spot_img

“Ανοχύρωτη η Φυλή: μια μπόρα απειλεί ανθρώπους και περιουσίες! Μνημειώδης προχειρότητα της διοίκησης Παππού”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Φυλή.Νεο Ξεκίνημα” – Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή)  βροχόπτωση «ξεγύμνωσε» την υποτιθέμενη αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Φυλής με τους κατοίκους της Λίμνης και της Δροσούπολης να αδυνατούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.

Χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, μια ανοιξιάτικη βροχόπτωση ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί ένα απέραντο ποτάμι κυρίως στις οδούς Αιγαίου Πελάγους, Πηνειού, Αλιάκμωνος, Θεσσαλίας που έχει την υπογραφή του Δημάρχου, Χρήστου Παππού, ο οποίος προσφάτως πανηγύριζε για τα -δήθεν- αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή της Λίμνης.

Οι απροσπέλαστοι δρόμοι από τα ορμητικά νερά, παγίδευσαν στα σπίτια, στα πεζοδρόμια και στα καταστήματα τους κατοίκους της περιοχής, που προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους με κάθε τρόπο.

Για ακόμη μια φορά, αποδείχθηκε ότι η πόλη είναι ανοχύρωτη και απροστάτευτη με τη πρώτη μπόρα, αφού οι αγωγοί δεν μπορούν να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο νερού. Πέντε χρόνια τώρα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης από τη διοίκηση Παππού παρά τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από τη Περιφέρεια για έργα στο Δήμο μας.

Το πολυδιαφημιζόμενο αντιπλημμυρικό έργο της Λίμνης και η έναρξη των εργασιών έπεσαν στο κενό, αφού οι μελέτες κρίθηκαν ακατάλληλες από τον εργολάβο, ο οποίος δεν δέχτηκε να ξεκινήσει τις εργασίες. Η προχειρότητα της διοίκησης Παππού σε όλο της το μεγαλείο.

Τα ερωτήματα είναι απλά και αμείλικτα:

  • Τι έχει να πει η διοίκηση για τις πλημμύρες με την πρώτη μπόρα;
  • Γιατί σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λίμνη και πότε θα συνεχιστούν;
  • Γιατί δεν προχώρησε ο διαγωνισμός για τα όμβρια ύδατα που προκηρύχθηκε εδώ και ενάμιση χρόνο;
  • Τι έχει να πει στους πολίτες η διοίκηση Παππού για το γεγονός ότι οι δρόμοι παραμένουν στην ίδια κατάσταση για μια 20ετία;
  • Μήπως οι μελέτες είναι πρόχειρες, ελλιπείς και χωρίς  τις απαραίτητες προδιαγραφές; Ποιος τις εκπονεί;

Αναμφίβολα, η έλλειψη σχεδιασμού, οι αργοί ρυθμοί υλοποίησης των έργων, τα έργα βιτρίνας και όχι ουσίας, οι λάθος προτεραιότητες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτών μας, στο Δήμο των εκατομμυρίων.

Εμείς, ως δημοτική παράταξη, αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της κατασκευής των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης του Δήμου.

Ως επόμενη δημοτική αρχή προωθούμε την ασφάλεια και την προσβασιμότητα όλων στην πόλη με τον συνεχή συστηματικό καθαρισμό των φρεατίων στους δρόμους, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Για εμάς, προτεραιότητα είναι η κατασκευή και επισκευή των αστικών δικτύων ομβρίων υδάτων. Δίνουμε οριστική λύση με σοβαρές μελέτες και την απαιτούμενη τεχνογνωσία. Δημιουργούμε μια ανθρώπινη πόλη για όλους τους δημότες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...