spot_img

Πρωτούλης: «Έγκλημα εις βάρος του λαού η επέκταση της χωματερής της Φυλής»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Φωτό αρχείου

Το έγκλημα που συντελείται στη Φυλή σε βάρος των κατοίκων της Δ. Αττικής, το οποίο αφορά το σύνολο των εργατικών – λαϊκών οικογενειών του Λεκανοπεδίου, κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στον απέραντο σκουπιδότοπο της Φυλής, εκεί που θάβονται τα απορρίμματα όλου του Λεκανοπεδίου, εν έτει 2021, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει να φτιάξει ένα έργο για να συνεχίζει να γεμίζει σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η περιφερειακή αρχή έφερε για έγκριση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) γι’ αυτό το έργο του αίσχους που προβλέπει έναν νέο, 3ο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, χωρισμένο σε 3 κύτταρα που θα σκεπάσει τα υφιστάμενα κύτταρα και «πανωσηκώματα». Για την αντιστήριξη του τεράστιου αυτού «πάνω – πανωσηκώματος» και για τη δημιουργία του απαιτούμενου χώρου θα κατασκευαστεί περιμετρικά ανάχωμα, ένα χωμάτινο «μίνι σινικό τείχος» μήκους 1.535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων.

Επιπλέον προβλέπεται η χωροθέτηση του εργοστασίου καύσης αποβλήτων που, όπως σκόπιμα διαρρέεται, πρόκειται να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.

Τοποθετούμενος στη συνεδρίαση, ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέδειξε με πλήθος στοιχείων, όπως η τρομακτική άνοδος των νεοπλασιών και των θανάτων από καρκίνο, το έγκλημα που συντελείται. Προειδοποίησε δε τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους πως όσοι εγκρίνουν τη ΜΠΕ, «θα ψηφίζουν ένα έγκλημα».

Νωρίτερα, ο Γιάννης Πρωτούλης παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν έξω από την Περιφέρεια σωματεία και φορείς με αίτημα να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Σημειώνεται πως η διοίκηση Πατούλη, εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα ως μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής ζήτησε να αποσυρθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης από το Συμβούλιο και να οριστεί μονοθεματική συνεδρίαση ακόμη και έκτακτη του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της Αττικής.

https://www.youtube.com/watch?v=TXM_eaYS3MM&t=1s

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής.

Μετά από πολύωρη συζήτηση υπερψηφίστηκε τελικά με 51 ψήφους, δηλαδή των συμβούλων της διοίκησης Πατούλη (πλην της Ελένης Αβραμοπούλου), του φασίστα Τζήμερου και των «ανεξάρτητων» που στηρίζουν τη διοίκηση Πατούλη. 49 σύμβουλοι ψήφισαν κατά.

Εντύπωση για άλλη μια φορά προκάλεσε η ανέξοδη δήλωση του Πατούλη ότι η χωματερή θα κλείσει το 2025, συνεχίζοντας τον συνειδητό προεκλογικό και μετεκλογικό εμπαιγμό των προκατόχων του απέναντι στον λαό που μένει και εργάζεται στην περιοχή, αφού τη χωματερή θα την έκλεινε το 2014 η Δούρου. Και, βέβαια, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι σύμβουλοι της παράταξης Πατούλη σε αποστροφές του λόγου τους και επικαλούμενοι ότι είναι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι και σε πέντε και σε δέκα χρόνια να κλείσει, το θέμα είναι ότι με τη μελέτη, γίνεται μια αρχή… Ο νοών νοείτω δηλαδή.

Η παράταξη της Δούρου, «Δύναμη Ζωής», καταψήφισε τη Μελέτη αν και ήταν αυτή που ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για τον νέο 3ο ΧΥΤΑ στη Φυλή, με τις μεθοδεύσεις και τις αποφάσεις στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), δηλαδή με μυστικά Διοικητικά Συμβούλια τον Αύγουστο του 2019 και αποφάσεις που έγιναν γνωστές μετά από ένα μήνα.

Παρέμβαση για το θέμα εκτός του επικεφαλής της παράταξης, Γιάννη Πρωτούλη, έκανε η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, Αφροδίτη Αυγερινού (δείτε εδώ βίντεο), Στέλιος Μπενετάτος (δείτε εδώ βίντεο), Κωστής Παναγιώτου (δείτε εδώ βίντεο), Γρηγόρης Τημπλαλέξης (δείτε εδώ βίντεο) και Νίκη Χρονοπούλου (δείτε εδώ βίντεο), που απέδειξαν με τις μεθοδικά και επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τους, γιατί η παράταξη αντιτάσσεται χρόνια στην εγκληματική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή αλλά και σε όλη την Αττική επέκταση της χωματερής της Φυλής.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης και πρόεδροι ταξικών σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση Σωματείων και φορέων που είχε προηγηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα οι: Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) (δείτε εδώ βίντεο) ο ΣπύροςΚωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (δείτε εδώ βίντεο) και ο Θοδωρής Χαμαλίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φυλής (δείτε εδώ βίντεο).

Παρεμβάσεις, τέλος, έκαναν εκπρόσωποι φορέων και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Ας καθιερώσουμε την 28η Απριλίου ως «ημέρα Δημοκρατίας»!

Αίσθηση προκάλεσε το πρωί το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς  δέκτες.  Η επίσημη εξήγηση της Digea: «Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος...