spot_img

Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνας από τη Μονή Κλειστών στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος, 1η Απριλίου 2017, η λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνας της Μονής Κλειστών στα Άνω Λιόσια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Χωρίς κανένα από τα περσινά προβλήματα, η πύλη της Μονής υποδέχθηκε, ορθάνοιχτη, τον Κλήρο και το Λαό επικεφαλής των οποίων είχε τεθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρας. Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε, επί τούτου, από την Πάφο της Κύπρου, όπου διδάσκει στο Πανεπιστήμιο για να παρευρεθεί στην τελετή, χαρακτηριστικά της οποίας αποτέλεσαν η βαθειά κατάνυξη και η αθρόα συμμετοχή του Λαού.

Η Εικόνα παραδόθηκε στους πατέρες Άγγελο και Φανούριο προστατευμένη μέσα στην ειδική προθήκη, στην οποία την είχε τοποθετήσει, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο εξουσιοδοτημένος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατ. Αττικής τεχνίτης.

Μετά την καθιερωμένη δέηση στην είσοδο της Μονής τοποθετήθηκε στην ειδική βάση που κατασκευάστηκε φέτος για την ασφαλή μεταφορά της και την οποία σήκωσαν στους ώμους τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Μπρέμπος και Δημήτρης Καμπόλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Σάββας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας προς τα Άνω Λιόσια, στους ώμους  Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, αλλά και άλλων θρησκευομένων. Στο πέρασμά της από τους ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, Παναγίας Κανάλας και Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες δεήσεις. Στο κέντρο των Άνω Λιοσίων έγινε δεκτή με τιμές από πλήθος κόσμου κι από άγημα μαθητών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διατέθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής, από το Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο Λάμπρο Κατσίφα.

Η Ιερή Εικόνα θα παραμείνει, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  για προσκύνημα, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 κι εν συνεχεία θα επιστρέψει στη Μονή.

Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία και το πρωί της Κυριακής Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Το επόμενο Σάββατο (του Λαζάρου), 8 Απριλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητροπόλεως, η πατροπαράδοτη λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνας στη Φυλή.

https://www.youtube.com/watch?v=9AmosZEYFkg&feature=youtu.be

{gallery}2017-03/eik{/gallery}

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...

Πανηγυρική ορκωμοσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και...