spot_img

«Πόλεμος» ανακοινώσεων με φόντο την παραβατικότητα στον Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Διαδικτυακός «πόλεμος» μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Φυλής και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Παπαϊωάννου, έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, με αφορμή το σχόλιο του τελευταίου για τον δήμαρχο Χρήστο Παππού.

«Ο σημερινός δήμαρχος Φυλής μας εξήγγειλε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πως είχε συνάντηση με φορείς της αστυνομίας για περισσότερη αστυνόμευση της περιοχής μας … Δεν ξέρω τι γίνεται στην κάτω Κηφισιά που μένει ο κύριος δήμαρχος τα τελευταία χρόνια , πάντως στον Δήμο Φυλής γίνονται τρεις ληστείες την ημέρα!»

Μετά την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Δύναμη Συμμετοχής», το γραφείο Τύπου του δήμου λίγες ώρες αργότερα απάντησε με δελτίο Τύπου (με τίτλο «Απάντηση σε σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Παπαϊωάννου για την παραβατικότητα») το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αναφορικά με κακεντρεχές και ανακριβές σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Παπαϊωάννου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, για τον τόπο κατοικίας του Δημάρχου Χρήστου Παππού τον ενημερώνουμε ότι γεννήθηκε, εργάζεται και κατοικεί στα Άνω Λιόσια. Όσον αφορά την παραβατικότητα, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα του επισημαίνουμε ότι αρμόδια για την αστυνόμευση είναι η ΕΛΑΣ κι όχι ο Δήμος Φυλής.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Χρήστου Παππού στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδίδουν την προσπάθεια του Δήμου Φυλής να αναδείξει το πρόβλημα της παραβατικότητας στους αρμόδιους παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος έχει συναντηθεί με τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Τόσκα, το Γενικό Γραμματέα  Δημήτρη Αναγνωστάκη και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, όπως οι Υπαρχηγοί, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ο Αττικάρχης και οι Αστυνομικοί Διευθυντές της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής. Επίσης ο Δήμος κατόρθωσε:

-Να δεσμεύσει την Πολιτεία ότι θα παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου.

-Να λάβει την υπόσχεση ότι θα εγκατασταθεί στην περιοχή δύναμη της ΟΠΚΕ που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της βαριάς παραβατικότητας.

-Να συμφωνήσει για την υπογραφή κειμένου συνεργασίας με την ΕΛΑΣ στην οποία θα αναλαμβάνονται από τα δύο μέρη συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Το κείμενο αναμένεται να έρθει σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συστήνουμε στον Κώστα Παπαϊωάννου να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του. Ιδίως επειδή ανήκει σε μια δημοτική παράταξη που όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αλλά προκαλούσε τη νοημοσύνη των δημοτών. Άλλοτε υποστηρίζοντας ότι και στο Κολωνάκι να ζούσαν τα ίδια θα αντιμετώπιζαν κι άλλοτε συμβουλεύοντας τους δημότες να αποσιωπούν την παραβατικότητα για να μην απαξιώνεται ο Δήμος και πέφτουν οι τιμές των ακινήτων…”

«Όλο μέλι, μέλι και από τηγανίτα τίποτα»

Άμεση ήταν η απάντηση του (αντιπροέδρου του Δ.Σ. Φυλής) Κώστα Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέφερε σε νέα του ανακοίνωση:

«Επειδή έκανε την τιμή να αναφερθεί στο πρόσωπό μου, με επίσημο μάλιστα δελτίο Τύπου, η διοίκηση Παππού, σχετικά με σχόλιο που έκανα στο facebook, αισθάνομαι τη (μέγιστη) υποχρέωση να απαντήσω, με τη σειρά μου, το ίδιο επίσημα:

Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την νοημοσύνη των κατοίκων του ενιαίου δήμου Φυλής, όπως είναι, επίσης, προφανές πως ο κυρίαρχος λαός, όταν έρθει η ώρα, θα το αποδείξει.

Χάρη στο δελτίο Τύπου του δήμου είδα (ξανά) το (πλούσιο) φωτογραφικό υλικό από τις επαφές και συναντήσεις του δημάρχου Χρήστου Παππού, για το θέμα της παραβατικότητας. Αν εξαιρέσω τους αστυνομικούς, κάθε βαθμίδας, που προσπαθούν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν και με κίνδυνο της ζωής τους για την ασφάλεια των κατοίκων, οι υπόλοιποι κύριοι – υψηλά ιστάμενα στελέχη όλοι – δεν έχουν κάνει τίποτα για την εγκληματικότητα στην περιοχή μας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα . Ίσως γιατί μπορεί να φαντάζει ως  δεδομένο ότι ο δήμος Φυλής εκτός από χωματερή απορριμμάτων μπορεί να διαθέτει και κοινωνική χωματερή.

Επίσης, χάρη στο δελτίο Τύπου του δήμου, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω (ξανά) σε ότι αφορά τη διοίκηση Παππού την αξία της λαϊκής μας παροιμίας: «όλο μέλι, μέλι και από τηγανίτα τίποτα».

Σε ότι με αφορά, σκοπεύω να παραμείνω λαλίστατος, όσο τουλάχιστον ζω στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία, εκτός αν αποφασίσω να μετακομίσω στην Βενεζουέλα, χώρα που ίσως να εκφράζει κάποιους άλλους πολιτικούς .

Τέλος, θα ήθελα πραγματικά πολύ να προσκομίσω κάποιο φωτογραφικό υλικό με τον επικεφαλής της παράταξής μας Δημήτρη Μπουραΐμη, από τις συναντήσεις του ως δήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Φυλής αλλά όταν εμείς είχαμε την ευθύνη της διοίκησης, δίναμε βαρύτητα στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και την συνένωση των τριών δήμων, χωρίς να ψάχνουμε φωτογραφικό φακό για να απαθανατίσει την κάθε μας στιγμή».

Κώστας Παπαϊωάννου

Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Φυλής

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...