spot_img

Νέα επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Ζεφύρι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Για ακόμη μια φορά, συγκεκριμένα την τρίτη τους τελευταίους δύο μήνες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ζεφυρίου το πρωί της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021 για να συζητήσει εκ νέου το θέμα της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός είχε προαναγγείλει την επίσκεψη, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του Επιχειρησιακού Σχεδίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου 2021. Στην πρώτη επίσκεψή του, στις 3 Μαρτίου 2021, είχε ζητήσει από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ την εκπόνηση ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου με βασικό στόχο της εξάλειψη του εμπορίου ναρκωτικών από την περιοχή.

Βασική παράμετρος του σχεδίου που εφαρμόζεται, ήδη, είναι η αυξημένη καθημερινή αστυνομική δραστηριότητα σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου Φυλής, από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων και των απόλυτα εξειδικευμένων, όπως των ΤΑΕ, των ΟΠΚΕ, της Δίωξης Ναρκωτικών, των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, διεξάγονται εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διαφορετικά, κάθε φορά σημεία. Σημαντική παράμετρο αποτελεί το γεγονός ότι το συντονισμό όλων των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν διατεθεί κατευθύνει, καθημερινά, ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Εκφράζοντας την πολιτική βούληση του Υπουργείου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει, σε όλους τους τόνους, ότι θα ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής κι ότι θα απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από το Δήμο Φυλής, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι παριστάμενοι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Έχει, επίσης, καταστήσει σαφές ότι το σχέδιο θα έχει όση διάρκεια απαιτηθεί κι ότι τα αποτελέσματά του θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. «Οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται, καθημερινά, στην περιοχή μέχρι να μπορέσουν να αναπνεύσουν οι κάτοικοι. Θα διαρκέσει μέχρι να φέρει τα αποτελέσματα που προσδοκούμε. Είμαστε εδώ σε καθημερινή βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας.

Έχουν συμβεί πολλά πράγματα εδώ τα προηγούμενα χρόνια και δεν θέλουμε να επαναληφθούν», τόνισε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Είμαστε άγρυπνοι καθημερινά, πιστεύουμε ότι κάνουμε καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται και άλλο προσωπικό, καλύτερα εκπαιδευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να συνεργάζεται με τους κατοίκους, να συλλαμβάνει και να παραπέμπει στη δικαιοσύνη τους ενόχους, όσοι παραβατούν και όσοι παρανομούν, όσοι είναι καθέξιμοι εγκληματίες που διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή, που χρησιμοποιούν όπλα αυθαίρετα, που κατά κάποιο τρόπο εμποδίζουν την ομαλή, ειρηνική, κοινωνική ζωή».

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν αναλυτικά στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου, από τα οποία διαπιστώθηκε πρόοδος στη, λεγόμενη, βαριά παραβατικότητα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων και η οπλοχρησία, αλλά και στα ελαφρύτερα αδικήματα, όπως οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η ηχορύπανση και η διατάραξη κοινής ησυχίας. Ειδικά στο εμπόριο ναρκωτικών γνωστοποίηθηκε η σύλληψη 14 εμπόρων και η κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διάθεση μιας ακόμα ΟΠΚΕ για το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια, η εντατικοποίηση των ελέγχων στα λεωφορεία και στο προαστιακό και η ενίσχυση των υπολοίπων δυνάμεων που επιχειρούν σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια.

Από πλευράς Δήμου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, ενώ από πλευράς ΕΛ.ΑΣ αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής και επιτελικών υπηρεσιών. Κατά την αναχώρησή του ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει κι ότι η εξάλειψη του εμπορίου ναρκωτικών από την περιοχή αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...