spot_img

Ξεκίνησε το νέο δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής «735 Ζεφύρι-Στ. Κάτω Πατήσια»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Εμφάνιση 1.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου Φυλής και ειδικότερα του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, το δρομολόγιο επανασχεδιάστηκε με νέα φιλοσοφία, καθώς ο ΟΑΣΑ υιοθέτησε ριζικές αλλαγές στη γραμμή που στοχεύουν, αφενός στην εξυπηρέτηση του κόσμου κι αφετέρου στον περιορισμό των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.

Με το νέο σχεδιασμό η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 735 θα παραμένει στο Σταθμό του Ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια, όμως το τέρμα μεταφέρθηκε στο σιντριβάνι των Άνω Λιοσίων (από το Μενίδι), απ’ όπου επιστρέφει στα Κάτω Πατήσια.

Νέο στοιχείο αποτελεί, επίσης, η διέλευση της γραμμής μέσω των οδών Παναγίας Γρηγορούσας, Σουλίου, Μπουμπουλίνας και Εθνικής Αντίστασης, ώστε να αποφευχθεί το επικίνδυνο σημείο, στη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την Εθνικής Αντίστασης, όπου είχαν προκληθεί επιθέσεις στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσει το σωματείο των οδηγών και να διακόπτει τα δρομολόγια στις 18:00.

Με τη νέα διαδρομή εξυπηρετείται ο οικιστικός πυρήνας του Ζεφυρίου, ο οποίος συνδέεται με το κέντρο της Αθήνας, αλλά και με τη Λεωφόρο Φυλής, με κατεύθυνση προς το διοικητικό κέντρο του Δήμου (Δημαρχείο Άνω Λιοσίων- ΙΚΑ- κτίρια Κοινωνικής Υπηρεσίας). Διέρχεται επίσης από χώρους κοινωνικής εξυπηρέτησης όπως ο 2ος Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου, το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτακος, το 2ο Δημοτικό Ζεφυρίου, το Ειδικό Σχολείο Ζεφυρίου, το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Φυλής και το Κολυμβητήριο.

Για να εφαρμοστεί η νέα διαδρομή, ο Δήμος Φυλής προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων όπως η δημιουργία νέας αφετηρίας στο Πάρκο Πόλης (απέναντι από το LIDL), η τοποθέτηση ειδικών πασάλων για να αποφεύγεται η στάθμευση στις γωνίες των δρόμων κλπ. Επίσης ο Δήμος Φυλής ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και τη Δημοτική Ασυνομία να περιφρουρούν τη διαδρομή, για την αποφυγή προβλημάτων. Μάλιστα από το πρωί της 1ης Απριλίου 2017 στα λεωφορεία που εκτελούν το νέο δρομολόγιο επιβαίνει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, ώστε να βρίσκεται κοντά στους οδηγούς και να ενημερώνει το επιβατικό κοινό.

Αναφορικά με την έναρξη του νέου δρομολογίου ο Γιάννης Μαυροειδάκος δήλωσε τα εξής.

«Ο Δήμος Φυλής πέρα από τα μεγάλα έργα που έχει δρομολογήσει, ενδιαφέρεται για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Έτσι, εκτός από την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο ίδιος, συνεργάζεται με όλες τις κρατικές αρχές για την αναβάθμιση και των δικών τους υπηρεσιών προς τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταπολέμηση της παραβατικότητας με τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου και την  εγκατάσταση ισχυρής δύναμης ΟΠΚΕ στο κτίριο της Πολεοδομίας. Ιδιαίτερα παράδειγματα παρέμβασης του Δήμου αποτελούν επίσης η λειτουργία ιατρείων στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και η βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης με την επικείμενη λειτουργία του Σταθμού του Προαστιακού στο Ζεφύρι και με τη βελτίωση του δρομολογίου της λεωφορειακής γραμμής 735. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ώστε να αποδειχθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος...

Δύο άτομα παρασύρθηκαν στο ρέμα της Εσχατιάς – Ο ένας διεσώθη, αγνοείται ο δεύτερος

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από χθες την Αθήνα, τις τελευταίες ώρες χτυπά αλύπητα και τη Δυτική Αττική...

Κύπελλο Ελλάδος: Παναχαϊκή – Η μεγάλη «πρόκληση» για τον Αχαρναϊκό

Αντιμέτωπος με την Παναχαϊκή θα τεθεί ο Αχαρναϊκός, στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά τη...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σήμερα σε Άνω Λιόσια και Αχαρνές

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, καταβάλλονται «διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής...