίπτωση δεν λογίζονται πολιτικές.

Καταδεικνύουν τις αρχές και τις αξίες που κρύβει ο καθένας μέσα του, ως άνθρωπος και αντικατοπτρίζουν τον αξιακό κώδικα του Θεοδόση, που επίλεξε στις τελευταίες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, να πολιτευτεί με τρεις διαφορετικές παρατάξεις, με διαφορετικές φιλοσοφίες, ιδεολογίες, αρχές και αξίες.

Επίλεξε να πηδά σα βάτραχος δεξιά και αριστερά, με μοναδικό στόχο το προσωπικό του συμφέρον και την εξασφάλιση της διαβίωσης του!

Σε προσωπικό επίπεδο χαίρουμε εκτίμησης προς το πρόσωπο του Θεοδόση,

Σε πολιτικό επίπεδο όμως δεν μπορούμε να κρυφτούμε, διότι μεγαλώνουμε παιδιά σε αυτόν τον τόπο και επειδή ασχολούμαστε με τα κοινά, έχει μεγάλη σημασία το «ίχνος», που αφήνουμε σε αυτήν τη ζωή.

Όταν λοιπόν ο επίσημος λόγος της αποχώρησής του, ήταν ότι η συμπόρευση με την διοίκηση είναι ο μόνος τρόπος για να «σωθεί», βλέποντας το δήμαρχο ως εργοδότη, τότε δεν υπάρχει σωτηρία!

Διατυπώνουμε δημόσια τη θέση μας, για την εξέλιξη αυτή, διότι οφείλουμε σεβασμό στους δημότες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, καθώς πρέπει να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια έχοντας συνέπεια λόγων και αρχών.

Καμία ανάλογη κίνηση δεν μας προκαλεί εντύπωση, καθώς έχουμε «ζυγίσει» τα πάντα και αποφασίσαμε από την επομένη ημέρα των εκλογών να μην κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης, με οποιοδήποτε κόστος.

Εμείς, ως Δημοτική Παράταξη «̳Φ̳υ̳λ̳ή̳.̳ ̳Ν̳έ̳ο̳ ̳Ξ̳ε̳κ̳ί̳ν̳η̳μ̳α̳»̳ συνεχίζουμε, απαρέγκλιτα και αταλάντευτα, απέναντι σε αυτό το καθεστώς που ρημάζει τον τόπο μας.

Κάποιοι βέβαια δεν αντέχουν…

Τον αποχαιρετούμε λοιπόν, με απόσπασμα από ένα άρθρο του, που αποκτά πλέον επίκαιρο χαρακτήρα:

«Πως είναι δυνατόν άνθρωποι

που θέλησαν να διοικήσουν,

που ζήτησαν από ανθρώπους την στήριξη τους,

Να τα ξεχνούν όλα αυτά;

Και να βάζουν πάνω από όλα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, τα ιδιοτελή τους «συμφέροντα», ξεπουλώντας «με τα μολύβια κάτω» ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.»

Σ̲τ̲ο̲ ̲κ̲α̲λ̲ό̲,̲ ̲«̲σ̲ύ̲ν̲τ̲ρ̲ο̲φ̲ε̲»̲ ̲Θ̲ε̲ο̲δ̲ό̲σ̲η̲!̲

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ομόφωνη αθώωση όσων κατήγγειλαν τους φασίστες χρυσαυγίτες

Με ομόφωνη απόφαση που αθωώνει όλους τους αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ, εκπροσώπους σωματείων, φορέων έληξε η δίκη στην οποία τους...

Ειδικούς συνεργάτες όρισε τους Γιώργο Σονίδη και Τόλη Βαδεβούλη ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς

Δύο στελέχη της παράταξης που διετέλεσαν αναπλ. Δήμαρχοι την περασμένη δημοτική περίοδο αξιοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για...

ΟΝΝΕΔ Φυλής – Κοπή πίτας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στον “Σχοινοβάτη”

Η ΟΝΝΕΔ Φυλής σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας! Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 19:30 Café-bar Σχοινοβάτης - Σωτήρη Πέτρουλα 22,...

Βαγγέλης Τσεβάς: “Αφοσιωμένος στην υπηρεσία της Χασιάς”

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε όλες και...