spot_img

“Πόλεμος” για τα σκουπίδια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ένα δελτίο Τύπου από παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στο συνέδριο των ΦοΔΣΑ στα  Ιωάννινα στάθηκε η αφορμή ο άτυπος σύμβουλος της Ρένας Δούρου και σύζυγος της αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτης Μπιζά, πρώην συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπιζάς, να εξαπολύσει οξεία επίθεση προς πολλές κατευθύνσεις:

Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ αλλά και στον όμιλο Μπόμπολα:

«Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του στο συνέδριο των ΦοΔΣΑ τα είπε όλα: «Δεν συναρτάται λέει από τον τρόπο υλοποίησης και λειτουργίας των επιμέρους εγκαταστάσεων» ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δηλαδή μπορεί τις εγκαταστάσεις να τις έχει ο κ. Μπόμπολας ή ο κάθε Μπόμπολας αλλά κατά τα άλλα η διαχείριση να έχει δημόσιο χαρακτήρα!»

Στον κ. Πατούλη και τα λόμπι:

“Για τους στόχους του νέου ΕΣΔΑ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ λέει «εμείς ως ΚΕΔΕ δεν πρόκειται να αποδεχθούμε στόχους που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν είναι εφικτό να υλοποιηθούν». Ενοχλούν το λόμπι οι φιλόδοξοι στόχοι για την διαλογή στην πηγή γιατί όσο περισσότερο σκουπίδι ανακυκλώνεται  από τους ΟΤΑ, τόσο λιγότερο σκουπίδι θα μένει για τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων.”

Στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και στις ΣΔΙΤ:

“Για τις ΣΔΙΤ ο κ. Πατούλης είπε πως σαν  «ΚΕΔΕ δεν είμαστε αντίθετοι σε κανένα τρόπο χρηματοδότησης και διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων» και πως «δεν πρέπει πρωτοβουλίες της Κεντρικής Κυβέρνησης να δημιουργούν εμπόδια σε σχεδιασμό, έργα και προγραμματισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη» υπονοώντας τις ΣΔΙΤ Πελοποννήσου , Ηπείρου κλπ. Ζήτησε δε, να μην υπάρξει «καμία ακύρωση σχεδιασμών, έργων και διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί τη προηγούμενη περίοδο»!

Στις «αριστερές σουπιές»:

“Σε προσωπικό επίπεδο ούτε είχα, ούτε και έχω καμία αμφιβολία και για τον ρόλο του λόμπι και των αυτοδιοικητικών του εκπροσώπων (και όχι μόνο) σε ότι  αφορά τη υπόθεση των σκουπιδιών. Θέλω να πιστεύω πως τουλάχιστον αυτοί, έχουν αποκαλυφθεί όλα αυτά τα χρόνια. Έλα όμως που κοντά σε αυτούς υπάρχουν και κάτι άλλες σουπιές που παριστάνουν τους νεορεαλιστές και τους συνεργαζόμενους στην αριστερά και λένε τα ίδια πράγματα με τον κ. Πατούλη  χρησιμοποιώντας  μια  τάχα αριστερή ρητορική; Άραγε θα καταλάβει η αριστερά πως αυτές οι σουπιές που χύνουν μελάνι διαφορετικού χρώματος από τον κ. Πατούλη είναι το ίδιο ή και  περισσότερο επικίνδυνες;  Θα το καταλάβει ή θα της θολώσουν τα νερά οι αριστερές σουπιές; Το κολύμπι σε αυτά τα θολωμένα νερά δεν είναι απλά επικίνδυνο. Είναι θανατηφόρο.”

 

Πηγή: aftodioikisi.gr 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Ας καθιερώσουμε την 28η Απριλίου ως «ημέρα Δημοκρατίας»!

Αίσθηση προκάλεσε το πρωί το «μαύρο» στους τηλεοπτικούς  δέκτες.  Η επίσημη εξήγηση της Digea: «Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος...