spot_img

Άνω Λιόσια – Δυσφορία από τους γονείς για το θέμα των νηπιαγωγείων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αναστάτωση έχει προκληθεί εδώ και λίγες ώρες στα Άνω Λιόσια από γονείς που δυσανασχετούν στην απόφαση μετακίνησης των παιδιών τους από το 7ο νηπιαγωγείο, στο 11ο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, στα νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν την τρέχουσα χρονιά μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της χώρας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε Δήμους που δεν προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Φυλής ετοιμάζει νέες εγκαταστάσεις για τα (υπεράριθμα) παιδιά κυρίως του 7ου νηπιαγωγείου αλλά και του 2ου, σε έκταση κοντά στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Άνω Λιοσίων, ωστόσο αυτές δεν είναι έτοιμες κι έτσι προωθείται η ιδέα της προσωρινής εγκατάστασης των παιδιών στο χώρο του 11ου δημοτικού σχολείου, απόφαση που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους γονείς, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν συζήτηση σχετικά με τον γ.γ. του Δήμου Φυλής Αργ. Αργυρόπουλο, από την οποία δεν φάνηκε ότι καλύφθηκαν.

Τα ζητήματα που προκύπτουν, έχουν να κάνουν αφενός, με το ζήτημα της απόστασης (καθώς χωρίς ειδοποίηση και με ασαφή κριτήρια κάποια παιδάκια βρέθηκαν να έχουν μεταφερθεί στο 11ο δημοτικό) και αφετέρου -και πιο σημαντικά- με τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν στο νέο χώρο.

Πηγές αναφέρουν ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις προς το παρόν δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις βάσει νομοθεσίας (δεν υπάρχει σταθερό τηλέφωνο, οι τουαλέτες εξυπηρετούν μεγαλύτερα παιδάκια, η εξωτερική πόρτα είναι μόνιμα ανοικτή κ.ά.) και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τους γονείς, πολλοί εκ των οποίων αρνούνται να πάνε τα παιδιά τους στο νέο χώρο, τουλάχιστον μέχρι να τακτοποιηθούν τα παραπάνω ζητήματα και να υπάρξει 100% ασφάλεια.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δείτε – Αυτός είναι ο δήμος που κατάφερε να μειώσει κατά 11,5% τον όγκο των απορριμμάτων του

Μπορεί ακόμα η φιλοσοφία και (πολύ περισσότερο) η πρακτική της ανακύκλωσης στην Ελλάδα να μην... ανθίζει για την...

Διακόπηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στον Ασπρόπυργο λόγω πυροβολισμών – Στο Α.Τ. Ζεφυρίου οι διαιτητές, 10 προσαγωγές

Απίστευτα σκηνικά κατά τη διάρκεια αγώνα του πρωταθλήματος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο της Γκόρυτσας με αντιπάλους τον...

Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ λόγω χιονόπτωσης

Σε διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας προχωρά σήμερα Σάββατο...

“AIGAN” – 30 χρόνια αγάπης και προσφοράς για τα κατοικίδια

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της επιτυχημένης παρουσίας της «AIGAN» στον απαιτητικό χώρο της...