spot_img

Παππούς… όπως λέμε Τσίπρας

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πραγματικά με όλα αυτά που διαβάζει κανείς στο διαδίκτυο, αναρωτιέται αν εθελοτυφλούμε σε αυτό το δήμο ή είμαστε όντως τυφλοί.

Εδώ και μια πενταετία βλέπουμε αγαστή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διοίκησης Παππού με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να εξυμνεί  το έργο του απερχόμενου δημάρχου ειδικά στον τομέα της παραβατικότητας, ενώ βλέπουμε την συριζαία περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σφιχταγκαλιασμένη με την –ακροδεξιά- όπως αναφέρθηκε διοίκηση του δήμου Φυλής, ανταλλάσοντας ασφαλτοστρώσεις και λάμπες Led με μειωμένα κατά 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο αντισταθμιστικά οφέλη.

 

Αναστάσης ΑτζάμποςΔιερωτάμαι λοιπόν γιατί δεν βρέθηκαν Κασσάνδρες κατά την διάρκεια της πενταετίας να προφητεύσουν με ακρίβεια το δυσοίωνο μέλλον αυτών των συνεργασιών αλλά εμφανίζονται ως μετά Χριστόν προφήτες και μας μιλούν για το άλογον της επιλογής του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξει τον Χρήστο Παππού μέσω των υποψηφιότητας των τοπικών στελεχών του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Εποχής;

Στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση και μόνο κατακριτέο δεν είναι να αντιγράφεις ιδέες άλλων πολιτικών που τα κατάφεραν νωρίτερα από εσένα. Δυστυχώς για όλους μας ο Χρήστος Παππούς αποφάσισε να αντιγράψει –ανάμεσα στους τόσους σημαντικούς πολιτικούς ηγέτες που έχουν περάσει ανα τον κόσμο και την Ελλάδα όπως ο Τσώρτσιλ και ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος- τον πλέον «πετυχημένο» πρωθυπουργό που πέρασε τα τελευταία χρόνια. Φυσικά εννοώ  τον Αλέξη Τσίπρα.  Μια σειρά παραδειγμάτων αποδεικνύουν την πραγματικότητα για το πόσο όμοια είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την απερχόμενη διοίκηση και πόσο πολύ έχει υιοθετήσει ο Χρήστος Παππούς την συμπεριφορά και τους  τακτικισμούς του Τσίπρα -προς μεγάλη ικανοποίηση των στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής μας- οπότε ας τα αναλύσουμε.

