spot_img

Η εποχή της πληροφορίας στα σχολεία – Εντυπωσιάζουν οι διαδικτυακές δημιουργίες των Γυμνασίων των Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Τόνοι… διαδικτυακής μελάνης έχουν χυθεί κατά καιρούς προκειμένου να εξηγηθεί και να αναλυθεί το «φαινόμενο του Ίντερνετ», η μετάβαση στην εποχή της πληροφορίας, αλλά και η επίδραση που τελικά έχει όλο αυτό στην ψυχοσύνθεση των εφήβων, των μαθητών, των παιδιών, που βρίσκονται σε μια τόσο ευαίσθητη φάση διαμόρφωσης χαρακτήρα και αντιστάσεων για τη μετέπειτα ζωή.

 

Και βέβαια -διότι είναι στη φύση της είδησης το κακό να «πουλάει» περισσότερο από το καλό- στα σχετικά δημοσιεύματα που όλοι κατά καιρούς έχουμε διαβάσει, βλέπουμε να γίνεται λόγος, κυρίως, για την πληθώρα των «διαδικτυακών απειλών» αλλά και για τον κίνδυνο του εθισμού, που πιθανώς προκύπτει από την υπερέκθεση των νέων στον υπολογιστή και το Ίντερνετ.

 

Κι όμως τα πράγματα, δεν είναι ακριβώς έτσι. Βλέπετε, έναν αιώνα (και) μετά την εδραίωση της βιομηχανικής επανάστασης, ο «άνθρωπος-καταναλωτής» είναι το σημείο αναφοράς στην εξέλιξη του είδους. Και ακριβώς από αυτό το συμπέρασμα, προκύπτει η εξής, απλή, διαπίστωση: Για όλα όσα υπάρχουν σε αυτήν την… καταναλωτική μας κοινωνία, υπάρχουν δύο τρόποι χρήσης. Η καλή και η κακή. Είτε αυτό λέγεται τηλεόραση, είτε κινηματογράφος, είτε ακόμα-ακόμα, βιβλίο ή Ίντερνετ.

 

Διαδικτυακή επικοινωνία και εκπληκτικές δημιουργίες στα σχολεία!

 

Εμείς λοιπόν, δεν θα ασχοληθούμε με όλα αυτά που φοβίζουν και κρατούν τον κόσμο μακριά από την πραγματικότητα και τα δεδομένα της εποχής. Το διαδίκτυο είναι όχι μόνο το μέλλον, αλλά και το παρόν, κάτι που αποδεικνύουν τα ίδια τα παιδιά του τόπου μας.

Με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε τον τρόπο με τον οποίο τα σχολεία στα Άνω Λιόσια, εν προκειμένω τα Γυμνάσια, έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες που επιτάσσει η νέα εποχή, δημιουργώντας τις συνθήκες για επικοινωνία άμεση, ουσιαστική και ωφέλιμη, ειδικά για τους μαθητές.

 

Τα γκρουπ στο Facebook

 

Πραγματικά μείναμε έκπληκτοι μόλις ανακαλύψαμε τους νέους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτών και μαθητών, «γέννημα» των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που προσφέρει η ιντερνετική επικοινωνιακή τεχνολογία. Τα περισσότερα από τα Γυμνάσια στα Άνω Λιόσια διαθέτουν τα αντίστοιχα γκρουπ στο Facebook, μέσω των οποίων γίνονται ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τα πάντα: Από το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας, τα διάφορα διαγωνίσματα, τις εκδρομές, ψυχολογική βοήθεια ενόψει των εξετάσεων και ό,τι άλλο μπορεί να αφορά τους μαθητές.

 

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε, είναι η σχέση που αναπτύσσεται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας μεταξύ καθηγητών και μαθητών, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την αντίστοιχη που βίωναν οι παλαιότερες γενεές. Τι κι αν ακούμε συνεχώς για τον μύθο της «ιντερνετικής αποξένωσης»; Στην περίπτωσή μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές φαίνεται να έχουν έρθει πολύ πιο κοντά συζητώντας ανοικτά μέσω του διαδικτύου, γεγονός που διαπιστώσαμε παρατηρώντας κάποιες από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από λίγα χρόνια, ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Ιδού… η εξέλιξη!

 

Οι εκπληκτικές ιστοσελίδες των Γυμνασίων των Άνω Λιοσίων

Προχωρώντας λίγο περισσότερο, ανακαλύψαμε ακόμα περισσότερα ευχάριστα από τα Γυμνάσια των Άνω Λιοσίων. Ο λόγος για τις καλοσχεδιασμένες, φιλικές προς το χρήστη και κυρίως λειτουργικές και χρηστικές ιστοσελίδες που διαθέτουν και τα τέσσερα ημερήσια γυμνάσια στα Άνω Λιόσια. Μάλιστα, κάποιες από αυτές έχουν κατά το παρελθόν λάβει μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως αυτή του 3ου γυμνασίου Άνω Λιοσίων!

Πραγματικά αξίζει να μπει κάποιος στον «κόπο» να τις επισκεφθεί, για να διαπιστώσει πως πολλά από τα στερεότυπα που μας επιβάλλονται, όχι μόνο από τα μέσα ενημέρωσης αλλά ακόμα κι απ΄το περιβάλλον μας, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό.

 

Και για να είμαστε ρεαλιστές δεν πρέπει να λέμε «όχι» στους μοντερνισμούς που επιτάσσει η εξέλιξη και η πρόοδος, αλλά να συμβαδίσουμε με αυτούς, παίρνοντας παράδειγμα από αυτά τα νέα παιδιά που μας δείχνουν το δρόμο για το μέλλον και παράλληλα κρατώντας τις αξίες που περνούν από γενιά σε γενιάκαι διαμορφώνουν τον «σκελετό» της κοινωνίας μας.

Για φινάλε, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και στους εκπαιδευτικούς, για το τόσο σπουδαίο έργο που επιτελούν, προετοιμάζοντας το αύριο της κοινωνίας μας ακριβώς όπως το θέλουμε και φυσικά να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους μαθητές που σε λίγες ημέρες δίνουν εξετάσεις σε ενδοσχολικό και πανελλήνιο επίπεδο!

Η ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου

 

 

Η ιστοσελίδα του 2ου Γυμνασίου

 

 

Η ιστοσελίδα του 3ου Γυμνασίου

 

 

Η ιστοσελίδα του 4ου Γυμνασίου

 

 
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου

Ευχές από την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου  

“Θύματα” των περικοπών τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων

Από την σελίδα bloko.gr που ασχολείται κυρίως με αστυνομικά θέματα, διέρρευσε σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών...

«Μια εβδομάδα χωρίς νερό…»

Καταγγελίες στην εφημερίδα «Αυγή» έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "Όμηρος" Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι δεκάδες...

«Ποντικοί» στο γήπεδο του Ακράτητου

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι του Ακράτητου, με το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στην αποθήκη...