spot_img

«Η υποκρισία του Δημάρχου για τους Ρομά και η αδιαφορία για την κατάστασή τους, γιγαντώνει τα προβλήματα»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Ρομά, όλη η πολιτική ηγεσία του τόπου, από τον Πρωθυπουργό και την αντιπολίτευση, μέχρι την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ενσωματώνουν στον δημόσιο και προγραμματικό τους λόγο, ιδέες και προτάσεις για την ομαλή ένταξη των πληθυσμών Ρομά που κατοικούν στην Ελλάδα.

Ο μόνος που «σφυρίζει αδιάφορα» είναι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και η δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής, που βιώνει το θέμα των Ρομά στην καθημερινότητα των κατοίκων της, είτε ως πρόβλημα είτε ως πρόκληση για θετικές πρωτοβουλίες που θα αποσκοπούν στην ένταξή τους και στην ομαλή συμβίωση με όλους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, συναντήθηκε με την Ειδική Γραμματέα, κα. Αικατερίνη Γιάντσιου και με κλιμάκιο της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου συνομίλησαν σχετικά με την ομαλή ένταξη της κοινωνικής ομάδας στη τοπική κοινωνία.

Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο αναλύθηκε η αναγκαιότητα της υλοποίησης ενός Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης προς όφελος όλων των δημοτών. 

Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι η δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού και όλες οι προηγούμενες, δεν ενδιαφέρθηκαν να αξιοποιήσουν εργαλεία και προγράμματα του Υπουργείου για την ένταξη των Ρομά στη περιοχή. Η πρόταση του κ. Παππού σε όλα τα παραπάνω ήταν να “υιοθετήσει” την επιδότηση ενοικίου για να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές, όπως η Κηφισιά, η Γλυφάδα και άλλες. Αυτό όπως γίνεται κατανοητό δεν αποτελεί σοβαρή προσέγγιση ενός προβλήματος αλλά η συνηθισμένη τακτική της διοίκησης Παππού να αδιαφορεί για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Ο κ. Κουλοχέρης επεσήμανε ότι σύμφωνα με μαρτυρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γιάννη Βασιλείου, στη πρόσφατη συνάντησή τους, ο Δήμος Φυλής ήταν ο μοναδικός που ΔΕΝ υπέβαλλε αίτημα στο αρμόδιο τμήμα για την καταγραφή των Ρομά της περιφερειακής ενότητας.
Είναι αυταπόδεικτο γεγονός ότι η αδιαφορία της διοίκησης Παππού για τους Ρομά, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση στις γειτονιές του Δήμου Φυλής, με την κοινωνική αυτή ομάδα να οδηγείται σε γκετοποίηση και σε μια εκτεταμένη ανομία με τους καταυλισμούς να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των δημοτών μας.

Κι αυτό γιατί ΠΟΤΕ δε νοιάστηκε για την αντιμετώπιση τόσο των βασικών τους προβλημάτων, όσο και για την εξάλειψη της παραβατικότητας. 

ΓΙΑΤΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;;; 

ΕΙΧΑΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ;;;

Εμείς δεν απέχουμε, ενεργούμε.

Λειτουργούμε με ισονομία χωρίς διακρίσεις και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους και για όλους.

Έχουμε μηδενική ανοχή σε κρούσματα παραβατικότητας και ανομίας.

Δημιουργούμε τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης και ομαλής συμβίωσης με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Οικοδομούμε μια ανθρώπινη πόλη για όλους.

Φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...