spot_img

Εγγραφο – σοκ που αποκάλυψε η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιβεβαιώνει το έγκλημα στη Δυτική Αττική!

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αποκαλυπτικό έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη ρύπανση των υπόγειων νερών από τη λειτουργία της χωματερής δημοσιοποίησε χτες η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής

Τις καταγγελίες σωματείων και φορέων, που αγωνίζονται για να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής, επιβεβαιώνει η αποκάλυψη μελέτης για τις συνέπειες που έχει η λειτουργία της στα υπόγεια νερά, με κίνδυνο και για τη διατροφική αλυσίδα του λαού της Αττικής.

Το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος «αποκάλυψεαποκάλυψε και κατέθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: 

“Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι και από τις ίδιες τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ επιβεβαιώνεται το συνεχιζόμενο και επιδεινούμενο διαρκές έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας, που λέγεται «ΧΥΤΑ Φυλής», και για το ακριβέστερο «Χωματερή Φυλής».

Στο υπ’ αρ. 27786/23.3.21 έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος – Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με ευρήματα περιβαλλοντικού ελέγχου ως προς τα υπόγεια ύδατα» παρουσιάζονται στοιχεία από την Α/Α 80/9.3.2021 «Έκθεση μερικού ελέγχου…» για τη ρύπανση των υπόγειων νερών, που κυριολεκτικά συγκλονίζουν. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι τα διάρκειας 13 μηνών στοιχεία του ίδιου του ΕΔΣΝΑ, που είχε ήδη δημοσιοποιήσει η ΛΣ στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου το Μάη του 2020, αποκάλυπταν ένα μόνιμα ενεργό ηφαίστειο καρκινογόνων και άλλων επικίνδυνων ρύπων.

Στο υπόψη έγγραφο για μετρήσεις στα υπόγεια νερά, που έγιναν τους 17 μήνες από «Φεβρουάριο 2019» έως και «Ιούνιο 2020», επισυνάπτονται ισάριθμοι Πίνακες, ένας για κάθε μήνα, στους οποίους αποτυπώνονται οι «υπερβάσεις των ορίων» στα δείγματα που πάρθηκαν για τη μέτρηση συγκεκριμένων χημικών μόνο ρύπων, όχι και βιολογικών: Νιτρικά (NO3), Αμμώνιο (NH4), Χλωριούχα (Cl), Αγωγιμότητα, Νικέλιο (Ni), Αρσενικό (As) και Αργίλιο (Al). Τα δείγματα πάρθηκαν από 4 υφιστάμενες γεωτρήσεις ελέγχου και ιδού τα αποτελέσματα:

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στις 17 δειγματοληψίες που έγιναν δεν βρέθηκε ούτε μία γεώτρηση χωρίς πρόβλημα. Σε σχέση με τα όρια της Υπουργικής Απόφασης 1811/2011 «Ορισμός ανώτερων αποδεκτών τιμών για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ρύπων, ομάδων ρύπων ή δεικτών ρύπανσης σε υπόγεια ύδατα,…», πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η «Γεώτρηση 1», που παρουσιάζει τεράστιες υπερβάσεις σε όλους τους ρύπους που μετρήθηκαν, πλην του Αρσενικού, ως εξής:

– Αμμώνιο Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 169 φορές: 84,55 mg/l (μιλιγκράμ ανά λίτρο) το Φλεβάρη του 2019 έναντι ορίου 0,5 mg/l .

– Νιτρικά Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και φορές: 254,6 mg/l το Γενάρη του 2020 έναντι ορίου 50 mg/l.

– Χλωριούχα Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 3,5 φορές: 893 mg/l τον Αύγουστο του 2020 έναντι ορίου 250 mg/l.

– Αγωγιμότητα Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 1,5 φορά: 3570 μονάδες το Φλεβάρη του 2020 έναντι ορίου 2500 μονάδες.

 Νικέλιο Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 13 φορές: 260 μg/l (μικρογραμμάρια ανά λίτρο) το Μάρτη του 2019 έναντι ορίου 20 μg/l.

– Αργίλιο Υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου μέχρι και 33 φορές: 6700 μg/l (μικρογραμμάρια ανά λίτρο) το Φλεβάρη του 2019 έναντι ορίου 200 μg/l.

Αν αυτά συμβαίνουν για τα πεντακάθαρα υπόγεια νερά της Πάρνηθας όταν αυτά περνούν προς το Θριάσιο σε μεγάλο βάθος κάτω από τον στεγανωμένο πυθμένα της χωματερής εξαιτίας των στραγγισμάτων, που διαρρέουν και κατεισδύουν, φαντασθείτε τι γίνεται με τις αέριες εκπομπές αλλά και με το τεράστιο παθογόνο μικροβιακό φορτίο, που εκπέμπεται από τις εστίες των ρυπασμένων νερών που λιμνάζουν και τις μαζικές εκπομπές σκόνης. Στοιχεία που επίσης ανάδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διαδικτυακή συνέντευξη το Μάη του 2020 αλλά και συγκεκριμένα κατέθεσε μάρτυράς της, και με ειδικό προς τούτο γραπτό υπόμνημα, κατά τη διαδικασία εξέτασης της μηνυτήριας αναφορά της. Στοιχεία, όμως, τα οποία παραδόξως αποσιωπήθηκαν παντελώς στο σχετικό εισαγγελικό πόρισμα, που αποφάνθηκε ότι όλα βαίνουν καλώς!

Ύστερα από τα παραπάνω απαιτούμε από τη διοίκηση της Περιφέρειας να δημοσιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη ρυπογόνα δραστηριότητα της φονικής χωματερής, που κρατάει, όπως και η προκάτοχός της, κλειδαμπαρωμένα στα συρτάρια.

Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούμε ότι θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό ως αυτονόητη υποχρέωσή μας προς την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα του Θριάσιου και της Δυτικής Αθήνας”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δεντροφύτευση στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου

Συνεχίστηκε και φέτος, με τη φύτευση επτακοσίων (700) φυτών, το Πρόγραμμα Δεντροφύτευσης της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου. Τα φυτά, που...

Ζεφύρι – Ανθρωποκυνηγητό για τον 28χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε την 5χρονη

Ένας άνδρας προσήχθη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα, στο Ζεφύρι,...

Ζεφύρι – Πυροβολισμοί σε τζαμαρία σπιτιού

Ακόμα ένα περιστατικό πυροβολισμών καταγράφηκε στο Ζεφύρι, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες «πρωταγωνιστές» ήταν ομάδα Ρομά, καθώς έτσι...

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της πίτας στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ζεφυρίου

Με ανταλλαγή ευχών για δημιουργικό 2023 συνοδεύτηκε η κοπή της πίτας στον 1ο και στον 2ο Παιδικό Σταθμό...