spot_img

Κλείνει τα σχολεία και πετάει το «μπαλάκι» στην Πολιτεία ο Δήμος Φυλής για το θέμα των επιθέσεων στους μαθητές

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Διαχρονικό πρόβλημα η παραβατικότητα ή εγκληματικότητα -ή όπως θέλει ο καθένας να την ονομάσει- στον Δήμο Φυλής, ωστόσο αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει συμβεί ξανά, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμος Φυλής αποφάσισε και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ανακοίνωσε, πως για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, τα σχολεία σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις στους μαθητές, λόγω και της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στην πόλη και πλέον έχει μεταφερθεί και έξω από τις πόρτες των σχολείων.

Ποια η ανάγνωση της απόφασης;

Αυτό που θέλουμε κι ελπίζουμε σαν κάτοικοι αυτού του τόπου, είναι η χαμένη αυριανή ημέρα διδακτικής ύλης, να μην πάει «στράφι» και να μην περάσει ως ένα συνηθισμένο -για τις… κακές γλώσσες- επικοινωνιακό τέχνασμα της διοίκησης, που αυτή τη φορά, πολύ απλά, δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν μπορεί να μείνει στις απλές «διαμαρτυρίες» όπως με το θέμα των σκουπιδιών και της Χωματερής.

Δεν μπορεί να μείνει στην ανούσια… περιγραφή του προβλήματος όπως γίνεται τόσα χρόνια που οι ορδές των παραβατικών συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτες.

Οι διοικούντες πρέπει να χτυπήσουν για τα καλά το καμπανάκι στους κυβερνώντες για να καταλάβουν ότι δεν γίνεται αυτή η περιοχή να συνεχίσει να αποτελεί την πίσω αυλή της Αττικής, το μέρος που πρώτα απ’ όλα σκέφτηκαν να στοιβάξουν τους πρόσφυγες και να «θάψουν» κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται.

Να μπορέσουν να τους καταστήσουν σαφές ότι σε μια περιοχή πραγματικά ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ιδέες όπως αυτές της συγχώνευσης των τμημάτων και της κατάργησης αστυνομικών ομάδων περιπολίας,δεν γίνεται καν να υπάρχουν.

Να αποδείξουν ότι ο Δήμος που λαμβάνει πάνω από 30 εκατ. ευρώ το χρόνο ως «αντισταθμιστικό όφελος» της μετατροπής του σε σκουπιδότοπο του μισού πληθυσμού της χώρας, μπορεί τουλάχιστον να παρέχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ στα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Αυτή τη φορά, ο Δήμος Φυλής, οφείλει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Γιατί η νυν διοίκηση, εφόσον αποφάσισε αυτόν τον τρόπο δράσης και το λουκέτο (έστω και 24 ωρών) των σχολείων, αν αποτύχει να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα έχει καταγράψει σε κοινωνικό επίπεδο την πιο βαρύγδουπη και παταγώδη αποτυχία της, μέσα σε αυτόν τον 1,5 χρόνο του βίου της.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...