spot_img

Τ.Ε ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΚΚΕ – «Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της περιοχής από την επικείμενη κακοκαιρία»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση, από την Περιφέρεια Αττικής και τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής, να λάβουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, από την επικείμενη κακοκαιρία των επόμενων ωρών.

Ο λαός της περιοχής μας, για ακόμη μία φορά αγωνιά μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής, εξαιτίας της ανεπάρκειας έργων και μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής. Έργα και μέτρα που ενώ είναι ζωτικής σημασίας για το λαό της περιοχής και την προστασία της ζωής του, διαχρονικά δεν επιλέγονται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις γιατί τα θεωρούν «κόστος».

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Δυτικής Αττικής βλέπουμε τη μία καταστροφή να διαδέχεται την άλλη, να απειλείται διαρκώς η ζωή μας, να κινδυνεύει το βιός μας που με κόπους μιας ζωής έχουμε φτιάξει.

Γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τις Κυβερνήσεις και τις Τοπικές Αρχές πριν από κάθε καταστροφή να διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και την ώρα της καταστροφής να μιλάνε για «πρωτοφανή» και «ακραία» καιρικά φαινόμενα, να κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στο λαό, να τάζουν πενιχρές αποζημιώσεις και αποσπασματικά έργα, που και αυτά ξεχνιούνται όταν σβήσουν οι κάμερες.

Το ΚΚΕ, δίνει μάχη για να δυναμώσει η διεκδίκηση του λαού για όλα αυτά που είναι αναγκαία να γίνουν με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης για την προστασία του λαού από καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Σήμερα, δίνουμε στη δημοσιότητα όλες τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής (Μενίδι, Φυλή, Μάνδρα, Κινέτα).

Σημειώνουμε εδώ, ότι από 3 Αυγούστου 2020, το ΚΚΕ έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για κατεπείγοντα έργα στην περιοχή της Κινέτας, όπου μέχρι και σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ολοκληρωμένα, πολύ περισσότερο δεν έχει προβεί στην επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων στην αντιπλημμυρική θωράκιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Αν όλες αυτές οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ, είχαν εισακουστεί από τις Κυβερνήσεις, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετική για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Αντί όμως να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οι Κυβερνήσεις και τα αρμόδια Υπουργεία απάνταγαν κάθε φορά στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΚΚΕ με « άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», παίζοντας κυριολεκτικά στα ζάρια τη ζωή και την περιουσία του λαού.

Διαφήμιζαν έργα αποσπασματικά που δε λύνουν το πρόβλημα αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων το μεταφέρουν, πρόβαλλαν διάφορες μελέτες που χρόνια έχουν εκπονηθεί και παραμένουν στα συρτάρια, βομβάρδιζαν με διάφορα χρηματικά ποσά που θα προορίζονταν δήθεν για την αντιπλημμυρική θωράκιση που ποτέ όμως ο λαός της περιοχής δεν είδε.

Το ΚΚΕ, όπως πάντα θα βρεθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής. Θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά. Από την επόμενη μέρα όμως, είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά, γιατί δεν ανεχόμαστε να ζήσουμε άλλη καταστροφή, γιατί δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...