spot_img

Υπόμνημα της Ένωσης Γονέων Δήμου Άνω Λιοσίων και Φυλής, για την επίλυση προβλημάτων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Άνω Λιόσια 26/08/2017

Προς:

Υπουργείο Παιδείας, Γεν.Γραμ.Υπουργείου Παιδείας,  Δήμαρχο Φυλής Χρήστος Παππούς, Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Δυτ.Αττικής, Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ.Αττικής, Γεν.Γραμματέα κ Γραφείο Τύπου Δ. Φυλής, Πρόεδρο Α/θμια Εκπαίδ/σης Δήμου Φυλής, Πρόεδρο Β/θμιας Εκπαίδ/σης Δήμου Φυλής.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Φυλής, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς έχει την υποχρέωση να επισημάνει στην Πολιτεία και στους αρμόδιους φορείς  τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική μας κοινότητα και να προτείνει τη δρομολόγηση άμεσων αλλά και μεσοπρόθεσμων λύσεων για τη μόνιμη θεραπεία τους.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι όλα τα δημοτικά σχολεία είναι υπερπλήρη και ως αίθουσες διδασκαλίας χρησιμοποιούνται, χώροι εκδηλώσεων, εργαστήρια, λυόμενα, ακόμη και αποθήκες.

Ως  Ένωση Γονέων, αιτούμαστε λόγω των υπερπληθωρικών τμημάτων σε όλα τα σχολεία του Δήμου να ανεγερθούν άμεσα νέα σχολικά κτίρια σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 1566/1985 (Α΄167) για τη φοίτηση όλων των νηπίων ώστε να γίνει υποχρεωτική και για τα προνήπια η φοίτηση, όπως προβλέπεται στην παραπάνω διάταξη

Ειδικότερα, σας αναφέρουμε ότι τα υπάρχοντα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην θεσμοθετημένη δίχρονη προσχολική φοίτηση.  Επιβάλλεται οι νεοεισερχόμενοι μαθητές στη βασική εκπαίδευση με την εγγραφή τους στο δημοτικό να έχουν κατακτήσει την απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται, διαφορετικά θα επαναληφθεί το φαινόμενο των μαθητών δύο ταχυτήτων στα τμήματα της Α΄ δημοτικού.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η δυσκόλευση του έργου των εκπαιδευτικών, η  σχολική διαρροή για τους αδύνατους και η αρνητική στήριξη των υπολοίπων μαθητών

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Επισημαίνουμε την ιδιαίτερη φροντίδα για την αντισταθμιστική αγωγή που πρέπει να εξαρχής να σχεδιαστεί, στελεχωθεί και εφαρμοστεί στην υποβαθμισμένη κοινωνικοοικονομικά γειτονιά μας που επιπλέον αντιμετωπίζει το ζήτημα της συγκατοίκησης με ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες.

Άμεση δημιουργία και δεύτερου τμήματος ένταξης σε σχολεία μεγαλύτερα των 300 μαθητών ή σε σχολεία με πάνω από 30 μαθητές με ιδιαίτερα προβλήματα διαπιστωμένα από δημόσιο παιδοψυχιατρικό-ιατροπαιδαγωγικό κέντρο.

Στελέχωση άμεσα των τμημάτων ένταξης από ειδικό προσωπικό.  Τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία για την κάλυψη όλων των αναγκών για παράλληλη στήριξη σε όλους τους μαθητές που προτείνεται από τα ΚΕΔΔΥ.

Διευκόλυνση στην πρόσβαση στα δημόσια ιατροπαιδαγωγικά κέντρα και στο ΚΕΔΔΥ

Απαιτούμε, τμήματα ένταξης – ενίσχυσης για μαθητές που εγγράφονται σε μεγαλύτερη ηλικία από την προβλεπόμενη στο σχολείο ή για μαθητές που δεν έχουν φοιτήσει σε νηπιαγωγείο.  Δεν είναι δυνατή η συνύπαρξη 6χρονων και 12χρνων μαθητών στην ίδια αίθουσα. 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Θέλουμε διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών από την 1η Σεπτέμβρη σε όλα τα σχολεία και όχι όπως κάθε χρόνο να περιμένουμε αναπληρωτές μέχρι και το Δεκέμβρη.

Επιτέλους, γιατί μόνο η Δυτική Αττική θα πρέπει κάθε σχολικό έτος να στελεχώνεται με αναπληρωτές σε ποσοστό πάνω από 60%; Ποιος προγραμματισμός μπορεί να γίνει στα σχολεία μας όταν μάλιστα είμαστε μια περιοχή με ιδιαίτερα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και υπερμεγέθη σχολεία άνω των 300 μαθητών;

Κάθε χρόνο τα παιδιά μας θα γνωρίζουν ένα νέο δάσκαλο, ένα νέο σύλλογο διδασκόντων που απεγνωσμένα, υπό την πίεση του χρόνου θα προσπαθεί να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες του σχολείου, των μαθητών, να συντονιστεί τους υπόλοιπους άγνωστους εκπαιδευτικούς για να επιτύχει στο έργο του!

 Γιατί η Πολιτεία αντιμετωπίζει τους αδύναμους μαθητές στις φτωχογειτονιές τόσο άνισα;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Κοινωνικές δομές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι μόνιμοι για τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας. Δημιουργία στο Δήμο μας κέντρου Συμβουλευτικής Γονέων που υποχρεωτικά θα ενημερώνει, συμβουλεύει και θα στηρίζει τους γονείς από την πρώτη στιγμή που θα εγγράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Θέλουμε καθημερινή 24ωρη φύλαξη σε όλα τα σχολεία γιατί κάθε χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο των κλοπών-ζημιών  όλο και πιο έντονο. Τοποθέτηση σχολικών τροχονόμων άμεσα, με την έναρξη των μαθημάτων.

Θέλουμε τα σχολικά κτίρια ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, να είναι ανοικτά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα για να μπορούν είτε να αθλούνται  οι μαθητές, να ασκούνται στην

εκμάθηση χορών, να παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια, να λαμβάνουν θεατρική, εικαστική παιδεία με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου.

Συνεργασία Σχολικών Συμβούλων, Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Δήμου, Κοινωνικών  δομών, σχολείων, εκπαιδευτικής κοινότητας, (εκπαιδευτικών, γονέων), με άμεσο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κύριοι της Πολιτείας με σεβασμό στο έργο σας ζητάμε να αφουγκραστείτε την αγωνία μας!

Στο τόπο μας μια παλιά παράδοση, και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή, θέλει τους γονείς να επενδύουν  ψυχικά, πνευματικά, οικονομικά για να μορφώσουν τα παιδιά τους!!! 

Εμείς θέλουμε να τη συνεχίσουμε! Άποψή μας είναι ότι μόνο πνευματικοί, μορφωμένοι πολίτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προσωρινά, όπως εμείς θέλουμε να πιστεύουμε,  προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. 

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο δίκαια  αιτήματά μας, που από το μήνα Ιούλιο είχαμε θέσει προφορικά σε γνώση τόσο του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής όσο και στο Δήμο Άνω Λιοσίων.

Με σεβασμό στο έργο σας!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,

ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος                                                                      Γ.Γραμματέας

Κρυστάλλης Ιωσήφ                                                     Βαρβαρίγου Κλέλια

6972723687                                                                  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Παιδικοί Ζεφυρίου – Πασχαλινά δώρα και ευχές από τον Γιώργο Κούρκουλο

Πασχαλινά δώρα και ευχές μοίρασε ο αναπληρωτής Δήμαρχος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος την Μ.Τρίτη...

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια ληστών στο Ζεφύρι – Δείτε το βίντεο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων,...

Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα για διακίνηση κοκαΐνης στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Ζεφύρι, 2 άνδρες, (ηλικίας 55 και 41 ετών),...

Οικογενειακή… μπίζνα στο Ζεφύρι – Έκρυβαν ηρωίνη σε δέντρα και σκουπίδια και τα διακινούσαν στη Μεσσηνία

Ο 37χρονος Ρομά, η 33χρονη σύζυγός του και ο 17χρονος γιος τους προμηθεύονταν ναρκωτικά από το Ζεφύρι Αττικής...