spot_img

Τέλος… εποχής – Η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Καμπόλη από τη «Νέα Εποχή»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Την επίσημη αποχώρησή του από τη δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» και απ’το πλευρό του Χρήστου Παππού ανακοίνωσε ο Δημήτρης Καμπόλης.

Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Δημάρχου Φυλής, μέσω μιας επιστολής στην οποία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «ειρωνεία και απαξία» προς το πρόσωπό του, ανακοίνωσε αυτό που ήταν κοινό μυστικό το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός Δημαρχείου, γνωστοποιώντας πως το πολιτικό του μέλλον βρίσκεται μακριά από την παράταξη της νυν δημοτικής αρχής.

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης:

Φυλή, 5-11-2018

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού

ΘΕΜΑ: «Επιστολή Παραίτησης Αντιδημάρχου Δ. Καμπόλη »

Δήμαρχε,

Με αυτή την επιστολή, θέλω να σε ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την δημοτική παράταξη «Νέα εποχή». Το βάρος μιας τέτοιας απόφασης είναι τόσο μεγάλο, όσο σημαντικοί είναι και οι λόγοι που με οδηγούν σε αυτή μου την κίνηση.

Ξεκίνησα την πολιτική μου καριέρα το 1990 και πάντοτε οι δημότες με τιμούσαν με την ψήφο τους, τοποθετώντας με ανάμεσα στους πρώτους σε ψήφους δημοτικούς συμβούλους. Το 2006, ως επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση», ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την «Νέα εποχή» και στις εκλογές αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου. Από αυτή την Διοίκηση, δεν έλειψαν τα προβλήματα – που κατέληξαν να είναι τεράστια – ούτε οι συνεχείς διαφωνίες. Υπήρξαν μονομερείς αποφάσεις – άκαιρες σε πολλά θέματα – με αποκορύφωμα την υπόθεση των 43 εργαζομένων και τα προβλήματα στον «Ξένιο», που είχαν σαν αποτέλεσμα να παραμένουμε μέχρι και σήμερα απολογούμενοι. Οι συνεχείς επισημάνσεις μου για αλλαγή αυτής της πορείας, έπεφταν στο κενό και ο δήμος – όπως ήταν επόμενο – χάνεται στις εκλογές του 2010.

Δήμαρχε,

γνωρίζεις πολύ καλά, πόσο στήριξα προεκλογικά την κίνηση της παράταξης, και φυσικά εσένα τον ίδιο. Δίνοντας – όπως όφειλα – όσες γνώσεις και εμπειρία είχα αποκτήσει στην πορεία μου όλα αυτά τα 30 χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου. Το έκανα γιατί πίστεψα ότι έχει έρθει προ πολλού ο καιρός να αλλάξει συνολικά το μοντέλο Διοίκησης στον Δήμο, να εφαρμοστούν εντελώς νέες τακτικές και νοοτροπίες και να αφήσουμε πίσω μας δεκαετίες κακής και προβληματικής διαχείρισης. Κυρίως, πίστεψα σε ένα κοινό Όραμα, που είχε όνομα, περιεχόμενο και σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» ως Διοίκηση.

Από τότε, πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια και εργάστηκα μόνο σε αυτή την κατεύθυνση, δίπλα σου και πάντα πιστός σε αυτό το αρχικό όραμα. Δηλαδή, να κάνουμε χρηστή διαχείριση, με σκληρή καθημερινή δουλειά και να φέρουμε μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα του δημότη.

Αλλά να τα κάνουμε όλα αυτά χωρίς αλαζονεία, χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς ακρότητες που κάνουν την Διοίκηση «Δημαρχοκεντρική» αντί να εστιάζει στον κάθε δημότη της πόλης μας με ουσία.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά που είχαμε σχεδιάσει, υποσχεθεί και συμφωνήσει να κάνουμε, στην διάρκεια αυτών των κρίσιμων χρόνων, άλλαξαν μορφή. Γνωρίζεις καλά, ότι έχω εκθέσει δημόσια τις διαφωνίες μου, τόσο για την διαχείριση των οικονομικών στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, όσο και για τις αλλαγές αιρετών για το καλό του τόπου και της παράταξης. Γνωρίζουμε όλοι ότι για να καταπολεμηθεί η διαφθορά του Δήμου μας η μόνη λύση είναι  έλεγχος –έλεγχος –έλεγχος. Η  δική σου πολιτική όμως ήταν και είναι ασυδοσία με απώτερο σκοπό να διατηρήσεις την καρέκλα σου.

Δεν εισακούστηκα, εισπράττοντας ειρωνεία και απαξία. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να επικοινωνούμε πλέον μόνο με επιστολές, αντί για την απαραίτητη προσωπική επαφή στην συνεργασία. Έτσι διαμορφώθηκε ένα κλίμα κάτω από το οποίο ουδείς θα κατάφερνε να συνεχίσει την συνεργασία του και κυρίως την δουλειά του.

Κάθε παραίτηση και κάθε αποχώρηση, «πονάει». Μοιραία δημιουργεί αισθήματα οργής, λύπης και έντασης. Το ξέρω και το περιμένω. Όμως το ποιος είμαι αλλά και το «τι δεν είμαι» το αφήνω να το κρίνουν μόνοι τους όλες αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι που με τιμούν με την ψήφο τους, εδώ και 30 χρόνια. Και είμαι σίγουρος, ότι θα το κάνουν και τώρα.

Μετά από αυτά τα 30 χρόνια επιτυχημένης Αυτοδιοικητικής πορείας, είμαι σε θέση να αναγνωρίζω ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ίδια η χώρα μας έχει αλλάξει, κάτι που όλοι το ζούμε στο πετσί μας. Παρακολουθώ τι γίνεται σε άλλους Δήμους και προς τα πού βαδίζουν τα νέα Αυτοδιοικητικά μοντέλα. Και μετά από αυτά τα 30 χρόνια έχω την προσωπική ανάγκη να ορίσω την τελευταία περίοδο της πολιτικής μου ζωής με νέα μέτρα και σταθμά. Το χρωστάω τόσο στους δημότες, όσο και στην ίδια μου την συνείδηση. Θα είμαι δίπλα σε κάθε δημότη, από την – όποια – θέση βρεθώ στο μέλλον. Άλλωστε, από την αρχή της αυτοδιοικητικής μου πορείας, γνώμονας μου ήταν η ετυμηγορία και η εμπιστοσύνη που προέρχεται μόνο από τους δημότες και από κανέναν άλλον.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπόλης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...