spot_img

Ξεκίνησε η τοποθέτηση λαμπτήρων LED στο Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο ενεργειακό έργο που αφορά στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, με «έξυπνους» λαμπτήρες LED.

Το έργο ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου από τη Ζωφριά και ήδη στις γειτονιές στις οποίες έχουν αντικατασταθεί οι λαμπτήρες τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αφού τις νυχτερινές ώρες κάθε γωνιά πλημμυρίζει με άπλετο φως.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, παρακολουθεί στενά το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, συνοδεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα, έκανε αυτοψία την πρώτη ημέρα των εργασιών προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδό τους, ενώ επισκέφθηκε την περιοχή και τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας, και διαπίστωσε τις μεγάλες διαφορές στο φωτισμό.

«Είναι η σημαντικότερη παρέμβαση αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας, που έχει γίνει ποτέ στο Δήμο μας. Βελτιώνουμε θεαματικά την ποιότητα φωτισμού σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, και αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα του δημότη. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο οδοφωτισμού. Παράλληλα εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Χτίζουμε βήμα βήμα τον «Πράσινο» Δήμο που οραματιστήκαμε και έχουμε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Αναβαθμίζουμε το σύνολο και όχι ένα τμήμα του οδοφωτισμού στο Δήμο μας και αυτό είναι πρωτοποριακό. Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινά άμεσα, με την έναρξη του έργου, και θα αγγίξει το 65% όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων λαμπτήρων» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Ήδη τα συνεργεία έχουν τοποθετήσει 200 φωτιστικά σώματα σε όλους τους κάθετους και παράλληλους δρόμους στη Ζωφριά I, έχουν προσεγγίσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό .Αμέσως μετά την ολοκλήρωση τοποθέτησης των φωτιστικών σωμάτων στις κολώνες της ΔΕΗ θα γίνει αντικατάσταση και θα τοποθετηθούν λαμπτήρες LED και στα υπάρχοντα σώματα χαμηλού φωτισμού που έχει τοποθετήσει ο Δήμος.

«Με νέα φωτιστικά σώματα και τους νέους λαμπτήρες LED θα έχουμε ραγδαία μείωση του ετήσιου κόστους συντήρησης του Δημοτικού φωτισμού, αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων έχει πολυετή διάρκεια ζωής. Παράλληλα θα έχουμε μείωση των βλαβών» σημειώνει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Ύδρευσης και Ηλεκτροφωτισμού Μαρίνος Σαρλάς.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η εργολήπτρια εταιρία θα τοποθετήσει συνολικά 5.297 φωτιστικά σώματα και 3.069 λαμπτήρες LED στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους και 20 προβολείς στα δημοτικά κτίρια των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου. Στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση αστικού ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτροφωτισμού δημοτικών κτιρίων της Δ.Ε. Άνω Λιοσίων και της Δ.Ε. Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής» είναι προϋπολογισμού 2.935.337 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, γένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...