spot_img

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, οι αυτοψίες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής από τους ελεγκτές– μηχανικούς της ΚΤΥΠ. Α.Ε (πρώην ΟΣΚ), με αντικείμενο την κατάλληλότητά τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019.

Η ΚΤΥΠ ΑΕ ανταποκρίθηκε στα πιεστικά αιτήματα του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια και ξεκίνησε από το Δήμο Φυλής τους πρώτους ελέγχους των σχολικών μονάδων της Αττικής. Προηγήθηκαν οι έλεγχοι που είχε διενεργήσει στα σχολεία ο Νίκος Χατζητρακόσιας, με κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, την ημέρα του σεισμού αλλά και την επομένη.

Τρία κλιμάκια της ΚΤΥΠ ΑΕ, συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Θανάση Σχίζα, εξέτασαν τα 15 Γυμνάσια και Λύκεια που λειτουργούν στο Δήμο και διαπίστωσαν πως τα σχολεία άντεξαν στο σεισμό.

Ιδιαίτερη προσοχή έδωσαν στα κτίρια του 3ου Γενικού Λυκείου και του 2ου ΕΚ, όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος, λόγω της παλαιότητας κατασκευής τους. Ειδικά σε αυτά τα δυο κτιριακά συγκροτήματα οι ελεγκτές εξεπλάγησαν ευχάριστα αφού  όχι μόνο δεν διαπιστώθηκαν ζημιές και φθορές αλλά έμειναν σχεδόν ανέπαφα από το σεισμό.

Στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο διαπιστώθηκαν ζημιές στην τοιχοποιία δυο αιθουσών και μικρορωγμές σε άλλα σημεία, ωστόσο, σε κανένα από τα δυο κτίρια δεν υπάρχουν βλάβες που να θέτουν σε κίνδυνο την ευστάθεια του κτιρίου αφού δεν έχει χτυπηθεί από το σεισμό ο φέρων οργανισμός.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Ξενοφών Βαμβακερός ο οποίος είχε στενή συνεργασία με το Νίκο Χατζητρακόσια προκειμένου να επιταχυνθούν οι έλεγχοι στα σχολεία εξέφρασε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής για την άμεση κινητοποίηση,  καθώς, όπως είπε, είναι ο πρώτος Δήμος που ελέγχει τα σχολεία του μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019.

Τα σχολεία στα οποία έγινε αυτοψία είναι το 1ο,2ο,3ο και 4ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, το εσπερινό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων , το 1ο ,2ο και 3ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων, το 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, το 2ο Ε.Κ. Δυτικής Αττικής , το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, το Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου και το Γυμνάσιο και Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει έλεγχος από κλιμάκια της ΚΤΥΠ ΑΕ και στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου. 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ελεγχθούν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

«Κινηθήκαμε με ταχύτητα, συντονισμό και μεθοδικότητα. Ακολουθήσαμε τη σαφή οδηγία του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού και την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά το σεισμό είχαμε κάνει αυτοψίες στα περισσότερα σχολεία ενώ  το Σάββατο που ολοκληρώσαμε τους ελέγχους είχαμε ξεκάθαρη εικόνα. Τώρα περιμένουμε τις επίσημες εκθέσεις από τα κλιμάκια της ΚΤΥΠ Α.Ε. που έκαναν τους ελέγχους για να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία στις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου των κτιρίων προχωράει κανονικά. “ Δώσαμε προτεραιότητα στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων και των υπηρεσιών. Θέλω να επισημάνω ότι οι αυτοψίες αποτελούν αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), που ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων. Μόνο τα κλιμάκιά της μπορούν να υπογράφουν τα σχετικά Φύλλα Ελέγχου. Ο δικός μας ρόλος, ως Δήμος Φυλής, είναι υποστηρικτικός: Συλλέγουμε τα αιτήματα των συνδημοτών μας, τα ταξινομούμε, τα προωθούμε στη ΔΑΕΦΚ και συνοδεύουμε τα κλιμάκια στις αυτοψίες. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα χρειαστούμε αρκετές μέρες για να ολοκληρώσουμε τις αυτοψίες, γιατί ο αριθμός των κλιμακίων που έχει διαθέσει η ΔΑΕΦΚ στο Δήμο Φυλής είναι περιορισμένος, αφού δεν είναι ο μόνος Δήμος της Αττικής που επλήγη από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Σχίζας. 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς παρακολουθεί στενά το θέμα και είναι ενήμερος για την κατάσταση των σχολικών μονάδων, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες, για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων από την Πολιτεία, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...