spot_img

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη Φυλή

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Στον νέο Παιδικό Σταθμό θα φιλοξενηθούν τα εξής τμήματα:

α) τμήμα βρεφών, για βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών,

β) τμήμα νηπίων για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών,

γ) τμήμα νηπίων με αναπηρία για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι 6,5 ετών.

«Πρόκειται για τον πρώτο ιδιόκτητο Παιδικό Σταθμό που αποκτά η Δημοτική Κοινότητα και τα παιδιά που θα φοιτήσουν θα βρούν μια φιλόξενη και ασφαλή στέγη στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κτίριο της Χασιάς», σημειώνει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας πως, παρά τη δύσκολη συγκυρία, ο αγώνας για τα έργα πνοής συνεχίζεται άοκνα, σε όλους τους τομείς.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, έχει εμβαδόν 829,65τ.μ. σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1.239,12 τ.μ. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο και έχει σχεδιαστεί σαν ένα μεγάλο σπίτι, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που είναι και η τραπεζαρία του σταθμού. Διαθέτει τρεις αίθουσες απασχόλησης που έχουν άμεση πρόσβαση στην κεντρική αίθουσα του σταθμού και η κάθε μια από αυτές έχει το δικό της WC – λουτρό, για τη σωστή υγιεινή και καθαριότητα των νηπίων. Στο ισόγειο θα φιλοξενούνται τα νήπια και στον πρώτο όροφο τα βρέφη ενώ στο υπόγειο υπάρχουν χώροι στάθμευσης, το λεβητοστάσιο και βοηθητικοί χώροι.

Στον Α’ όροφο υπάρχουν δύο αίθουσες απασχόλησης και δύο ύπνου των βρεφών. Στον προαύλιο χώρο προβλέπεται σύμφωνα με τη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού, πράσινο για παιχνίδι και περίπατο ενώ θα τοποθετηθούν σειρές από σκίαστρα –πέργκολες για τις ζεστές ώρες και μήνες του χρόνου.

Ο νέος παιδικός σταθμός διαθέτει μια τεράστια κουζίνα 17,00 μ2 , που είναι τριπλάσια από τις προδιαγραφές που ορίζονται και ο χώρος ύπνου των νηπίων βρίσκεται δίπλα από τον χώρο της Διεύθυνσης, ώστε τα νήπια να επιβλέπεται άνετα από το προσωπικό και παράλληλα να έχουν οπτική επικοινωνία με τα άλλα παιδιά, ώστε να μην φοβούνται ή αισθάνονται απομονωμένα.

Η τοποθέτηση του συγκροτήματος δίνει τη δυνατότητα άμεσης εξόδου των νηπίων από τις αίθουσες για παιχνίδι στον αύλειο χώρο. Η διάταξη των χώρων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αυτονομία χώρων και κινήσεων, για κάθε ομάδα χρηστών.

Το κτίριο είναι βιοκλιματικό και έχει τη μέγιστη ενεργειακή αυτονομία που θωρακίζεται από την ισχυρή θερμομόνωση του, την εξασφάλιση φυσικού αερισμού και φωτισμού καθώς και τη φύτευσή του ενώ θα γίνει χρήση ήπιων μορφών ενέργειας προς εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. Διαθέτει κεντρικό σύστημα θέρμανσης που διασφαλίζει υγιεινή εσωτερική θερμοκρασία (18ο έως 22ο).

Τα δάπεδα των χώρων απασχόλησης και ύπνου είναι κατασκευασμένα από οικολογικά –αντιολισθηρά υλικά, ζεστά στην αφή και στην όψη, που καθαρίζονται εύκολα. Οι τοίχοι όλου του συγκροτήματος είναι βαμμένοι με οικολογικά –μη τοξικά χρώματα.

Ο «ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ Β ΖΑΙΤΩ Δ.Κ. ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ», είναι προϋπολογισμού : 2.159.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και γίνεται με μελέτη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...