  1. Βασική αρχή της διοίκησης Παππού είναι ότι δεν απαντάμε –ουσιαστικά- σε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή που μας στριμώχνει στον τοίχο (όπως το γιατι δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι μελέτες που έγιναν για την επικινδυνότητα της χωματερής για την υγεία των κατοίκων) δηλαδή ότι κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν την ρωτάνε γιατί έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τις τράπεζες υπουργοί και υφυπουργοί της στην χορήγηση δανείων, σε σύγκριση με τους απλούς πολίτες.
  2. Για να εξασφαλιστεί η κομματική-παραταξιακή πειθαρχεία θα πρέπει να έχουμε ικανοποιημένα –πρώτα από όλα- τα δικά μας παιδιά. Για τον λόγο αυτό βλέπουμε συζύγους, αδερφές και γραμματείς αντιδημάρχων (πρώην ή νυν) να παίρνουν δουλειές σωρηδόν ή να προσλαμβάνονται ως ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου (με 20.000 ευρώ σύμβαση τον χρόνο) κάτι αντίστοιχο με τις περιπτώσεις Καρανίκα και Πετσίτη στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
  3. Μια τακτική που φαίνεται να αρέσει πολύ στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης του Χρήστου Παππού είναι η εγκαινίαση ανύπαρκτων έργων. Έχουμε δει να στήνονται πραγματικές φιέστες στον Δήμο μας, με συγκινητικές αναφορές στην υπερπροσπάθεια του δημάρχου να ξεπεράσει κάθε πιθανό εμπόδιο που βρέθηκε μπροστά του, ώστε να καταφέρει να φέρει τα έργα(;) στο στάδιο της θεμελίωσης, είτε είναι παιδικοί σταθμοί είτε στέγης σπιτιών συλλόγων που ΘΑ γίνουν, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την φανταχτερή φιέστα εγκαινίασης  του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης από τον Αλέξη Τσίπρα.
  4. Η δημόσια έκφραση βαρύγδουπων δηλώσεων προς τέρψη του κομματικού κοινού από τον Πρωθυπουργό όπως «μειώθηκε η ανεργία» ή «βγήκαμε από τα μνημόνια» είναι μια τακτική που ακολουθεί και ο δικός μας δήμαρχος με αντίστοιχες εκφράσεις όπως «εκμηδενίστηκε η παραβατικότητα» και «κλείνει άμεσα η χωματερή». Βέβαια στην πράξη κάνει ακριβώς τα αντίθετα καθώς στις αρχές του Φεβρουαρίου ψήφισε την ΕΠΕΚΤΑΣΗ των στραγγισμάτων ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ για ακόμα 4 χρόνια.
  5. Την τελευταία τετραετία πάρθηκαν δύο μεγάλες πρωτοβουλίες από τους δύο πολιτικούς ηγέτες με ακριβώς την ίδια τακτική και ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Η πρώτη –χρονικά- ανήκει στον Χρήστο Παππού ο οποίος πήρε την απόφαση να αποδεχτεί ένα ανύπαρκτο αλλά υπέρογκο χρέος 500 εκατομμυρίων ευρώ για τον Δήμο μας και μετά παρουσίασε τον εαυτό του ως σωτήρα και ρυθμιστή της ιστορίας της περιοχής μας. Την αντίστοιχη πρωτοβουλία που πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών (να αναγνωρίσει το όνομα της Μακεδονίας στην γείτονα χώρα και να παραχωρήσει το δικαίωμα στην εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος για οικονομικά οφέλη)και να γράψει και εκείνος με χρυσά(;) γράμματα το όνομα του στην ιστορία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Το δεύτερο κοινό στοιχείο σε αυτό το παράδειγμα είναι ότι κανείς από τους δύο δεν υπολογίζει μέχρι και σήμερα την εναντίωση όλου του υπολοίπου κόσμου –εκτός των δικών τους- σε αυτές τις πρωτοβουλίες που καταλήγουν να έχουν επιζήμια αποτελέσματα τόσο για τον δήμο όσο και για την χώρα μας.
  6. Η δημιουργία αρνητικού κλίματος για τους αντιπάλους τους είναι το πρώτο σημείο επαφής για τα δύο επιτελεία. Είδαμε να σέρνεται μια παραφιλολογία από τους διοικούντες και τα μέσα που ελέγχουν προς τον κόσμο, για ένα δήθεν έλλειμα που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο στα χρονικά του δήμου μας(!) όπως χαρακτηρίστηκε , κάτι που όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας δημιούργησε φοβερές προσδοκίες στον περίγυρο της διοίκησης για κάθαρση και τιμωρία. Τελικά οι ίδιοι που ανακάλυψαν αυτό το τρομερό οικονομικό έγκλημα κατέρριπταν την καταγγελία τους στους ετήσιους προϋπολογισμούς του 2016,2017,2018 και του 2019  που έφεραν προς ψήφιση και πέρασαν, χωρίς την παραμικρή υπόνοια επιβεβαίωσης των όσων ψευδών κατηγοριών καταλόγιζαν στον πρώην Δήμαρχο. Πλέον έχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον κόσμο που τους διαβάζει, πέφτοντας στην παγίδα που οι ίδιοι έστηναν, δεν βρίσκεις ούτε λέξη για το συγκεκριμένο θέμα από τους ελεγχόμενους ανεξάρτητους.
  7. Τσίπρας – Καμμένος ή Παππούς – Καμπόλης;

