spot_img

Δυτικό Μέτωπο – Καθημερινός ο τοξικός εφιάλτης στη Δυτική Αττική

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ανακοίνωση του Δυτικού Μετώπου σχετικό με τη φωτιά σε κέντρο ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων στο Θριάσιο:

Άλλη μια φορά οι τοξικοί καπνοί πνίγουν τη Δυτική Αττική και το υπουργείο κλιματικής κρίσης & πολιτικής προστασίας ειδοποιεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να μην εισπνεύσουν  τους τοξικούς καπνούς.

Αυτή τη φορά κάηκε χώρος ανακύκλωσης  παλιών αυτοκινήτων στο Θριάσιο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Είναι μια από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις τέτοιου είδους  που έχουν συσσωρευτεί στο Θριάσιο λίγων χιλιομέτρων από τη χωματερή της Φυλής .

Το θριάσιο πεδίο έχει γίνει μια από τις πιο μολυσμένες περιοχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ατμοσφαιρική μόλυνση, η μόλυνση των εδαφών και των υπόγειων υδάτων έχουν υπερβεί προ πολλού και κατά πολύ τα όρια ασφαλείας.

Τα  συμφέροντα που θέλουν την παραμονή της χωματερής στη Φυλή και τα νέα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη δυτική Αττική  έχουν καταδικάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες περιβαλλοντικού μακελειού προκειμένου να κερδοσκοπούν ασύστολα και ανεξέλεγκτα.

Εκατοντάδες νόμιμες και παράνομες αποθήκες, κέντρα διαλογής απορριμμάτων, διαλυτήρια βρίσκονται σε ακτίνα. Και σαν να μην έφταναν  όλα αυτά ο κ. Πατούλης και το διεφθαρμένο κύκλωμα των σκουπιδιών στον ΕΔΣΝΑ και τον δήμο Φυλής,  σχεδιάζουν νέα θηριώδη επέκταση 4.000.000κμ στη χωματερή και νέα εργοστάσια επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών στη δυτική Αττική.

Η  εγκατάσταση της  Φυλής  είναι η κύρια αιτία για την περιβαλλοντική – κοινωνική υποβάθμιση ολόκληρης της δυτικής πλευράς της Αττικής. Γι’ αυτό, το κλείσιμό της πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο.

Απαιτούμε:

 Άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών στη Φυλή (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ) και κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων.

 Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής.

 Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής.

 Ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής.

 Κατάργηση του διαβρωτικού μηχανισμού των αντισταθμιστικών «ωφελημάτων».

 Ακύρωση των χωροθετήσεων του ν. 3164/2003, κανένας νέος ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική.

 Άμεση δρομολόγηση της κατασκευής όλων των αναγκαίων υποδομών -με δίκαιη κατανομή των όποιων βαρών-, για την υλοποίηση ενός νέου συστήματος δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών -συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νέων ΧΥΤΥ-, με αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών διασφαλίσεων.

 Καμία μονάδα καύσης απορριμματογενών καυσίμων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.

Δυτικό Μέτωπο. Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com – [email protected] – facebook

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Σταδιακή υποχώρηση του θερμού κύματος από την νύχτα αύριο Τετάρτη 05/06 – Πρόγνωση καιρού Άνω Λιοσίων, Φυλής και ν.Αττικής

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η μέρα αύριο Τετάρτη στην Αττική. Από το μεσημέρι και έπειτα θα συννεφιάσει και υπάρχει...

Σταδιακή απομάκρυνση της σκόνης από το βράδυ της Τετάρτης – Πρόγνωση καιρού Άνω Λιοσίων, Φυλής & ν.Αττικής

Ηλιοφάνεια, αραιές νεφώσεις και θολούρα στην ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης (η οποία θα μας αποχαιρετήσει από το...

Σχετικά βελτιωμένος ο καιρός αύριο Σάββατο 11/05 – Πρόγνωση καιρού Άνω Λιοσίων, Φυλής & Ν.Αττικής

Πιθανότητα για λίγα φαινόμενα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αττική. Τις πρωινές θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα με ηλιοφάνεια στον...

Αφρικάνικη σκόνη και στη συνέχεια “άρωμα” φθινοπώρου στο ν.Αττικής – Καιρική εκτίμηση 09-12/05

Υπόλοιπο Τετάρτης: Τις επόμενες ώρες και πιο συγκεκριμένα μετά το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης με την...