spot_img

Συνεργασία του Δήμου Φυλής με το Δίκτυο SDG 17 Greece

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στο Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων βρέθηκε την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021 η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της συνεργασίας για την προώθηση των στρατηγικών του Δικτύου SDG 17 Greece, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, αλλά και μέλη της διοίκησης.

Ο Χρήστος Παππούς και η Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη είχαν μία εποικοδομητική συνάντηση στη διάρκεια της οποίας διερεύνησαν και συμφώνησαν τους τομείς όπου μπορούν να αναπτύξουν συνεργασία και να συμπράξουν για την καλύτερη προώθηση των στόχων τους.

Τη συνεργασία αυτή εγκαινίασαν με την εκστρατεία του Δικτύου SDG 17 Greece για τη στήριξη της κακοποιημένης γυναίκας και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις διαγνωστικού και γυναικολογικού ελέγχου σε 87 κακοποιημένες γυναίκες που έχουν απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φυλής. Οι εξετάσεις είναι προφορά του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών προς το SDG 17 Greece και οι 87 αυτές γυναίκες μπορούν να κάνουν τις δωρεάν εξετάσεις σε όποιο ιατρικό κέντρο του Ομίλου επιλέξουν.

O Δήμαρχος Φυλής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση του Δικτύου και αφού συνεχάρη τη Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη για την πρωτοβουλία της, σημείωσε πως ο Δήμος Φυλής συμμετέχει με χαρά σε κάθε συνέργεια που στηρίζει τους δημότες. «Είμαστε πάντα θετικοί για συμμετοχή μας σε κάθε κοινωνικό πρόγραμμα που στηρίζει τους δημότες μας και δη τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece, όχι μόνο για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αλλά και για την τιμή να είμαστε ο Δήμος από τον οποίο ξεκινά η δράση αυτή. Ο Δήμος Φυλής παραμένει ανοιχτός σε συνεργασίες και έχει πολλές προτάσεις που θα ενισχύσουν τη σύμπραξή μας με το Δίκτυο».

Η Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, από την πλευρά της τόνισε: «Συνεχίζουμε και μέσα από τους Δήμους την εκστρατεία του Δικτύου μας για τη στήριξη της Γυναίκας. Ως Πρόεδρος, σήμερα είχα τη χαρά να προσφέρω πλήρη πακέτα διαγνωστικού ελέγχου δωρεάν σε 87 γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Φυλής, έναν Δήμο ενεργό μέλος του Δικτύου που τα τελευταία χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην κατεύθυνση της ψυχολογικής υποστήριξης και της νομικής προστασίας της γυναίκας. Η προσφορά σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της υποστήριξής μας αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αλλά και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, μέσα από τις πολιτικές πρόνοιας που εφαρμόζουν, αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους».

Στη συνάντηση βρέθηκαν η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας και Οικονομικών Γιώργος Αβράμης, καθώς και η Υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χρυσούλα Κουράση.

Το Δίκτυο SDG 17 Greece προωθεί τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κύριους τομείς δραστηριοποίησης τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και σκοπό την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών, των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων της Ελλάδας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...