Όποιο δίδυμο και αν προτιμάτε οι ομοιότητες στις σχέσεις τους είναι περισσότερες από όσες πιστεύετε. Διότι μπορεί να τα έσπασαν οι μέχρι πρότινος στενοί συνεργάτες (Παππούς-Καμπόλης) και να εκτοξεύουν μύδρους μέσω των παρατάξεων τους, όμως κανείς από τους δύο δεν δίνει χειροπιαστές αποδείξεις για τις ανομίες και την διαφθορά που φωνάζει και ισχυρίζεται πως έχει κάνει ο ένας στον άλλον, ενώ υπάρχουν ακόμα και τώρα -αρκετές- φωνές ότι η ρήξη τους είναι «φτιαχτή» και για τα μάτια του κόσμου, ότι ακριβώς λέγεται και για το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου και την μετακυβερνητική σχέση τους.

Άλλωστε όπως ακριβώς αντέδρασε ο Τσίπρας υπέρ του Καμμένου στην διαμάχη με τον Κοτζιά –σε εκείνο το περίφημο υπουργικό συμβούλιο- και παραίτησε τον υπουργό εξωτερικών, έτσι ακριβώς είχε αντιδράσει και ο Παππούς υπέρ του αντιδημάρχου του, που είχε ζητήσει την καρατόμηση του Γκίκα Χειλαδάκη από πρόεδρο της ΚΕΔΗΦ και την ολοκληρωτική απομάκρυνση του από την παράταξη τους.

Η βασική διαφορά στον επίλογο όλων αυτών των ομοιοτήτων και κάτι που πιστώνεται στα πολύ υπέρ του απερχόμενου δημάρχου, είναι ότι δεν έχει συνεργάτη που να μοιάζει στον Πολάκη. Το κρατάμε και αυτό και κρίνουμε την διοίκηση που ασκήθηκε στην χώρα και την περιοχή μας όλη την τετραετία και όχι μόνο το τελευταίο εξάμηνο. Ούτε ένα νέο σχολείο, ούτε κέντρο υγείας, ούτε δημοτικό θέατρο, κλείσιμο της ΚΕΔΗΦ των 1000 ωφελούμενων την ημέρα και αύξηση της παραβατικότητας σε όλα τα επίπεδα. Αυτά είναι τα έργα που θα παραδώσει στον δήμο μας η απερχόμενη διοίκηση.

Υ.Γ

Πρέπει να καταλάβει η πλατιά μάζα του κόσμου ότι η πολιτική κριτική και αντιπαράθεση έχει συγκεκριμένο και οριοθετημένο πλαίσιο που δεν σκοπεύω ουδέποτε να αποκλίνω από αυτό. Τις προσωπικές επιθέσεις προς τους πολιτικούς αντιπάλους  για να κερδίσει κάποιος πολιτική υπόσταση και πόντους, τις αφήνω για εκείνους που δεν έχουν πολιτικό λόγο ή επιχειρήματα. Δηλώνω κάθετα αντίθετος με αυτή την αναχρονιστική τακτική –και ας έχω πέσει θύμα της πολλάκις- ενώ όσοι περιμένουν να λειτουργήσω έτσι, μάλλον θα μείνουν για πάντα στην αναμονή. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να αποδομήσεις τον πολιτικό παράγοντα Χρήστο Παππού αλλά δεν μπορείς να του προσάψεις το παραμικρό για το γεγονός ότι είναι σωστός οικογενειάρχης, έχοντας εμφυσήσει στην οικογένεια και τα παιδιά του τις σωστές ηθικές και αξίες. Ειδικά σε μια εποχή που αυτές είναι δυσεύρετες.

Αναστάσης Ατζάμπος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...