spot_img

«Περιορίστηκε η παραβατικότητα στη Δυτική Αττική» είπε ο Τσίπρας από τα Άνω Λιόσια (video)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Την άποψη πως η εγκληματικότητα στον Δήμο Φυλής και στη Δυτική Αττική έχει περιοριστεί, εξέφρασε από τα Άνω Λιόσια ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στα εγκαίνια του νέου κτιρίου Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τελευταίες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. (μιλώντας μάλιστα και με στατιστικά στοιχεία), ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τους Ρομά. Παράλληλα, αποκάλυψε την επικείμενη δημιουργία στην περιοχή φωτοβολταϊκού πάρκου που θα έχει ως αποτέλεσμα την δωρεάν διανομή ρεύματος στους δημότες, αλλά και την αναβίωση της Σιδηροδρομικής Γραμμής από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα!

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες.

Ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής. Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας επίσημα στοιχεία που συντείνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που αποδίδει αποτελέσματα.

Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες.

Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Μιλώντας για το συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της ασφάλειας στην περιοχή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εξής:

– Στην ενίσχυση, από το περασμένο καλοκαίρι, του δυναμικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής με 210 νέους αστυνομικούς και συγκεκριμένα, 30 αξιωματικούς, 25 αρχιφύλακες, 130 αστυφύλακες και 25 ειδικούς φρουρούς.

– Η ΕΛΑΣ, έχει πλέον στην περιοχή, ένα μάχιμο κέντρο, από το οποίο μπορεί πλέον να ελέγχει την κατάσταση και να ενισχύει τους μηχανισμούς πρόληψης πιθανών παραβατικών και εγκληματικών πράξεων.

– Τα τελευταία χρόνια δόθηκε σημαντικό βάρος στις περιπολίες. Μέσα σε έναν χρόνο, από τον Οκτώβριο του ’16 ως τον ίδιο μήνα του ’17, οι περιπολίες στο σύνολο της Δυτικής Αττικής σχεδόν διπλασιάστηκαν. Επίσης, είναι πιο αυξημένες τους πρώτους μήνες του ’18, γεγονός που έχει συμβάλει στον σημαντικό περιορισμό παραβατικών πράξεων.

– Τους πρώτους μήνες του ’18 έχουν ήδη καταγραφεί 1.100 συλλήψεις, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ στον τομέα της πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος στη Δυτική Αττική.

Για τον τομέα των Υποδομών, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζωτικής σημασίας έργα εγκατάστασης παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή, καθώς και στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία του δήμου με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εξέφρασε δε την ελπίδα, το έργο να βρει μιμητές και σε άλλους δήμους. Όπως είπε, το σχέδιο αξιοποιεί μια μεγάλη θεσμική καινοτομία, που έφερε η κυβέρνηση πολύ πρόσφατα, στις αρχές του 2018 και αφορά την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 1 μεγαβάτ, με στόχο να παράσχει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε εκατοντάδες ευάλωτες ομάδες και οικογένειες που διαμένουν στον Δήμο Φυλής.

Για τον τομέα των μεταφορών, αναφέρθηκε:

-Στην υλοποίηση ενός συνολικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση της διασύνδεσης της περιοχής, επενδύοντας στον τομέα των σιδηροδρόμων.

-Στην αποκατάσταση της λειτουργίας, «παρά την προσωρινή ταλαιπωρία των πολιτών» και την αναβάθμιση του σταθμού του προαστιακού στα Άνω Λιόσια.

-Στη λειτουργία, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Ζεφύρι, αφού επιλύθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε σχέση με τις συνδέσεις.

Επίσης, όπως είπε, ξεκίνησαν οι μελέτες και θα παραδοθούν στα τέλη του καλοκαιριού για την αναβίωση της Σιδηροδρομικής Γραμμής από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα. Στο έργο προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία νέου κλάδου προαστιακού σιδηρόδρομου από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα, εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο, σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Το συνολικό μήκος του νέου κλάδου του προαστιακού θα είναι 36 χιλιόμετρα και θα εξυπηρετεί τον Δήμο Φυλής, τον Ασπροπύργο, την Ελευσίνα, το Λουτρόπυργο, καθώς και το Νεράκι, τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα.

Για την στήριξη των Ρομά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναλυτική χαρτογράφηση των οικισμών σε όλη την Ελλάδα και στα μέτρα για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, με άξονες:

-Την άμεση εξάλειψη των ακραία υποβαθμισμένων καταυλισμών, με την μετεγκατάσταση των ανθρώπων που ζουν εκεί σε αξιοπρεπή καταλύματα, με τη συνεργασία του υπουργείου, των περιφερειών και των δήμων.

-Την προετοιμασία της σταδιακής πλήρους κοινωνικής ένταξης των Ρομά, με έμφαση στην εκπαίδευση, απασχόληση και υγεία.

-Την άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με την επιδότηση ενοικίου αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος, όπως άλλωστε ισχύει για το σύνολο των συμπολιτών μας με αντίστοιχα εισοδηματικά κριτήρια, που το έχουν ανάγκη.

Την λήψη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, με την προϋπόθεση να παρακολουθούν τα παιδιά της κάθε οικογένειας Ρομά ανελλιπώς το σχολείο.

-Την ίδρυση των λεγόμενων πολύκεντρων της κάθε κοινότητας, σε δημόσιο οικόπεδο, σε προκατασκευασμένους οικίσκους, όπου τα παιδιά θα υποστηρίζονται εκπαιδευτικά και υγειονομικά.

«Δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές υποβαθμισμένες»

Από κει και πέρα, εντυπωσιασμένος από το σημαντικό έργο και την πρωτοπόρα δραστηριότητα του Δήμου Φυλής δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το δήμαρχο της Φυλής Χρήστο Παππού.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και τους ενημέρωσε για τους άξονες του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου του δήμου και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά, τα ενεργειακά, τα κτιριακά, τις υποδομές, τις αναπλάσεις και την κοινωνική πολιτική.

Ο Χρήστος Παππούς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε προς τον πρωθυπουργό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου στην αναπτυξιακή προσπάθεια του δήμου, αλλά και όλων των υπουργείων, τα οποία δίνουν, καθημερινά, χείρα βοηθείας.

Αναφορικά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, υποστήριξε ότι εκτός από το νέο κτίριο των αστυνομικών υπηρεσιών και τα οκτώ ειδικά οχήματα που έχει προσφέρει ο δήμος, η δημοτική αρχή είναι στη διάθεση του υπουργείου για κάθε βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μελέτη αποκατάστασης της Χωματερής και τη σύνδεση του έργου με την ενεργειακή αυτοτέλεια του δήμου, καθώς και για τη στήριξη των φτωχών νοικοκυριών όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μάλιστα, με ιδιόχειρη σημείωση στο βιβλίο των υψηλών επισκεπτών του δήμου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος: «Εντυπωσιασμένος από το σημαντικό έργο και την πρωτοπόρα δραστηριότητα του Δήμου Φυλής. Επισκέφτηκα το Δήμο για να δώσουμε όλοι μαζί, το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές “υποβαθμισμένες”, όταν υπάρχει όραμα και βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα». 7-3-2018, Αλέξης Τσίπρας», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Το χειρόγραφο μήνυμα στο δημαρχείο Άνω Λιοσίων [pics] | Newsit.gr

https://www.youtube.com/watch?v=ygCV6mjOKlY&t=1s

{gallery}2018-02/tsi{/gallery}

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...