spot_img

Η Οδύσσεια ενός ασφαλισμένου του ΕΦΚΑ/ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Τον Μάιο έκανα το λάθος να αρρωστήσω από κολικό νεφρού.

Επειδή είχα κάποια πετραδάκια τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν και επειδή είμαι από τους τυχερούς και υπάρχει ιδιωτική ασφάλεια, επήγα στο Ερρίκος Ντυνάν για «λιθοτριψία».

Ως εδώ μια χαρά! Ευτυχισμένος που παρέκαμψα την αθλιότητα του ΕΣΥ και την έβγαλα καθαρή άμεσα. Αμ’ δε, λογάριασα χωρίς τον ΕΟΠΥΥ. Στις τρεις Ιουνίου πηγαίνω στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) του ΠΕΙΡΑΙΑ. Τόπος εργασίας μου. Εκεί πληροφορούμαι ότι δεν μπορώ να καταθέσω τα δικαιολογητικά της αδείας μου παρά μόνο στον ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας μου.

Τα δίνω και εγώ στο γιό μου και την επόμενη ημέρα τα πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ Αγίων Αναργύρων. Εκεί τον πληροφορούν ότι υπάρχουν διοικητικές υπηρεσίες στα Άνω Λιόσια οι οποίες είναι αρμόδιες να παραλάβουν τα δικαιολογητικά μου. Αλλά….. Ο Διευθυντής της κλινικής μου έδωσε μεν με το εξιτήριο πενθήμερη άδεια από την εργασία μου, αλλά βλέπεις δεν είναι γιατρός του ΕΟΠΥΥ!

Για να καταθέσω λοιπόν τα δικαιολογητικά μου στον ΕΟΠΥΥ του τόπου κατοικίας μου και μόνο (γιατί όχι της δουλειάς μου πιο λογικό και γιατί όχι ηλεκτρονικά και ακόμα πιο λογικό γιατί να μη τα στέλνει υπηρεσιακά ο ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ απευθείας από το νοσοκομείο χωρίς καμιά παρέμβαση που όπως μας πληροφόρησαν έπρεπε να έχουν την υπογραφή του) ο οποίος ελεγκτής του πρώην (ΙΚΑ) βρίσκεται στο Ερρίκος Ντυνάν μια φορά την εβδομάδα.

Άντε λοιπόν πίσω, άφησε τα κωλόχαρτα και περίμενε πότε θα σε ειδοποιήσουν να τα πάρεις υπογραμμένα από τον ελεγκτή. Μετά από δύο εβδομάδες τα πήραμε. Αφού ταλαιπωρηθήκαμε τρία άτομα.

Και τώρα το κλου! Πηγαίνω την Παρασκευή 22/6/2018 στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Άνω Λιόσια στις οκτώ και κάτι. Εξυπηρετούμε άμεσα από μια ευγενέστατη υπάλληλο αλλά……Ωχ!

Πρέπει να περιμένω τον προϊστάμενο για την υπογραφή του. Εδώ ο προϊστάμενος εκεί ο προϊστάμενος που είναι ο προϊστάμενος; Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν θα χάσω την δουλειά μου (δουλεύω στον Πειραιά), διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ επίμονα τον προϊστάμενο. Τότε γίνομαι αποδέκτης της απίστευτης ατάκας, ότι είναι στην διευθύντρια και δεν μπορούν να τον διακόψουν και πως κάνω έτσι και όταν βρίσκομαι σε ουρά στο Σούπερ Μάρκετ διαμαρτύρομαι; Το αστείο είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ.

Δεν μπορείτε εσείς να διακόψετε την διευθύντρια, αλλά μπορώ εγώ! Μια και δύο τα μαζεύω και ανεβαίνω στον επάνω όροφο στην διευθύντρια. Φυσικά ο προϊστάμενος δεν ήταν εκεί προφανώς δεν ήταν καθόλου στο κτίριο και με δούλευαν κανονικά. Η διευθύντρια υπόγραψε τα έγγραφα και στα λεγόμενα μου ότι θα κάνω καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ εξακολουθούσε να λέει ότι ο προϊστάμενος ήταν κάπου εκεί……

Συμπέρασμα: Όσα μνημόνια και να φάμε στο κεφάλι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ψηφοφόροι να σταματήσουμε τις δοσοληψίες μας με τους πολιτικούς. Αν δεν εφαρμοστεί σύστημα υγιές ελέγχου της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας των Δημόσιων Υπηρεσιών και αξιολόγησης των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές.

Βιρβίλης Πέτρος

Ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ    

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

Αλλάζουμε πρόσωπο και… συνήθειες!

Συνηθίζεται, στο πρώτο εισαγωγικό κείμενο μιας νεοσύστατης ιστοσελίδας, το ύφος των γραφομένων να… υποκύπτει σε συναισθηματικές αναφορές. Συνηθίζεται επίσης,...