spot_img

«Διοίκηση Χρήστου Παππού: 5 χρόνια προκλητικής απραξίας και ανικανότητας στο θέμα του ΧΥΤΑ-χωματερής»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

_DPC1780

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε και πάλι η διοίκηση του κ. Παππού, προσπαθώντας να περάσει στα «μουλωχτά» μια, ακόμα, σημαντική επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ-χωματερή, ο οποίος βρίσκεται στα διοικητικά μας όρια και αποφασίζουμε εμείς για τη λειτουργία του.

Στις 16/4/2019, όταν ο υποψήφιος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ΧΥΤΑ-χωματερή, ο κ. Παππούς απαξίωσε να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα τα προβλήματα της περιοχής και όχι μόνο για αυτά που αντιλαμβάνεται ή θέλει να εμφανίσει η σημερινή δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ώστε να δεσμευτεί ο, εν αναμονή, πρωθυπουργός μας για τη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Θα πούμε λοιπόν μέσα από δική μας ανακοίνωση, αυτά που δεν είπε ο κ. Παππούς στον κ. Μητσοτάκη και αυτά που δεν είχαμε εμείς την ευκαιρία να του πούμε. Ότι δηλαδή:

«Κύριε Μητσοτάκη, συμφωνούμε απολύτως με την κριτική που ασκήσατε στους αρμόδιους για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων όπως για το θέμα του ΕΜΑΚ, το οποίο είναι ένα άχρηστο, πλέον, εργοστάσιο που ουσιαστικά ότι υποτίθεται πως ανακυκλώνει οδηγείται στην υγειονομική ταφή. Όχι μόνο δεν πρέπει να αυξηθεί η δυναμικότητά του, αλλά να καταργηθεί η λειτουργία του, να απελευθερωθεί ο χώρος που καταλαμβάνει και να ενταχθεί σε αυτό που λέμε αποκατάσταση της περιοχής.

Συμφωνούμε, επίσης, με τη διαπίστωσή σας πως η Αττική κάθεται πάνω σε μια υγειονομική βόμβα. Σας θυμίζουμε όμως, κ. Μητσοτάκη, ότι εμείς εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη μη εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού (3164/2003) καθόμαστε σε μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα. Όπως γνωρίζεται, στη διαχείριση απορριμμάτων επικρατεί η αρχή της περιοδικότητας και όχι της μονιμότητας. Πόσο μάλλον, σε περιοχές ιδιαίτερα κλιματολογικών συνθηκών, όπως ο Δήμος Φυλής. Για αυτό το δημοτικό συμβούλιο στις 19/12/2012 πήρε ομόφωνη απόφαση, ζητώντας απορρύπανση, αποκατάσταση και ανάπλαση της περιοχής, χωρίς καμία νέα εγκατάσταση».

Τα στελέχη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ έχουμε πλήρως την ευθύνη των πράξεων και των ενεργειών μας και πιστεύουμε απόλυτα ότι οι κάτοικοι έχουν «κότσια» και δύναμη να μας δώσουν την πρώτη ευθύνη στις εκλογές της 26ης Μαΐου για να πούμε όλοι μαζί «Επιτέλους, τέλος!» στον εφιάλτη της χωματερής στην περιοχή μας.

Προς τούτο, διευκρινίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ή σε όποιον επιλέξει ο ελληνικός λαός για πρωθυπουργό, ότι δε θα αιφνιδιάσουμε την κυβέρνησή του αλλά θα επιμείνουμε στο πλαίσιο που έχουμε θέσει: καμία εγκατάσταση με ΣΔΙΤ ή χωρίς ΣΔΙΤ στην περιοχή μας, κανένα έργο που δεν έχει σχέση με απορρύπανση, αποκατάσταση και ανάπλαση του ΧΥΤΑ-χωματερής και που δε θα εμπεριέχεται μέσα στον όρο «Επιτέλους, τέλος!»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Άνω Λιόσια – «Χαλί» η Γεωργίου Παπανδρέου

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα του οδικού δικτύου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων αποτελούσε καιρό τώρα η οδός...

Σε διαμέρισμα στα Άνω Λιόσια έμεναν τρομοκράτες που στόχευαν εβραϊκό εστιατόριο

Σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια έμεναν οι τρομοκράτες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Η...

Δήμος Φυλής – Αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για τη στάση και στάθμευση στις λωρίδες διέλευσης τυφλών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επάνω στις λωρίδες διάβασης τυφλών, με την επισήμανση ότι “Η...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 31χρονος που έκλεβε χρήματα και αντικείμενα γιατρών και ασθενών σε δημόσια νοσοκομεία

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας 31χρονος από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος κατηγορείται πως μπούκαρε σε...