spot_img

«Μένουμε Σπίτι, μένουμε Όρθιοι»

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Δυτική Αττική, 14/4/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Την ώρα που η κυβέρνηση προτάσσει το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» υπάρχουν αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική που ανήκουν στους ευάλωτους πληθυσμούς που όχι μόνο στέγη δεν έχουν αλλά στερούνται και τα στοιχειώδη.

Οι άστεγοι, οι άποροι, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι ρομά, οι διαμένοντες σε προσφυγικούς καταυλισμούς και άλλοι άνθρωποι σε ανάγκη, βρίσκονται τούτη την ώρα σε πολύ δυσχερή κατάσταση όχι μόνο λόγω του κινδύνου να νοσήσουν αλλά και να συμβάλλουν στη μετάδοση του ιού.

Συγχρόνως, η παρούσα υγειονομική κρίση αναδεικνύει τις σημαντικές και από χρόνια συσσωρευμένες ευαλωτότητες της Δυτικής Αττικής και των κατοίκων της.

Μια εκρηκτική συνύπαρξη μονάδων βαριάς και ρυπαντικής βιομηχανίας σε συνδυασμό με μια τεράστια υγειονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση από χωματερές απορριμμάτων, αδρανών υλικών και άλλες οχλούσες δραστηριότητες, συνιστά υπαρκτή διάκριση της περιοχής από άλλες της Αττικής.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τη δραματική έλλειψη, με πολιτική επιλογή, δομών πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και άλλων επαρκών κοινωνικών δομών, σε ένα υποβαθμισμένο οικιστικό περιβάλλον με μεγάλη ανεργία και επισφαλή εργασία, όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό των τεράστιων ανισοτήτων εις βάρος της Δυτικής Αττικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει άμεσα να στρέψει το βλέμμα της ουσιαστικά στα προβλήματα που η υγειονομική κρίση έχει αναδείξει σε όλο τους το μεγαλείο και άμεσα να ενεργοποιηθεί για να «κλείσει» αυτά τα ελλείμματα με τρόπο που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο-κάτοικο-πολίτη και την ποιότητα ζωής του.

Ο κόσμος της Δυτικής Αττικής, που συνολικά είναι η φτωχότερη περιοχή της Αττικής, δεν πλανάται πλέον από τα επικοινωνιακά εφέ του επιτελικού κράτους. Οι ανάγκες είναι υπαρκτές και επείγουσες και οι ευθύνες ολιγωρίας της κυβέρνησης βαρύτατες. Ας σταματήσει η Πολιτεία να θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους αόρατους και να εφαρμόσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, κινητοποιώντας την Περιφέρεια, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα:

  • •Να ενισχύσει με προσλήψεις προσωπικού, υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας τις υπάρχουσες Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας και το Θριάσιο Νοσοκομείο. Παράλληλα, να γενικευθούν τα διαγνωστικά τεστ ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, για την αποφυγή της διασποράς του ιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • •Να ενισχύσει εισοδηματικά όλα τα νοικοκυριά που έχασαν μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους λόγω της πανδημίας και δεν καλύπτονται από μισθό, σύνταξη ή άλλο επίδομα.
  • •Να πάρει γρήγορα αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφαινόμενης έκρηξης της ανεργίας.

Τα μέλη της ΝΕ Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, ευχόμαστε σε όλες και σε όλους Καλό Πάσχα, υγεία και υπομονή, μέχρι να περάσει αυτή η πρωτόγνωρη πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή.

Μέχρι τότε βέβαια, όλες και όλοι μας “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε όρθιοι”.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...