Συγκέντρωση στις 3 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Συγκέντρωση το Σάββατο 3 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων διοργανώνουν Σωματεία και φορείς του Δήμου Φυλής και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Φυλής με σύνθημα: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή – Μόρφωση και Υγεία σε κάθε μαθητή».

Μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι γονέων, εκπαιδευτικών, Σωματείων και φορέων της πόλης αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών στα σχολεία.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής μας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή. Τα προβλήματα είναι εκρηκτικά. Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια, Δήμος Φυλής δεν αξιοποίησαν το διάστημα της καραντίνας ώστε να πάρουν μέτρα στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας των μαθητών και για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και το μόνο μέτρο που πήραν είναι η απαραίτητη χρήση της μάσκας, που και αυτή ακόμα ήταν τεράστια για τα παιδιά. Το μάθημα γίνεται με 25 και 27 μαθητές ανά τμήμα, με καθαρίστριες που δε επαρκούν να επιτελέσουν το έργο τους σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς και με εκπαιδευτικά κενά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μετατρέποντας τα σχολεία σε υγειονομικές βόμβες με κίνδυνο της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σωματεία και φορείς της πόλης μας είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία.

Η προστασία της υγείας των μαθητών είναι και δική μας υπόθεση.

Απαιτούμε:

1. Μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 15

2. Προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά

3. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας

4. Αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων σε Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας και εξασφάλιση νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις σχολικές μονάδες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Απίστευτο περιστατικό στο Ζεφύρι – Μητέρα και κόρη δέχθηκαν σφαίρα μέσα στο αυτοκίνητό τους!

Ένα πραγματικά ασύλληπτο -και ευτυχώς όχι με τραγική κατάληξη- περιστατικό συνέβη χθες, Πέμπτη 7/12 στο Ζεφύρι, την ώρα...

ΕΚΤΑΚΤΟ – Μεγάλα επεισόδια στο Ζεφύρι

Μεγάλα και σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώρα εδώ και λίγη ώρα στο Ζεφύρι, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το...

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Νέα στοιχεία για την απόδραση βαρυποινίτη κατοίκου Ζεφυρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό...