spot_img

Δρομολογείται η προέκταση της Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω προς Μενίδι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

 
Φως στο βάθος του τούνελ φαίνεται στην υπόθεση της προέκτασης της Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω προς Μενίδι.

Ο δρόμος έχει φτάσει μέχρι το γήπεδο του Ερμή Άνω Λιοσίων και θεωρείται επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί, ώστε να δοθεί διέξοδος στην κυκλοφορία προς βορρά.
 
Η Περιφερειακή Αιγάλεω παρόλο που η σύλληψή της ήταν να συνδέσει το λιμάνι του Πειραιά με τη Λεωφόρο Κύμης, στο ύψος του Ολυμπιακού Χωριού κι από εκεί με την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, έμεινε, στην κυριολεξία, ένας δρόμος …χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Η νότια απόληξή του, στο ύψος των ΕΛΔΑ (διυλιστηρίων), δεν έχει συνδεθεί με τη Λεωφόρο Σχιστού, ενώ η βόρεια σταματάει πολύ πιο πριν από την αρχική πρόβλεψη.
 
Τώρα, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος από την οδό Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το γήπεδο του Ερμή, φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική της προέκτασης του δρόμου μέχρι την οδό Αγίου Διονυσίου, στο ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου, του Δήμου Αχαρνών.
 
Αυτό προβλέπει η προκήρυξη για τη σύνταξη σχετικής μελέτης που δημοπράτησε η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Φυλής.
 
Μετά από τη ματαίωση της προκήρυξης του διαγωνισμού, τον περασμένο Μάρτιο, η Περιφέρεια Αττικής τον επαναπροκήρυξε, εντός του τρέχοντος Μαϊου. Ο προϋπολογισμός για τη σύνταξη της μελέτης φτάνει το 1.143.669,42 (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και η τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών είναι η 23-06-2021.
 
Αν όλα πάνε καλά και αναδειχθεί ανάδοχος, η μελέτη θα παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση της κατασκευής του έργου, σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.
 
Έργο πνοής που θα μειώσει το χρόνο μετάβασης από τα Άνω Λιόσια στις Αχαρνές στα δύο λεπτά και θα συνδέσει τις Αχαρνές με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα θα απομακρύνει τα βαριά οχήματα από τους οικιστικούς ιστούς των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων, διοχετεύοντας τα, κατευθείαν, στην Αθηνών-Κορίνθου.
 
Αν μάλιστα, προχωρήσει, παράλληλα, το έργο σύνδεσης της Περιφερειακής Αιγάλεω με τη Λεωφόρο Σχιστού, τότε τα οχήματα θα διοχετεύονται στο λιμάνι του Πειραιά, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε χρόνο, χρήμα και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Ασπροπύργου.
 
Δείτε την προκήρυξη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content…
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Γιώργος Καραγιάννης: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη Δυτική Αττική

- Οι επεκτάσεις των Γραμμών 2 και 4 του Μετρό και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής...

Στα γραφεία του ΟΑΣΑ ο Θανάσης Μπούρας – Στο τραπέζι το συγκοινωνιακό εν όψει “Ελευσίνας 2023”

Συνάντηση στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας είχε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής...

Έκλεψαν όπλο από συνταξιούχο αστυνομικό στο Ίλιον – Το εντόπισαν άνδρες της ΟΠΚΕ στα Άνω Λιόσια

Χειροπέδες σε ένα Ρομά για κλοπή όπλου από συνταξιούχο αστυνομικό στο Ίλιον, πέρασαν άνδρες της ΟΠΚΕ στην περιοχή...

Μενίδι: Εργάτης καταπλακώθηκε από αντικείμενα σε αποθήκη σούπερ μάρκετ

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (5/10) σε εργοστάσιο στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εργάτης καταπλακώθηκε...