spot_img

Στηρίζει την ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Φυλής στηρίζει και συμμετέχει με στην πρωτοβουλία  της ΟΕΝΓΕ στις 7 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία.

Η σημερινή τραγική κατάσταση σ’ όλο τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λογαριάζει την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος”.

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Την ίδια πολιτική ακολουθούν και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θυσιάζουν τις ανάγκες μας στο θεό της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας για να στηριχθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού δείχνει με τραγικό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση  επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυταπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου γι’ ακόμα μία φορά το μάρμαρο !

Γνωρίζουμε και έχουμε αναδείξει και παλιότερα με κινητοποιήσεις μας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στον δήμο μας. Τα δυο υποκαταστήματα υπολειτουργούν με ελάχιστους γιατρούς, οικογενειακός γιατρός δεν υπάρχει σ’ όλον τον δήμο. Αυτή η κατάσταση υπάρχει σε μια περιοχή με έντονη περιβαλλοντική μόλυνση από την ύπαρξη της χωματερής, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, προκαλώντας νεοπλασίες , 31% στην περιοχή μας ενώ στην υπόλοιπη Αττική είναι 10%,όπως δείχνουν και ανάλογες μελέτες.

Αυτήν την περίοδο μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συνταξιούχους, που είναι κλεισμένοι στα σπίτια και αντιμετωπίζουν διάφορες σοβαρές αρρώστιες και νοσήματα. Κινδυνεύουν περισσότερο από αυτές και όχι από τον κορονοϊό και αυτό γιατί χρειάζονται εξετάσεις που δεν μπορούν να τις κάνουν αφού δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία .

Εμείς δεν αρκούμαστε στα χειροκροτήματα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία  αλλά:

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
  • • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.
  • • Να γίνει το ΙΚΑ Άνω Λιοσίων Κέντρο Υγείας στελεχωμένο με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες και σύγχρονο εξοπλισμό που χρειάζεται για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού όλο 24ωρο στην πρωτοβάθμια υγεία.
  • • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας όλων των εργαζομένων.
  • • Να μην υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας , καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
  • • Να αποδοθεί άμεσα ένα μέρος από τα χρήματα που δικαιούνται σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Συνταξιούχε δεν είσαι μόνος σου , για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις απευθύνσου στο σωματείο σου στα τηλέφωνα 2102471338,2102475657 και 6980385868

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ- ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΥΛΗΣ

Σ. Πέτρουλα  20 Α. Λιόσια

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Θα λειτουργήσει πριν το τέλος του 2023 ο νέος Παιδικός Σταθμός στο Ζεφύρι

Πριν από το τέλος του 2023 θα λειτουργήσει ο νέος πρότυπος βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκεύασε ο Δήμος Φυλής...

Στην αντικατάσταση και μόνωση της στέγης στο 4ο νηπιαγωγείο Ζεφυρίου προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Στην αποξήλωση και αντικατάσταση της στέγης στο 4ο νηπιαγωγείο Ζεφυρίου προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, υλοποιώντας...

Κλειστή αύριο Τετάρτη 13/9 από 07:30 έως 17:00, η οδός Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Κλειστή αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 (από 07:30 έως 17:00) η οδός Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι (μπροστά από...

Νέα αίθουσα και εξωραϊσμός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Στον εξωραϊσμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου και στην τοποθέτηση μιας επιπλέον αίθουσας βαρέως τύπου προχώρησε ο Αντιδήμαρχος...