spot_img

Βραβεύτηκαν 40 οικογένειες τριτέκνων για τη γιορτή της Μητέρας

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

bd4735cc 6fde 4129 88d7 6bcf802328dc

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –Μια εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή τη γιορτή της μητέρας οργάνωσε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη ο Σύλλογος Τριτέκνων του Δήμου Φυλής με κύριο μήνυμα « Η οικογένεια είναι σαν ένα λουλούδι που το απολαμβάνεις όσο μεγαλώνει».

Η πρόεδρος Κλέλια Βαρβαρίγου και το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου, βράβευσαν 40 οικογένειες που παρά την κρίση αποφάσισαν να αποκτήσουν τρίτο παιδί από το Μάιο του 2013 έως σήμερα.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η γνωστή ψυχολόγος, οικογενειακή σύμβουλος και  συγγραφέας  Ξένια Γιαννάκη η οποία σε μια διαδραστική και ενδιαφέρουσα ομιλία μέσα από video και παραδείγματα προκάλεσε αίσθηση στο κοινό της.

Η πρόεδρος του συλλόγου αφού καλωσόρισε γονείς, αιρετούς και άλλους προσκεκλημένους  υπογράμμισε πως η «οικογένεια είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας» ενώ η γραμματέας, Κατερίνα Μπλουχάρη ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής για τις αναμνηστικές πλακέτες που χορήγησε στο σύλλογο και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (Λίλιαν Βουδούρη ) για τα γλυκίσματα που προσέφερε.

«Η οικογένεια είναι ένα λουλούδι που ανθίζει μόνο όταν βρεθεί σε κατάλληλο περιβάλλον. Δεν θα καρποφορήσει ποτέ σε έδαφος που δεν του επιτρέπει να βγάλει το άρωμά του και να το μοιράσει στους γύρω του και αυτό γίνεται όταν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα» υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλία της η κ. Ξένια Γιαννάκη η οποία ευχαρίστησε το σύλλογο για την πρόσκληση και το Δήμαρχο Χρήστο Παππού για τη στήριξη της εκδήλωσης.

Οι στιγμές που η συγκίνηση στην αίθουσα κορυφώθηκε, ήταν όταν η κ. Ξένια Γιαννάκη βράβευσε την πρώην γραμματέα του συλλόγου τριτέκνων Άννα Κουμερτά και η στιγμή που η Ευαγγελία Κωβαίου βράβευσε την οικογένεια με το πιο μικρό μέλος που είναι μόλις δυο μηνών.

«Μέσα στην οικογένεια μαθαίνουμε να καλλιεργούμε τα συναισθήματα, μαθαίνουμε τι σημαίνει αγάπη. Οι γονείς πρέπει να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν, να σέβονται  και να έχουν αυτοεκτίμηση, γιατί αυτά είναι οι πρεσβευτές του μέλλοντος και δεν πρέπει να έχουν συναισθήματα ανασφάλειας και φόβου. Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν λάθος. Προσπαθήστε να τα κάνετε να αγαπήσουν τον εαυτό τους γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσουν να αγαπήσουν κανέναν άλλο ούτε να μοιραστούν τίποτα με κανένα. Το κυριότερο προσόν του ανθρώπου είναι η συναισθηματική του νοημοσύνη και αυτό θα πρέπει να προσέξετε» προέτρεψε τους γονείς η κ. Γιαννάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και βράβευσαν γονείς η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και δικηγόρος του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής Χρυσούλα Κουράση, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού « Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς  Ευαγγελία Κωβαίου και  η πρώην Διευθύντρια προσωπικού του Δήμου Γεωργία Μιχάκη.

{gallery}2016-05/trof{/gallery}

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με κατάνυξη η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά κατάνυξη, γιορτάστηκε παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και δεκάδων πιστών στο Ζεφύρι, η...

Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου – Στη μνήμη ενός ήρωα

Το πολύ όμορφο και γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου, έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και αποτελεί...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάπλαση στο Ζεφύρι – Στρώθηκαν με κυβόλιθους τρεις κεντρικοί δρόμοι

Ολοκληρώθηκαν τα έργα οδικής ανάπλασης, που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι, σε τρία κεντρικά σημεία, στο ύψος του ΓΕΛ...