spot_img

Στα 6,5 εκατ. ευρώ το κόστος του νέου, σύγχρονου, ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στα τέλη του 2020 θα είναι έτοιμο το νέο ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, που θα ανεγερθεί στο Πάρκο Πόλης, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014-2020.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση (Διαβάστε ΕΔΩ), το κόστος του έργου (η μελέτη του οποίου είχε βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό) θα φθάσει περίπου τα 6,5 εκτ. ευρώ, ποσό που εξασφάλισε από την Περιφέρεια ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο πλαίσιο της ένταξης της Πράξης «ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Αττική».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εντός του σχολείου θα υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις όπως κλειστό κολυμβητήριο, αλλά και γυμναστήριο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής αναφέρει:

«Ένα ακόμα μεγάλο έργο δρομολογεί η διοίκηση του Χρήστου Παππού στο Δήμο Φυλής. Έτσι μετά τα αντιπλημμυρικά, την αποχέτευση ακαθάρτων, την οδοποιΐα και την ανέγερση παιδικών σταθμών σε Ζεφύρι και Φυλή, ο Χρήστος Παππούς εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, ενός μεγάλου έργου στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την ανέγερση Ειδικού Γυμνασίου (με κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο) στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο Γ 1205.

Ειδικότερα θα κατασκευαστούν δύο κτίρια με:

9 αίθουσες διδασκαλίας

1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού

1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας

1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

1 αίθουσα βιβλιοθήκης

1 εργαστήριο φυσικών επιστημών

1 εργαστήριο πληροφορικής

3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών

1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια, συνολικού εμβαδού 3.255,72 μ2.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μελέτη του πρωτοποριακού αυτού έργου έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Την Απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής υπέγραψε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2016 η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Ο συνολικός του προϋπολογισμός του φτάνει τα 6,44 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του πρέπει να έχει αποπερατωθεί μέχρι την 31-12-2020.

Την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος τόνισε πως η Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και υπενθύμισε ότι στην προηγούμενη θητεία του είχε παραδώσει τρία σχολεία στα Άνω Λιόσια, δηλαδή το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην ανάπλαση της περιοχής που έχει χαρακτηρισθεί Πάρκο Πόλης και όπου προβλέπεται να αποζημιωθούν, σύντομα, και οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες. Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την Πρόεδρο της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) Γιάννα Κοντούλη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος...

Δύο άτομα παρασύρθηκαν στο ρέμα της Εσχατιάς – Ο ένας διεσώθη, αγνοείται ο δεύτερος

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από χθες την Αθήνα, τις τελευταίες ώρες χτυπά αλύπητα και τη Δυτική Αττική...

Κύπελλο Ελλάδος: Παναχαϊκή – Η μεγάλη «πρόκληση» για τον Αχαρναϊκό

Αντιμέτωπος με την Παναχαϊκή θα τεθεί ο Αχαρναϊκός, στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά τη...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα σε Άνω Λιόσια και Αχαρνές

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλονται «διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής...