spot_img

Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής – «Άμεση στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

H Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής παρακολουθεί τις εξελίξεις, της πανδημίας από τον κορωνοϊό. Σαν γονείς προσπαθούμε  να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, τους μεγαλύτερους σε ηλικία γονείς μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς, από την έκθεση στον ιό, παίρνοντας τα όλα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ταυτόχρονα παλεύουμε με μια σειρά ζητήματα που αυτό το διάστημα πλήττουν τις οικογένειες μας, όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών, αναγκαστική παύση εργασίας, εργασία από το σπίτι, εντατικοποίηση  στους χώρους δουλειάς, κλείσιμο των μικρομάγαζων των αυτοαπασχολούμενων που αποτελεί και το μοναδικό έσοδο των οικογενειών κ. α.

Και ενώ εμείς και οι οικογένειες μας βιώνουν  αυτή την δύσκολη πραγματικότητα – που και πολλοί άλλοι παράγοντες την επιβαρύνουν – αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο  η “ατομική ευθύνη”, μόνο η λήψη “ατομικών μέτρων προστασίας” δεν μπορεί να αποκρύπτει την τεράστια κρατική ευθύνη.

Την ευθύνη που έχει το κράτος να ενισχύσει ακόμα και τώρα άμεσα και αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατί όσο και  αν εμείς μένουμε σπίτι, όσο και αν πλένουμε τα χέρια μας, φοράμε γάντια, μάσκες, χρησιμοποιήσουμε αντισηπτικά, αν νοσήσουμε χρειαζόμαστε γιατρούς, υγειονομικούς, νοσοκομεία, ΜΕΘ. Οι σημερινές τραγικές ελλείψεις ακόμα και σε ιατροτεχνικό, υλικό φανερώνουν πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες και πως άμεσα πρέπει με κρατική ευθύνη να καλυφθούν. Το γεγονός αυτό έχει ήδη επισημανθεί από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, μέσα από ανακοινώσεις και Υπομνήματα.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών και της Ομοσπονδίας τους ΟΕΝΓΕ, στηρίζουμε τις δράσεις τους την Τρίτη 7 Απρίλη με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα υγείας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τους φορείς του Δήμου μας και μεταξύ άλλων

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση και πλήρης στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όλων των δομών  δημόσιας υγείας στο Δήμο μας και κυρίως του πρώην ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και να παρέχει όλες τις υπηρεσίες στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συναγερμός στο Ζεφύρι για την εξαφάνιση της 14χρονης Μιράντας

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση μίας 14χρονης από την περιοχή του Ζεφυρίου, τα ίχνη της οποίας...

Νέα στοιχεία για την απόδραση βαρυποινίτη κατοίκου Ζεφυρίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

O κρατούμενος νοσηλευόταν φρουρούμενος στο Νοσοκομείο και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει με κινηματογραφικό...

Ζεφύρι: Αυτοκίνητο εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Αστυνομία όταν Ι.Χ. έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ζεφύρι. Το συμβάν...

Φάκελος “Εγκληματικότητα” – «Ευνουχισμός» των ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική

Χιλιοειπωμένα, χιλιογραμμένα, πολλάκις καταγεγραμμένα στα ρεπορτάζ τοπικών και εθνικών ΜΜΕ. Τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής με την εγκληματικότητα...